keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Muhammad Ali oli rasisti {S}

Rasismi ja rotuajattelu on Nation of Islamin teologian ytimessä, siitä ei pääse yli eikä ympäri, ei vaikka kuinka ottaisi huomioon ajan ja paikan ja olosuhteet. Se oli ja on edelleen radikaali mustien nationalistien uskonnollis-poliittinen liike. Rotuajattelun häivyttäminen Alista on Alin vähättelyä, ikään kuin hän ei itse olisi ymmärtänyt mitä teki ja ajatteli ja siksi muiden, yleensä valkoisten antirasistien, on nyt selitettävä kaikki parhain päin.

Myös Amerikkalainen verkkolehti Radix pani merkille huvittavan ristiriidan, jossa median hehkuttama anti-rasistinen sankari paljastuukin varsin rasistiseksi. Artikkellissaan Muhammad Alin rodullinen harhaoppi (The Racial Heresies of Muhammad Ali) Hannibal Bateman nostaa esiin sen paradoksin, että media keskittyy Ali-jutuissaan rotuun, muttei siihen mitä mieltä Ali itse oli aiheesta:
Koko viikonlopun ajan on odotettavissa Muhammad Alin “perinnön” juhlistamista. Juhlistaminen keskittyy luultavasti enemmän rotuun kuin nyrkkeilyyn. Mutta niille Alia ylistäville vasemmistohyväkkäille mies itse seisoo vastalauseena heidän rakastamalleen “rodunjälkeiselle” utopialle.
[Alarik Notis Sarastus-verkkolehdessä julkaistussa artikkelissaan Muhammad Ali oli rasisti]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti