perjantai 18. joulukuuta 2015

Ei-natsiakin voidaan nimittää natsiksi

Ei minuakaan vielä 80 - 90-luvulla mikään uusnatsitouhu kiinnostanut, mutta nykyään minua varmasti joissain piireissä halutaan jonkinlaiseksi natsiksi haukkua. Ei siksi, että arvomaailmani tai näkemykseni olisivat mihinkään muuttuneet, vaan juurikin siksi, etteivät ne ole juuri muuttuneet. Vaikka aikaa onkin kulunut, kannatan edelleen demokratiaa, yksilön vapauksia sekä oikeutta esittää myös poliittisesti epäkorrekteja mielipiteitä. Syntilistalle kuuluu myös näkemykseni, jonka mukaan suomalaisten asioiden ja etujen ajamisen pitäisi kuulua Suomen valtiojohdon tärkeimpiin tehtäviin. Minkään muun maan tehtäviin en katso sen varsinaisesti kuuluvan, enkä myöskään ole valmis siihen, ettei kukaan katso suomalaisten asioiden ja etujen perään.

Se, ettei menneiden vuosikymmenten mukainen natsitouhu kiinnosta, ei tarkoita, etteikö sinua voitaisi pitää uusnatsien symppaaja. Määritelmät ovat muuttuneet. Monet vielä kymmenen vuotta sitten kunnioitetut ja hyvinä pidetyt arvot ovat nykyisin halveksittuja ja vähintään yhtä monet järjettöminä pidetyt ajatukset nykyisin suuresti arvostettuja. Koska nähty kehitys on mielestäni ollut negatiivista, olen pitänyt ylpeänä kiinni omista arvoistani, vaikka konservatiiviset arvoni tekevätkin minusta joidenkin silmissä natsin. Ei haukku haavaa tee.

[Toni Lahtinen 8.12.2015 Ville Varjon blogin merkinnän Uusnatsitouhu ei oikein sytytä lukijakommenteissa (lukijakommentti nro 4)]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti