tiistai 19. heinäkuuta 2016

Sunnuntailisiin kajoamisesta {S}

Vartiaisen uusin avaus sunnuntailisiin liittyen on korkeampaa matematiikkaa: "Entä jos työaikalaki määräisi, että ma-la saa maksaa työntekijälle korkeintaan 50% sunnuntaipalkasta? Se vastaisi kai täsmälleen nykylakia"

Tarkoittaako Vartiainen sitä, että sunnuntaipalkka olisi 10 e/h ja arkisin työntekijälle saisi lain mukaan maksaa korkeintaan 5 e/h? (Samalla lauantailisä poistuisi.) Vai tarkoittaako Vartiainen täsmälleen nykytilanteen mukaista järjestelmää? Vartiaisen mukaan "Yksi lopputulos voisi olla su-lisän keskimääräinen lasku ja arkipalkan nousu. Ja enemmän työtä." Millä ihmeen logiikalla tuo toisi lisää työtä? Työnantajan kokonaispalkkakustannuksethan nousisivat valtavasti, koska arkipalkkaa maksetaan viideltä päivältä viikossa ja yleensä huomattavasti useammalle työntekijälle kuin sunnuntailisää. Mikä jumalauta näissä sunnuntailisissä on se mikä kaivelee eurososialistien persettä niin kovasti?

[Jari Leino 17.7.2016 Facebookissa Kokoomuksen kansanedustajan Juhana Vartiaisen avautumisesta]

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että sunnuntaipäivän siirtäminen viikolle ei kyllä ole kuin kustannuksia lisäävä tekijä ei niitä pienentävä. Lisäksi moni ruokapaikka joka on viikonloppuna kiinni on lähinnä lounasravintoloita, jotka elävät työssäkäyvien ruokkimisesta.

    VastaaPoista