tiistai 5. marraskuuta 2024

S Rockmuusikko Alice Cooper: Muusikoiden ei tulisi kertoa faneilleen, kuinka äänestää vaaleissa, osa 1

Cooper totesi jo edellisten presidentinvaalien alla, että hän itse usein osallistuu mielellään erilaisiin hyväntekeväisyystempauksiin, kuten myös U2-laulaja Bono sekä Sting, mutta äänestysohjeita Cooper ei ryhdy jakamaan. Cooper katsoo kyse olevan periaatteellisesta asiasta.

– Kun muusikot julistavat ihmisille, ketä ehdokasta heidän tulisi äänestää, se on minun mielestäni vallan väärinkäyttöä. Ohjeistat siis tavallaan omille faneillesi, että heidän ei tulisi ajatella itse, vaan toimia kuten sinä itse ajattelet. Nähdäkseni rock ‘n’ rollissa on kuitenkin kyse vapaudesta – eikä tuollainen toiminta edusta vapausajattelua.

[Näin oli sanottu Suomen uutisissa 4.11.2024 julkaistussa uutisartikkelissa Rocklegenda USA:n vaaleista: Faneilleen äänestysohjeita jakavat muusikot käyttävät vaikutusvaltaansa väärin – ”Se ei edusta vapautta”.]

[Tänään tiistaina 5.11. Jeesuksen vuonna 2024 on Yhdysvaltain presidentinvaalit. Yhdysvallat on iso maa.]

[Vaalin tulokset saadaan mitä luultavimmin huomenna eli keskiviikkona Suomen aikaa.]

[Cooperin mainitseman kaltaiset taiteilijat ovat kuin Rooman tasavallan aikaisia patronuksia, jotka neuvovat klienteilleen, kuinka tulee äänestää kansankokouksissa. Varsinaisia patronuksia. Liberaalissa yhteiskunnassa tuollaista ei juurikaan tapahtuisi.]

4 kommenttia:

  1. Ihmeen usein muusikot, näyttelijät jne hurahtaa jonkun aatteen, tai politiikan kannattajiksi kovaäänisesti isolla tunteella. Siitä voikin jo päätellä, että kyseessä on ilmeisesti läinnä suosittu trendi.

    VastaaPoista
  2. Maailman vaikutusvaltaisimpien ihmisten listojen kärkipaikoilla on omituisen paljon kaiken maailman viihdejulkkiksia varsinaisia valtiojohtajia ylempänä.
    Vaan mitäpä omituista siinä sittenkään:

    kun julkkis kiekaisee somessa olevansa jotain mieltä jostain, on seuraavana päivänä sata mijoonaa someseuraajaa samaa mieltä.
    Ei ole ministereillä eikä presidenteillä tällaista mielipidevaltaa!

    VastaaPoista
  3. 1950-luku kaiken toi nuorisokulttuurin mukana.

    Mutta veikkaan, että jos taiteilija esiintyy lähinnä oman maansa kansalaisille ja kannattaa jotain sellaista aatetta, jota kannattaa alle 10 % maansa väestöstä, niin hän pitää silloin päänsä kiinni, koska se on taloudellisesti kannattavaa. Jos taas jollakin aatteella on paljon kannatusta, niin silloin voi olla kannattavaa taloudellisesti olla olevinaan sen puolella.

    Mutta toki läheskään kaikki taiteilijat eivät halua jakaa kuluttajia eri segmentteihin aatteiden perusteella.

    VastaaPoista
  4. Jaahas, oli pitänyt laittaa sana "silloin" kursiivilla eikä sanaa "päänsä". Mutta kyllähän tuo menee melkein noinkin.

    VastaaPoista