lauantai 17. huhtikuuta 2021

S Valistuksesta pohja yhteiskunnan suojelemiselle ja universalismille

Ennen kuin hän nämä teesit esittää, haastattelussa käydään läpi monia perusasioita kuten se, että vaihtoehtona identiteettien oikeuksien puolustamiselle pitää yhteiskuntaa suojella ottamalla USA:n valistushenkisestä perustuslaista pohja universalismille, jossa ”All lives matter” eli kaikkien henki turvataan ja kaikkien oikeudet turvataan.

Ayaan Hirsi Ali ei kiellä, että USA:ssa ei olisi ongelmia ja rasismia mutta että kaikki on suhteellista. Hän on tyystin erimieltä BLM-liikehdinnän kanssa niistä keinoista, joilla asiain tilaa parannetaan. Hän myös toteaa ykskantaan, että USA on maailman paras maa värillisille ihmisille ja että suuren osan Afrikan väestöä unelma on päästä USA:han juuri tästä syystä. Hän kertoo kokeneensa hirmuista rasismia ja naisvihaa arabimaissa, joissa hän on asunut.

Hän tulee maasta, joka perustaa useimpien nykyisten kehitysmaiden tapaan yhteiskuntajärjestyksen lähtökohtaisesti epävakaaseen klaanijärjestelmään. Nykyinen identiteettipohjainen ajattelu ja politiikat johtavat juuri tällaiseen heimoistumiseen. 

[Näin oli lausuttu Mikko Paunion blogissaan 16.7.2020 julkaisemassa merkinnässä USA:n somali Ayaan Hirsi Ali: ”Pysäyttäkää BLM”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti