tiistai 28. heinäkuuta 2020

S Internet oli alun perin ollut miellyttävä ja ihmiskasvoinen

Internet ja Snowdenin murrosikä osuivat samaan aikaan. Tämä oli Snowdenin mukaan onnekas sattuma. Internet oli Snowdenille paikka, jossa hän saattoi olla kuka tahansa ja luoda joka päivä itsensä uudelleen.

– Pidän tänä päivänäkin 1990-luvun verkkoa miellyttävimpänä ja menestyksekkäimpänä anarkiana, jonka olen koskaan kokenut, Snowden kertoo netistä, johon hän muiden aikalaistensa tapaan oli yhteydessä kovaäänisellä modeemilla.

Snowdenin näkemys netistä on sittemmin synkistynyt. Hänen nähdäkseen teknologia on osoittautunut vahvaksi aseeksi vapautta vastaan.

Muutos käynnistyi vuosituhannen vaihteessa. Internet keskittyi ja yhdistyi. Sekä valtiot että yritykset alkoivat tarjota palveluita netin käyttäjille. Siinä ohessa Snowden löysi netistä nykyisen vaimonsa Lindsay Millsin, jonka hän tapasi HotOrNot-sivustolla.

– Se internet, jonka kanssa minä kasvoin ja joka minut kasvatti, oli katoamassa. Ja sen mukana oli katoamassa nuoruuteni, Snowden kertoo 2010-luvun alusta. 

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 8.2.2020 julkaistussa Jouko Huhtalan kirjoittamassa artikkelissa ”Lopulta ainoa valtionpäämies, joka osoitti myötätuntoa oli Burger King” – lue turvapaikkaa myös Suomesta hakeneen tietovuotaja Edward Snowdenin tarina.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti