lauantai 11. helmikuuta 2017

Kertoo oikeuden todenneen yhden piraattikirjeen saaneista syyttömäksi {L}

Ihmisen tehtävä on vihata tekijänoikeuksien haltijoita silloin kun he toimivat hämärällä tavalla. Tietynlaiset tahot lähettelevät kiristyskirjeitä ihmisille. Sellaisia joissa he väittävät näiden ladanneen ja/tai levittäneen tekijänoikeuksien alaista sisältöä ilman että heillä olisi ollut juridinen oikeus siihen. Ja sitten vaativat rahaa uhaillen nostavansa oikeusjutun, jos ei kukkarosta heltiä heille mammonaaa. Minusta tällainen toiminta on hämärää. Ei kaikki, mikä on laillista, ole moraalista. Tällaisen takia tekee lähes jo mieli minun äänestää Piraattipuoluetta, jotta saataisiin rotia asioihin. Tietyt minulle tärkeät sukulaiset voisivat muusikonhommiensa vuoksi kuitenkin pahastua, jos tekisin niin, joten harkitsen asiaa ensin kahdesti.

No, Tivi-lehdessä julkaistui Samuli Känsälän kirjoittama uutisartikkeli, jossa kerrotaan, että oikeus velvoittaa Crystalis Entertainment UG:n ja Scanbox Entertainment A/S:n korvaamaan syyttämänsä kiristyskirjeen vastaanottajan 28.136 euron oikeudenkäyntikulut viivästyskorkoineen. Tällaista on Jumalan oikeus. Älkää maksako, jos olette syyttömiä.

Oi, siis, katso, uudin:

Nyt näin päin: Piraattikirjeen saanut oli syytön – elokuvayhtiöille yli 28 000 euron lasku

PS En ole Piraattipuolueen jäsen, mutta Electronic Frontier Finlandin jäsen olen. Effi on kansalaisten sähköisiin oikeuksiin keskittynyt ihmisoikeusjärjestö. Näitä oikeuksia ovat esim. oikeus sensuroimattomaan viestintään, kohtuullisiin käyttöehtoihin digitaalista sisältöä ostettaessa sekä vapaus kehittää ja julkaista avoimia tietokoneohjelmia. Effin tarkoitus on herättää keskustelua ja pyrkiä vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa. Effin mielestä yksityisyyttä ei saa rikkoa, roskapostaus tulee kieltää ja ohjelmistoideapatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti