lauantai 5. joulukuuta 2015

Kertoo Älykäs suunnitelma -liikkeen (engl. Intelligent Design) joulusta

Paholaisen asiaa ajamattomassa Paholaisen asianajaja -blogissa julkaistui merkintä, joka käsittelee Älykkään suunnitelman joulua. Älykäs suunnitelma, alkukielellä englanniksi Intelligent Design, on kreationismin päivitys. Kreationismissa taas on kysymys sellaisesta luomisuskon lajista, jonka mukaan Jumala on luonut eliöt erikseen lajinsa tai muun lisääntymiskategorian mukaan.

ID-liikkeessä oli alun perin ollut kysymys siitä, että tehdään kreationismista tieteeltä näyttävää, niin sitä voidaan sitten jatkossa opettaa Yhdysvalloissa julkisen vallan alaisissa kouluissa. Kun niissä ei pidetä uskonnontunteja, koska Yhdysvalloissa on uskonnolliset yhdyskunnat ja valtio erotettu toisistaan.

Kreationistit ovat jo vuosikymmenien ajan toitottaneet, että biologiatieteen evoluutioteoria on kriisissä. Ja kuten tämän blogimerkinnän kirjoittaja toteaa, niin Älykäs suunnitelma -liikkeen piirissä yritetään edelleen pitää yllä toiveikkuutta, näin joulun alla. Että ehkä jo lähivuosina kreationismi alkaisi jyllätä luonnontieteissä.

Mutta, siis, oi, katso, blogimerkintä:

Älykkään suunnitelman joulu

Toivotan Älykäs suunnitelma -liikkeen kannattajille hyvää joulua ja paljon onnea. Sitä he tarvitsevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti