Stubb taas kertoi kulissien takana tekemistään havainnoista, jotka liittyivät Halla-ahoon.
– Teidän pitää ymmärtää, että Jussi vetää tällaista roolia. Ilme ei liiku mihinkään, sama tv-tenteissä, mutta hänellä on itse asiassa aivan järjettömän hyvä huumori. Tuolla bäkkärillä me nauretaan ja tirskutaan, Stubb paljasti.
– Mutta tiedättekö, mitä tapahtuu puhemiehen kyselytunnin jälkeen? Tässä käy niin, että Jussi panee nuijan siihen ja lähtee kuin toteemi, menee takahuoneeseen ja hirvee biisi päälle: Korkkarit kattoon, se vetää aivan täysiä siellä, Stubb arvuutteli.
[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 6.11.2023 julkaistussa Mikko Juutin kirjoittamassa uutisartikkelissa Yhden presidenttiehdokkaan käytös tuli Katja Ståhlille täysin puskista – näin juontaja koki kohulähetyksen.]
[PS. Tätä merkintää julkaistumaan ajastaessani vuosi sitten rupesin miettimään, että pitäisiköhän minun antaa jotain anteeksi Alexander Stubbille.]
Samoin toimii kuulemma myös Trump, tosin käytös muuttuu päinvastoin.
VastaaPoistaAika vähän kerrotaan näistä kulissien takaisista poliitikkojen käytöksestä.
Ei esim. Hitler ollut yksityisesti sellainen huutava kansanvillitsijä kuin filmeissä näytetään.Ylen nauhoitus Mannerheimin tapaamiselta todistaa sen.
Julkisuuden kirot piilevät kenties keljuimpina juuri siinä, että ihmiset luulevat tuntevansa julkisuuden henkilön läpikotaisin vaikka eivät tiedä hänestä muuta kuin julkisuuskuvan.
VastaaPoistaPoliitikoista nähdään ja tunnetaan vain ohut sektori, joka sekään ei kokonaan pidä paikkaansa.
VastaaPoistaLuulen ainakin osan Hitlerin kuuluisista raivokohtauksista olleen näyteltyjä. Mies oli sosiaalisesti erittäin lahjakas ja osasi aavistaa, kuinka pitkälle hän saattoi kunkin kuulijan suhteen mennä. Mutta hänen vuonna 1936 alkanut intensiivinen huumeidenkäyttönsä vanhensi häntä ja aiheutti myöskin henkisiä ongelmia hänelle. Sekä ennen pitkää poisti hänen ennen wanhaan hyvin erinomaisena olleen muistinsa, jolla hän oli saattanut aina briljeerata. Huumeidenkäyttö lisäsi myöskin hänen suuruusharhojaan.
Hänen julkisten esiintymistensä loppuminen on nähtävä myöskin tätä taustaa vasten. Toki sodan myötä tulleet isot sotilaalliset tappiotkin selittävät tätä.
Hitlerin lähipiiri kertoi tämän 1930-luvun käyttäytymisestä, että kun tuli huutoa ei ollut syytä huoleen;
Poistase oli vain paineenpoistoa.
Mutta kun Führerin silmät kapenivat viiruiksi ja ääni painui kuiskaukseksi, oli aika asetella omat sanat todella varoen.
Sodan loppuvaiheen kuuluisat alati pahenneet apinakohtaukset on ymmärtääkseni aina mielletty huumeidenkäytön ruokkimiksi stressireaktioiksi.
Okei. Kun Hitlerin silmät ovat viiruina, se on paljon vaarallisempaa kuin se, kun traalilaisen sontiaismolottajapedon suu on viiruna.
Poista