tiistai 26. heinäkuuta 2016

Islamilainen valtio on eräs islamin haara {S}

Newsflash: a) Isis on eräs islamin haara. Militantti ja raivokas, mutta sen oppi periytyy Koraanista ja muista muslimien pyhistä kirjoituksista aivan samalla tavalla kuin muutkin uskonnon haarat. b) Tekijä toimi Isisin kannustamalla tavalla. Hän ei ollut korkeasti oppinut uskonmies, vaan pikkurikollinen paskiainen. Mutta juuri sellaisiin arjen sankareihin Isiksen apokalyptiset, pelastusta lupaavat sadut uppoavat kaikkein parhaiten.

Ottiko tekijä oppinsa Isikseltä? Vaikea sanoa absoluuttisen varmaksi, mutta maailmasta löytyy tällä hetkellä tasan yksi organoisoitunut taho, joka yötä päivää pumppaa someen materiaalia, jossa kehotetaan tekemään juuri sitä, mitä Nizzan kaduilla nähtiin. Ja kuten entuudestaan tiedämme, aivopesu on sopivissa oloissa nopeaa ja helppoa.

Toivomus suomalaisille: yrittäkää ottaa asiat sellaisena, kuin ne ovat. Vaikka olisi kuinka tuskallista myöntää itselle, että islamin nimissä tehdään järkyttäviä asioita, niin on koko Euroopan yhteiskuntarauhan kannalta on tärkeää, että tämä tehdään mahdollisimman nopeasti.

[vanha Hommaforum-keskustelupalstankin netsi Matias Turkkila 17.7.2016 bloginsa merkinnässä Vasemmiston helmasynti: Islamin etäännyttäminen terrorismista]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti