lauantai 24. huhtikuuta 2021

S Joe Biden on aina ollut yhdysvaltalaisittain keskustalainen

Bidenia näyttää alusta alkaen kiinnostaneen erityisesti poliitikon ura enemmän kuin politiikan sisältö. Hän vierasti 1960-luvun kuohuvaa radikalismia ja asemoi itseään alusta asti enemmän kohti poliittista keskustaa.

Republikaanit ovat viime aikoina hyökänneet voimakkaasti ”radikaalin sosialistisen” demokraattipuolueen kimppuun. Vaikka demokraattipuolueen vasemmistosiipi on viime vuosina vahvistunut, Joe Bidenista on vaikea yrittää uskottavasti tehdä radikaalia.

Biden on aina kuulunut Yhdysvaltain poliittiseen keskustaan, minkä äänestäjät hyvin tietävät. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.11.2020 julkaistussa Esko Varhon kirjoittamassa uutisartikkelissa Elinikäinen poliitikko vastaan ikuinen showmies – Joe Bidenin ja Donald Trumpin erilaiset elämät.]

[Suomessa Biden olisi luultavasti kokoomuslainen, jos hänellä olisi samat poliittiset mielipiteet kuin yhdysvaltalaisena poliitikkona.]

2 kommenttia:

  1. Washingtonin Wanha Mies voi olla keskustalainen, mutta hänen tukijoukkonsa eivät, alkaen varapresidentittärestä, joka on Kamala.

    Mitä Kokoomukseen tulee, se on ollut jo hyvän aikaa keskustavasemmistolainen puolue, ja voisi oikein hyvin poistaa nimestään sanan "Kansallinen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni kyllä Kokoomus edelleen ajaa yrittäjien ja suurpääomanomistajienkin asiaa. Mutta kansallinen se ei toki ole enää nykyään.

      Sääli, että eräs kansallista asiaa periaatteessa kannattava verkkohahmo, joka on ollut joskus aikoinaan samassa puolueessa kuin minäkin, kannattaa nykyään Kokoomusta, koska hän on pienehkö yrittäjä.

      Ainakin ennen wanhaan Israelissa "oikeisto" ja "vasemmisto" käsitettiin ei-vasemmisto-oikeisto-jakoisesti. Jos samaa sovelletaan Suomeen, niin Kokoomus voi silloin olla keskustavasemmistolainen.

      Poista