keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

S Sana "neekeri" ei todellakaan ole yksiselitteisesti halventava tai vanhentunut sana

Kolmanneksi neekeri ei todellakaan ole yksiselitteisesti halventava tai vanhentunut sana, vaan edelleen huomattava määrä suomen kieltä puhuvia ihmisiä pitää sitä neutraalina ilmauksena. Kieli on sopimus. Minä en ikinä tule ottamaan osaa sopimukseen, jonka mukaan neekeri on vanhentunut tai halventava sana. Sellainen on silkkaa tyranniaa, Neuvostoliittoa, Orwellia ja Kafkaa.

Väite halventavuudesta perustuu käännösvirheeseen ja alistumiseen angloamerikkalaiselle hegemonialle. Sen, että Yhdysvaltojen väestönlaskennassa ihmisiä pyydetään määrittämään rotunsa ja vaihtoehto ”Negro” on muutama vuosi sitten päätetty poistaa, ei pitäisi vaikuttaa suomen kieleen. Amerikan neekerit on nähdäkseni opetettu vihaamaan sanaa ”negro” väärin ja rasistisin perustein. Sama kielen köyhdyttäminen poliittisen korrektiuden nimissä on meneillään suomen kielessä ja se on erittäin valitettavaa.

[muusikko Petri Kaivanto blogissaan 3.5.2020 julkaisemassaan merkinnässä Kielitoimiston sanakirjassa on virhe (lähetin meiliä)]

[...En muuten minäkään ole koskaan allekirjoittanut tuollaista sopimusta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti