lauantai 19. joulukuuta 2015

Kulttuurirelativismista ja oletetusta kulttuurien samanarvoisuudesta

Ja muinaiset germaanitkin tunnetusti heittivät ei-halutut lapset ennen vuoden 1000 kieppeitä metsään kuolemaan... Kyllä tuolla perusteella pitää alkuperäiskansan antaa haudata poikkeavat lapset (albiinot, kehitysvammaiset, toinen kaksosista yms.) elävältä vuonna 2009 ja tulevaisuudessakin.

Vielä 1700-1800-luvuilla eurooppalaiset eivät olleet yhtä kehittyneitä kuin nykyään. He mm. kielsivät barbariana Intiassa lesken polttamisen elävältä miehensä hautaroviossa. Kyllä eurooppalaiset ovat kulttuurirelativismia tuntemattomia barbaareja. Kaksinaismoralismi leskenpolttamisen paheksumisessa 1700-1800-luvuilla on havaittavissa, kun tiedetään viikinkien tunnetusti polttaneen päällikön vaimot elävältä miestensä hautajaisroviolla 800-luvulla ennen viikinkien kääntymistä kristinuskoon.

Nykyäänkin kaksinaamaisuus näkyy siinä, että arvostellaan mm. islamilaisten tiettyjä lapsiin ja naisiin pääasiassa kohdistuvia rikkaita tapoja ja perinteitä, vaikka lähes vastaavaa on harjoitettu Euroopassa satoja vuosia aikaisemmin...

Ei pidä arvostella muita kulttuureja, meidän tulee muistaa aina ristiretket ja orjalaivojen terva!

Ja kyllähän aina etninen kulttuuriperinne ajaa aina ohi lapsen/naisen/miehen oikeudesta koskemattomuuteen ja henkeensä. Moisen vaatiminen rikkaammilta kulttuureilta jopa omalla maaperällämme on fasismia, imperialismia ja rasismia!

Kulttuurirelativismi ja relanderismi rules! Muistakaa kulttuuriton kulttuurimme - ei meillä ole oikeutta arvostella _oikeaa_kulttuuria_ omaavia kulttuureja!

[nimimerkki 'P' 24.5.2009 pahalla Hommaforum-keskustelupalstalla]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti