Kissingerin nauttima suosio hämmästytti ja suututti edesmennyttä brittiläis-amerikkalaista toimittajaa Christopher Hitchensiä, joka kirjoitti vuonna 2001 vihaisen kirjan nimeltä The Trial of Henry Kissinger eli Henry Kissingerin oikeudenkäynti.
”Ei kai tuo paksu smokkipukuinen mies Vogue-lehden cocktail-kutsuilla voi olla sama, joka määräsi ja hyväksyi kokonaisten siviiliväestöjen tuhoamisen?” Hitchens kysyi.
Hitchensin ja monen muunkin mielestä Kissingeriä vastaan olisi pitänyt nostaa sotarikossyytteet. Niin ei koskaan tapahtunut.
Kissingerille Hitchens oli tietenkin melkoinen riesa. Puhetilaisuuksista sopiessaan Kissinger oli vaatinut, ettei Hitchensin esittämistä syytöksistä esitetä kysymyksiä.
”Kun niihin viitattiin Britanniassa radiohaastattelun aikana, Kissinger poistui paikalta kesken lähetyksen niin raivostuneena, että yritti ulos väärästä ovesta”, HS kertoi vuonna 2001.
[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 3.12.2023 julkaistussa Pekka Mykkäsen kirjoittamassa uutisartikkelissa Henry Kissinger on kouluesimerkki siitä, kuinka valikoivasti kätensä vereen tahrineita muistetaan.]
Mitä kummallista siinä on, että Kissinger käveli pois "haastattelusta" jossa itseään toimittajaksi kutsuva kommunisti alkoi räkättää kansamurhista, vaikka Henry ei tiettävästi ole yhtään kansaa tuhonnut sukupuuttoon.
VastaaPoistaPunaisia khmerejä tahattomasti auttoi kyllä pommittamalla Vietnamin ulkopuolella sijaitsevia alueita. Jos (toisenlaisten) kommunistien hallitsema Vietnam ei olisi lopulta kyllästynyt Punaisten khmerien veikeisiin touhuihin, niin Kamputseassa olisi väki vähentynyt lisää, koska PK:n johtajat eivät olleet mitään talousasiantuntijoita. Sääli, että PK-tyypit saivat pitää paikkansa YK:ssa turhan pitkään.
PoistaKamputseassa melkein katkesi sikäläisen ruokakulttuurin jatkuvuus PK-tyyppien takia. Onneksi muutama hassu ruoanlaittaja kuitenkin kaikesta huolimatta säästyi.
Christopher Hitchens on Wikipedian perusteella perinteinen liberaali. Nuorempana oli ilmeisesti ollut jonkinlainen naiivi vasemmistolainen.