perjantai 16. huhtikuuta 2021

S Hesari veti kokeneen toimittajansa kölin alta

Hesarin suhtautuminen palautteeseen oli niin ällistyttävä pohjanoteeraus, että arvelin asiasta nousevan valtavan kohun toimittajien keskuudessa. Ilman muuta kollegat säntäisivät puolustamaan pääkirjoitusta, jossa ei ollut mitään ihmeellistä.

Mutta vastaan löi korviahuumaava hiljaisuus.

Huomasin ainoastaan parin toimittajan kritisoivan asiaa, toinen heistä jo eläkkeellä ja toinen kaukana etelän median vaikutuspiiristä.

– Hesari julkaisi aukeaman anteeksipyynnön tiedepääkkäristä. Päätoimittaja kurittaa aukeamalla alaistaan, pääkirjoitustoimituksen pomoa. Vieressä pomon oma kolumni ja anteeksipyyntö. Poikkeuksellista. Mitä Hesarin toimittajat tästä oppivat, mitä tutkijat, mitä me lukijat opimme, Ylen entinen pitkän linjan politiikan toimittaja Riikka Uosukainen kirjoitti.

– Oman kokeneen toimittajan vetäminen kölin alta on Hesarilta sellainen teko, jota en usko oman työnantajani koskaan tekevän. Eniten järkyttää se, että somen huutokuoro vaikuttaa näin paljon eri instituutioiden takinkäännöksissä, Sanomalehti Karjalaisen erikoistoimittaja Heikki Arppi twiittasi.

Mutta muuten toimittajakunta näytti olevan aiheesta hipihiljaa. En voi välttyä ajatukselta, että media on ajettu jo niin ahtaalle, että Hesarin tai esimerkiksi Ylen päätöksiä ei uskalleta kritisoida.

[Näin oli lausunut liberaali Sanna Ukkola 16.4.2021 julkaistussa kolumnissaan Somen palautemyrsky katkaisi Hesarin selkärangan.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti