torstai 16. helmikuuta 2017

Demokratian ja erityisesti liberaalin suvaitsevaisuuden ongelma {S}

Pitäisi olla myöskin jonkinlainen seula, etteivät nämä kreationisti hihhulit pääse vaikuttamaan yliopistoihin, muuhun koululaitokseen, eivätkä poliittisiin virkoihin
Tämä on demokratian ja erityisesti liberaalin suvaitsevaisuuden ongelma. Kun ei ole yksimielisyyttä siitä ketä ovat "hihhuleita" ja ketkä edustavat totuutta niin miten se asia päätetään? Tehdäänkö vain sellaisia päätöksiä ja sanotaan ääneen sellaisia asioita, jotka eivät loukkaa ketään? Tehdäänkö päätökset kylmästi tarkistettavien tosiasioiden perusteella piittaamatta ei-tieteellisistä mielipiteistä ja uskonnoista?

Lakisääteinen suoja mielensäpahoittamista vastaan ei johda utopiaan vaan USA:ssa vallitsevan kaltaiseen tilanteeseen, jossa poliittisesta korrektisuudesta poikkeaminen voi tuhota ihmisen uran. Joulukorttiakaan ei uskalla lähettää vaan paras sanoa Season's Greetings! tai Happy Holidays.

Täydellinen suojan puute taas johtaisi äänekkäimpien ja inhottavimpien trollien, vihasaarnaajien ja valehtelijoiden valtaan. Kaikki henkilökohtainen olisi julkisen pilkanteon sallittu kohde. Brittien keltainen lehdistö tulee hakematta mieleen. Poliittinen päätöksenteko pelkän kansansuosion perusteella johtaa katastrofiin toisensa jälkeen kun mitään epäsuosittua mutta välttämätöntä ei saada tehtyä.

Uskonnon erottaminen valtiosta olisi hyvä lähtökohta sille, että vähennetään uskonnollisten liikkeiden mahdollisuuksia vaikuttaa opetuksen ja lakien sisältöihin. Yritäpä saada edes sitä toteutumaan Suomessa niin kimppuusi hyökkää paitsi kristilliset yhteisöt oikeiston tuella niin myös islamilaiset yhteisöt vasemmiston tuella.

[nimimerkki "Käyttäjä3456" 14.2.2017 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa Maapallo 6000 vuotta vanha??]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti