perjantai 30. kesäkuuta 2017

S Suosi silloin Hillary Clintonia, ja miksi se oli hänelle niin tärkeää

En ole enää kyllin tyhmä kuvitellakseni, että ajatuksillani tai äänelläni – jos edes äänestäisin – olisi merkitystä sen kannalta, kuka valkoisessa talossa istuu.

Mutta suosin silti Hillary Clintonia.

Teen sen, koska hän edustaa kaikkea mitä minä ja lukijani inhoamme Amerikan nykytilassa. Hän todella tekee holhoojavaltiosta holhoojan. Kun häneltä on kysytty alhaisesta suosiostaan valkoisten miesten keskuudessa, hän on vastannut vain feministeille tyypillisellä olankohautuksella: ”Heidän lienee parasta tottua siihen, miten asiat tästä eteenpäin ovat.” Hän on osoittanut heittävänsä jokaisen univormuun pukeutuneen miehen bussin taikka panssarivaunun alle, jos se vain palvelee hänen agendaansa. Hän ei piittaa oikeuksistasi, sananvapaudesta, perustuslain toisesta lisäyksestä tai – kuten näyttää olevan – edes kansallisesta turvallisuudesta ja salaisesta informaatiosta. Hän ja hänen miehensä ovat tehneet uransa mielistelemällä vähemmistöjä (pian enemmistöjä) ja ruokkimalla antirasismia politiikassa. Hän livahtaa kuin koira veräjästä laittomuuksineen ja kuten miehensäkin tapauksessa, hän ei jää kiinni vaikka häntä yleisesti pidetään ensimmäisen luokan ammattivalehtelijana. Ja jos hän voittaa, häntä tervehditään valkoisen talon ensimmäisenä naispresidenttinä, kuten edeltäjänsäkin palkittiin Nobelin rauhanpalkinnolla vain ihonväristä ja työpaikalleen ilmaantumisesta.

Obaman jälkeen Hillary Clintonin presidenttikausi painaa kalloihimme sen, etteivät valkoiset miehet enää hallitse tätä maata ja ettei heidän hallituksensa piittaa heidän tahdostaan. Maa ei ole enää heidän, eikä tule olemaankaan. Se on raaka totuus ja Hillary varmistaa, ettei tuota totuutta voi kiistää.

[Näin oli lausunut yhdysvaltalainen paha kirjailija Jack Donovan Sarastus-verkkolehdessä 8.11.2016 julkaistussa kirjoituksessaan Kukaan ei tee Amerikasta suurta, joka oli kirjoitettu ennen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleja]

[Tekstin kohta "Kysyin meksikonamerikkalaiselta Trumpin kannattajalta" lienee kirjoituksen kääntäneen Lauri Starkin moka. Mutta olen minä suomalaisen mediakentän tuotoksissa aikaisemminkin bongannut vastaavanlaisia käännösvirheitä, kuten se, että presidentti Obama on "afrikanamerikkalainen".]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti