lauantai 17. kesäkuuta 2017

L The Hyneman tuli käymään Suomessa, ja hänet vihittiin Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtoriksi

Myytinmurtajat (engl. MythBusters) oli yhdysvaltalainen tiedettä popularisoiva televisiosarja. Sen jokaisessa jaksossa keskityttiin kahteen tai kolmeen kaupunkitarinaan, yleiseen uskomukseen tai nettihuhuun, jotka yritettiin empiirisillä kokeilla osoittaa mahdollisiksi tai mahdottomiksi. Sarjaa juonsivat Jamie Hyneman ja Adam Savage, joilla ei ole tieteellistä koulutusta mutta älyä, teknistä kyvykkyyttä ja yrittämistä riitti. Sarjaa tehtiin 14 vuoden ajan. Vuonna 2016 sen tekeminen lopetettiin.

Tuo olkoon esipuhe seuraavalle:

Jamie Hyneman on paitsi fiksu mies, niin on myöskin kielitieteilijä (liippaa hieman minun alaani) ja osaa sujuvasti venäjää. Lisäksi hänet oli eilen perjantaina vihitty Lappeenrannan teknillisen yliopiston kunniatohtoriksi.

The Hyneman vihittiin yliopiston sivujen mukaan kunniatohtoriksi siksi, koska hän on tieteen ja teknologian popularisoija sekä yrittäjämäisesti toimiva rohkea uudisraivaaja, joka on persoonallisella tyylillään edistänyt merkittävästi tekniikan koulutusalan kiinnostavuutta.

Alla linkkejä Ylen tällä viikolla asiaa käsitelleisiin juttuihin. Ihan tuoretta en eilen perjantaina Ylen sivuilta löytänyt. Sellaista ei varmaan ollut julkaistu. Mutta, oi, siis, katso, uutisartikkelit:

Petri Kivimäki tiistaina 13.6.:

Yliopisto innoissaan TV-tähti Jamie Hynemanin vierailusta – "Kotka on laskeutunut"

Petri Kivimäki jälleen keskiviikkona 14.6.:

Myytinmurtaja Jamie Hyneman lopetti myyttien murtamisen – nyt hän ihailee suomalaisia puita

Petri Kivimäki edelleen torstaina 15.6.:

Myytinmurtaja Jamie Hyneman paljasti kätketyn salaisuutensa koululaisille Lappeenrannassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti