perjantai 24. heinäkuuta 2020

S Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, meillä nainen pääsee kyllä täsmälleen niin pitkälle kuin hän haluaa

Ja entä sitten, vaikka miehissä on enemmän insinöörejä ja naisissa on enemmän lastentarhanopettajia? Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, meillä nainen pääsee kyllä täsmälleen niin pitkälle kuin hän haluaa. Jos nainen haluaa insinööriksi, hän voi ryhtyä insinööriksi. Katri Kulmuni ei kirjoittanut yo-kirjoituksissa matematiikkaa, nyt hän on valtiovarainministeri.

Mutta entäpä jos nainen ei halua pomoksi? Entä jos hän haluaa synnyttää, keskittyä perheeseensä ja suunnata hoiva-alalle? Onko se jotenkin väärin tai vähempiarvoista? Kyseessähän on vapaan yksilön oma valinta yhdessä maailman demokraattisimmista ja tasa-arvoisimmista valtioista?

Itse asiassa mitä tasa-arvoisempi maa, sitä eriytyneemmät ovat naisten ja miesten ammatit. Asenteet ja koulutusvalinnat erkaantuvat miehillä ja naisilla sitä kauemmas toisistaan, mitä vauraammassa ja tasa-arvoisemmassa maassa asutaan. 

[Sanna Ukkola Iltalehdessä 21.5.2020 julkaistussa kolumnissaan Miehet ja naiset ovat erilaisia – älkää koettako tehdä miehistä väkisin sairaanhoitajia.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti