sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Mikki Hiiren kauheudesta

Mikin ärsyttävyyttä lisää se, että hänen alkuperäinen ääninäyttelijänsä oli itse Walt Disney, joka loi äänen pusertamalla kivespussinsa höyläpenkkiin. Oletettavasti.
...
Alkuaikojen Mikki oli pukeutunut vain isonappisiin polvihousuihin, kenkiin ja hansikkaisiin. Hän oli alusta pitäen sietämätön. Alkuaikojen Mikki oli tosin kekseliäs ja eli hyvin seikkailullisesti sekä vaarallisesti, mutta hän oli samalla myös a) ulkomuodoltaan groteski ja b) luonteeltaan karmaiseva sadistipaska.
...
Varhainen Mikki oli myös julma ja hirvittävä olento, joka tyypillisesti huvitteli erittäin brutaalilla eläinrääkkäyksellä kuin mikäkin hirmuinen saatanan sikiö.
...
Varhainen Mikki Hiiri voisi itse asiassa hyvin olla jonkin eristäytyneen, pimeydessä elävän heimoyhteiskunnan julma triksterijumaluus.
...
Mikin hurja nuoruus eläinrääkkäyksen ja alkuperäiskansojen tuhoamisen saralla päättyi kuitenkin nopeasti.
...
1950-luvulle tultaessa Mikki Hiirestä oli tullut pitkästyttävä keskiluokkainen nysväri, joka pukeutui nyt pitkiin housuihin, kauluspaitaan, irtotakkiin, solmukkeeseen ja hattuun. Hän asui omakotitalossa vehreällä esikaupunkialueella. Hänellä oli koira, vakituinen naisystävä ja kaksi sukulaispoikaa
...
Disney on nähnyt paljon vaivaa luodakseen ja säilyttääkseen maailman rasittavimmin normaalin piirroshahmon.
...
Mikki Hiiri -tarinat elävät ja hengittävät vain sivuhahmojensa varassa. Miksi kimittävän normijyrsijän painolastia ei voisi heittää vain pois ja keskittyä hahmoihin, jotka ovat oikeasti mielenkiintoisia?

[Nämä kaikki ovat lainauksia Napoleonin kompleksit -blogin merkinnästä 20 ärsyttävintä Disney-sarjakuvahahmoa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti