sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

S "Kristityt eivät puolustaisi minua"

Minulle kaikki on ymmärrettävissä oikeastaan vain poliittisena näytelmänä. Näytelmänä, jossa itselleni tärkein rooli on siinä että tiedän, että jos itse olisin vastaavassa tilanteessa, ei tulisi kristityiltä vastaavia puolustuspuheita. Minut olisi todennäköisesti suoraan nettituomittu ennen twiittien lukemista. Tämä on yhdistettävä niihin lausuntoihin joihin olen törmännyt somen puolella. Niissä on esimerkiksi korostettu ja väitetty, että on kauheaa että Suomalainen ei Suomessa saa siteerata Raamattua kun Suomi on Kristillinen maa. Ja kerrottu miten Islamissa ei tasan tarkkaan ole tilaa jossa siellä ei saisi lukea Koraania.

Minun asemani olisi heikompi siksi että narraatiossa Suomi ei ole uskonnottomien maa. Tämä tarkoittaa erityisoikeuksia. Koko näytelmän ideana on juuri se, että uskonnonvapauden nimissä saisi sanoa muista vakaumuskista sellaisia joista kristittyihin kohdistettuna tulisi hyvinkin linnaa. (Näitä ei vain tule koska hyvin harvassa on se materiaali joka lähettää hirttoköysiä postissa Räsäselle.)

[eräs hyvä nettituttuni Tuskakeskiviikko-blogissaan 5.11.2019 julkaisemassaan merkinnässä Räsäsen puolesta – kaikkea hänen edustamaansa vastaan]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti