torstai 28. helmikuuta 2019

S Ihmisten halut, identiteetti ja käyttäytyminen ovat pääpiirteissään kaksijakoisia

6) Mikäli sukupuoli määritellään niin, että se on jatkumo – mitä se ei biologian määritelmässä ole, koska sukusoluja on vain kahdenlaisia – silloinkin ihmisten halut, identiteetti ja käyttäytyminen ovat pääpiirteissään kaksijakoisia. Lisäksi jos sukupuoli olisi samanlainen jatkumo kuin vaikkapa pituus ja paino, silloinkin kahdesta ihmisestä voidaan kullakin hetkellä sanoa, että toinen on lähempänä koiras- ja toinen naaraspäätyä. Jatkumollinen sukupuoli siis määräytyisi sen vertailuryhmän mukaan, jossa yksilö sattuu olemaan, ei siis edelleenkään yksilön oman tai yhteiskunnan tekemän valinnan/päätöksen mukaan. 

[tiedetoimittaja ja tietokirjailija Osmo Tammisalo blogissaan 3.8.2018 julkaisemassaan varsin laajassa merkinnässä Mikä rakentaa sukupuolia?, jossa hän käsittelee vuonna 2016 julkaistua 'Sukupuolikysymys'-kirjaa]

S Maksimirangaistusten korottamisesta ei ole hyötyä, vaan minimirangaistusten

Halla-ahon mielestä rangaistusten korottamisesta ei hyötyä, vaan rangaistusminimiä pitäisi nostaa

– Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) on puhunut lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten maksimirangaistusten korottamisesta, vaikka hän varmasti tietää ja ymmärtää, ettei tästä ole mitään hyötyä. Eiväthän tuomioistuimet määrää maksimirangaistuksia. Nimenomaan minimirangaistuksia pitäisi nostaa.

– Sisäministeri taas puhuu karkotusten tehostamisesta, mutta miten niitä voidaan tehostaa, jos lähtömaat eivät ota kansalaisiaan vastaan, ja jos karkotettavia ei voida ottaa säilöön. Kaiken huippu on, että hallitus yrittää varta vasten löytää keinoja, joilla kielteisen päätöksen saaneet henkilöt voisivat jäädä maahan ns. työperusteella. 

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 20.12.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Halla-aho: Vihapuhe on medialle ja muille puolueille suurempi ongelma kuin se, että Suomessa raiskataan pieniä lapsia.]

S Muut puolueet tykkäävät siitä, että pikkulapsia ympärileikataan

Ympärileikkauksen kieltämiseksi on tehty muutamia poliittisia toimenpiteitä, mutta suurimmaksi osaksi poliitikot ovat asiasta hiljaa. Vuonna 2012 joukko Perussuomalaisten kansanedustajia teki aloitteen, joka olisi kriminalisoinut alle 15-vuotiaille tehtävät uskonnolliset ympärileikkaukset. Lakialoite ei saanut tuekseen muiden eduskuntaryhmien kansanedustajia ja se vaiettiin hiljaisesti kuoliaaksi. 

[Jiri Keronen 26.1.2019 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Poikien ympärileikkaus on maailman yleisin tappava rituaali]

keskiviikko 27. helmikuuta 2019

S Älypuhelimet ja verkkoasiointi eivät ole kestävää kehitystä

Kukaan ympäristötietoinen ei hanki joka vuosi uusinta iPhonea. Moni nuori ja trenditietoinen tekee juuri niin, vaikka luopuu ympäristövaikutusten vuoksi lihan syönnistä.

Todellinen ympäristöpommi on tilata uudella iPhonella vaatteita verkkokaupasta, maksaa ne bitcoineilla ja palauttaa kaikki kokeilun jälkeen takaisin.

[tietokonenörtti Petteri Järvinen Tivi-lehdessä 19.2.2019 julkaistussa kolumnissaan Luopuako lihansyönnistä vai uusimmasta iPhonesta?]

S Miksi Jordan B. Petersonia kuunnellaan

Jos haluat, voit huviksesi laskea, kuinka monta kertaa haastattelun aikana Cathy Newman koettaa lanseerata olkiukkoja ”so you’re saying” -tekniikalla (”tarkoitat siis, että”). Peterson on kuitenkin käsittämättömän kärsivällinen ja jaksaa hermostumatta korjata Newmanin jok’ikisen vääristely-yrityksen – kerta kerran jälkeen täydellisemmällä logiikalla ja äärimmäisen asiantuntevilla viittauksilla lähdeaineistoihin ja tutkimuksiin.

Juuri näiden ominaisuuksiensa vuoksi Petersonilla on YouTubessa liki miljoona seuraajaa ja hänen videoitaan on katsottu jo kymmeniä miljoonia kertoja.

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivustolla 15.4.2018 julkaistussa merkinnässä 30 minuutin video silkkaa parhautta: Jordan B. Peterson puolustaa sananvapautta.]

S "Triggeröityminen"

En kuule tarkasti, mistä keskustellaan, mutta ymmärrän, että hän kokee läsnäoloni ongelmaksi. Tiedustelen, mistä on kyse, jolloin hän ilmoittaa, ettei käsitä, miksi olen tilaisuudessa. Kerron olevani tekemässä juttua Nyt-liitteeseen.

Hän sanoo, ettei tila ole vuokseni turvallinen, ja kertoo olevansa ”täysin triggeröitynyt” Twitter-kommenteistani.

Triggeröityminen on alunperin post-traumaattiseen stressireaktioon liittyvä oire. Ihmiset, joilla on ollut elämässään henkisesti hirvittäviä kokemuksia, vaikkapa lapsisotilaina tai seksuaalisen hyväksikäytön uhreina, saattavat myöhemmin kokea rajuja ahdistuskohtauksia uudelleen. Kohtauksen laukaisee yleensä kauheuksista muistuttava ulkopuolinen tekijä, ja tätä tapahtumien ketjua kutsutaan ”triggeröitymiseksi”.

Nykyisin termiä käytetään myös kuvaamaan sitä, kun joku menee suunniltaan jostakin itselleen epämieluisasta ajatuksesta. Amerikassa monilla yliopistoilla on otettu käyttöön niin sanotut ”trigger warningit”.

Niiden alkuperäinen funktio on ollut ymmärrettävä. Tarkoituksena on ollut varoittaa, että jollain luennolla saattaa tulla mahdollisesti ahdistavaa sisältöä ns. ”puun takaa”. Jos esimerkiksi raiskauksen uhri menee kaupunkimaantieteen luennolle, eikä hän voisi maalaisjärjellä olettaa, että luennolla käsitelläänkin puistoraiskauksia, on aiheesta ihan ystävällistä varoittaa.

Mutta sitten trigger warningeja on alkanut tulla vähän joka paikkaan vähän joka asiasta. Tätä kehitystä on kritisoinut muun muassa New Yorkin yliopiston sosiaalipsykologi Jonathan Haidt. Hänen mukaansa trigger warningeissa ei enää ole kyse suojautumisesta post-traumaattiselta stressireaktiolta, vaan varsinkin yhdysvaltalaisten yliopistojen kampuksilla niillä suojaudutaan kaikilta omien käsitysten vastaisilta argumenteilta.

Haidt vertaa ihmisen ajattelua immuunipuolustukseen: jos sitä ei koskaan haasteta, se ei kehity. Trigger warningit nykymuodossaan estävät ajattelua siis kehittymästä, koska ihminen ei joudu kohtaamaan muita kuin sellaisia ajatuksia, jotka jo valmiiksi hyväksyy.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 27.11.2018 julkaistussa Ivan Puopolon kirjoittamassa kolumnissa Ivan kohtaa feminismin tosi, tosi läheltä.]

tiistai 26. helmikuuta 2019

S Totuuden voivat jotkut kokea syrjivänä

Ongelma ei siis ole väärä tieto vaan syrjivä puhe. Virheellinen tieto sallitaan, jos se ei syrji. Tästä seuraa kysymys: entä jos tieto on totta, mutta se tulkitaan syrjiväksi? Mitä tehdään, kun totuus ei miellytä?

Jokin aika sitten Ruotsissa pidetyssä pedagogian konferenssissa professori Linda Gottfredssonin esiintyminen peruttiin ”eettisen standardin vastaisena”.

Gottfredsson on tutkinut älykkyyttä. En luonnollisestikaan tiedä, mitä hänen luentonsa olisi käsitellyt, mutta ilmeisesti jotain liittyen älykkyyden ja ammatinvalinnan yhteyteen. Tarjolla oli tietoa, jota ei haluttu julki.

Aiemmin tänä vuonna matematiikan alan lehdessä jo julkaistu artikkeli vedettiin pois, koska ”joku saattaisi nähdä sen sukupuolisyrjintänä”.

Artikkeli esitti, että vaikka miesten ja naisten keskimääräinen älykkyys on sama, on miehiä enemmän sekä huippuälykkäissä että huipputyhmissä. Tätä ehdotettiin selitykseksi sille, miksi miehiä on enemmän muun muassa fysiikan ja matematiikan aloilla – niille kun tyypillisesti edellytyksenä on korkea älykkyys.

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 29.10.2018 julkaistussa Ivan Puopolon kolumnissa Kirjamessut päättyivät kaikkien aikojen ennätykseen, mutta taustalla velloi jotain ihan muuta.]

S Soininvaara: näissä asioissa perustulon tulee olla vastikkeellista

Olen kuitenkin muuttanut yhdessä asiassa kantaani perustulon vastikkeellisuuteen. Koulutuksen ja ammatillisten kurssien on syytä olla pakollisia, koska perustulon ei ole tarkoitus edistää nuorten syrjäytymistä.

Edes vihreiden perustulomalli ei ole täysin vastikkeeton: maahanmuuttajilta edellytetään kotoutusohjelmiin osallistumista. 

[diminutiivisesti puutarhatontunkuvatukseksi nimittämäni Vihreiden Grand Old Man (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaara blogissaan 29.11.2018 julkaisemassaan merkinnässä Miten ay-liike voi kannattaa pakkoa ottaa vastaan huono työpaikka?]

[I PS. Itse en kannata perustuloa pelkästään siitä syystä, että perustulo olisi luultavasti valtava vetovoimatekijä haittamaahanmuutolle. Olen itse kirjoittanut toiseen blogiini perustulosta tämän merkinnän.]

[II PS. Soininvaara ilmeisesti usean Vihreitten jäsenen tapaan kannattaa sellaista mallia, että kuka tahansa jalkansa Suomen maan kamaralle saanut ei pääsisi suoralta kädeltä nauttimaan perustuloa, vaan ensin ihmisen pitäisi olla hyvän aikaa töissä. En kuitenkaan luota siihen, että useimmat eduskuntapuolueet haluaisivat tosissaan rajoittaa ulkomaalaisperäisten ihmisten oikeutta elää verorahoilla maksetulla sosiaaliturvalla Suomessa. Ainoa mikä mielestäni voisi estää tällaisen hölmön hyväntahtoisuuden hyöyn kansanedustajiston suurissa joukoissa, olisi Perussuomalaisten 51 prosentin enemmistö eduskunnassa.]

S Homeopatian suosio on hyvä käänteismittari kansalaisten tieteelliselle lukutaidolle

[...] viimeisimmän Tiedebarometrin mukaan jopa 1,3 miljoona suomalaista pitää homeopatiaa jokseenkin varteennotettavana hoitona. Se, jos mikä, antaa syytä huoleen. Koska homeopatia on niin hölmöä, se tarjoaa erinomaisen mittatikun väestön tieteelliselle ymmärrykselle ja uteliaisuudelle ottaa asioista selvää. Niin kauan kun n. joka neljäs vastaantulija on näin pahasti erehtynyt (lääke)tieteen toiminnasta, ei ole mitään toivoa koskaan päästä eroon vakavammista huuhaan muodoista. 

[Näin oli lausuttu Tervettä skeptisyyttä -blogissa 23.12.2018 julkaistussa merkinnässä Homeopatia laimenee Euroopassa.]

[PS.:]

[Homeopatia on esitieteellinen oppi, jonka mukaan jos jokin sairaus tuo tietyt oireet, niin ne saa parannettua käyttämällä sisäänsä ainetta, joka aikaansaa samanlaisia oireita kuin ao. sairaus. Myöhemmin oli homeopatian kannattajien piirissä tullut käyttöön "vaikuttavan aineen" potensointi, jossa on kyse siitä, että ao. aine laimennetaan vedellä käytännössä olemattomiin, ja hommaan kuuluu vielä myös liuoksen ravistelu. Homeopatia väittää, että "vaikuttavasta aineesta" jää veteen potensoinnilla muistijälki, vaikka sitä ei olisi liuoksessa jäljellä enää ainuttakaan molekyyliä. Niin, ja homeopatian mukaan homeopaattisesta "lääkevalmisteesta" tulee sitä vahvempaa mitä enemmän sitä on potensoitu.]

[Homeopatian oli keksinyt saksalainen lääkäri Samuel Hahnemann, joka julkaisi homeopatian periaatteet vuonna 1796. Miehen keksintö perustui itse asiassa väärinkäsitykseen, joka johtui siitä, että hän oli allerginen malarian hoidossa käytetylle kiniinille. Mutta sen verran arvoa täytyy hänelle antaa, että vuonna 1796 lääketiede oli vielä todella kehittymätöntä, joten siihen aikaan homeopatia todella saattoi joskus pelastaa hengen sellaisissa tapauksissa, joissa "lääketieteellinen hoito" saattoi viedä hengen. Onneksi Krimin sodan (v. 1853–1856 jKr.) jälkeen lääketieteestä on tullut aikaa myöten oikeasti toimiva juttu.]

maanantai 25. helmikuuta 2019

S Vähemmistölle annettu suosituimmuusasema voi haitata kyseistä vähemmistöä

Hallinnon tehtävä on vielä vaikeampi. Sen tulee päättää, kuka tilastollisia ryhmäeroja saa mihinkin käyttää. Hallinnon on myös päätettävä, minkä verran voimavaroja syrjintää ehkäisevien lakien valvontaan laitetaan. Vaikein päätös lienee kuitenkin se, tulisiko syrjityn ryhmän edustajien saada hyvitystä. Tuleeko fiksujen rastapäiden saada jonkinlaista kompensaatiota siitä, että työnantajat syrjivät rastoja? Joidenkin tutkimusten mukaan alisuoriutuvalle vähemmistölle annettu suosituimmuusasema voi haitata kyseistä vähemmistöä.

[Näin oli lausuttu tietokirjailija ja tiedetoimittaja Osmo Tammisalon kirjoittaman kirja-arvostelun M. Abdulkarimin ja E. Talvitien kirjoittamasta kirjasta 'Noin 10 myyttiä feminismistä' toisessa osassa, jonka mies oli julkaissut blogissaan 3.10.2018 otsikolla Minne menet feminismi? Osa 2.]

S Koulutus ja ammatti eivät heiluttele tuloksia kirjojen hyvyydestä

Kirjoja suosivassa kodissa kasvaneella on peruskoulun yläastetta aloittaessaan samantasoinen lukutaito kuin sellaisella yliopistosta valmistuvalla, jonka kotona kirjoja on ollut vain vähän, tutkimus kertoo. Etu pysyy myös aikuisena, vaikka ihminen ei silloin olisikaan mikään lukutoukka.

Tuloksia ei heilutellut koulutustausta tai se, mitä kukin teki työkseen. Myöskään sukupuolella ei havaittu vaikutusta.

Sikora kertoo tutkijaryhmänsä yllättyneen etenkin siitä, että vaikka kirjoille altistumisen vaikutus oli suurin lukutaidossa, se näkyi myös digi- ja matemaattisissa taidoissa.

Jakolinja, jonka mukaan jotkut ovat numeroihmisiä ja toiset kirjainihmisiä, ei näiden tulosten perusteella pidäkään paikkaansa, Sikora tuumii. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 15.10.2018 julkaistussa Anniina Walliuksen kirjoittamassa uutisartikkelissa Laaja tutkimus: Kodin täysi kirjahylly antaa lapselle elinikäistä etua.]

S Yhteiskunnassa pitäisi kyetä pitämään kaikki mukana

Kantola nostaa kolme kysymystä:

Onko meille syntymässä uusi alaluokka? Onko meille syntymässä globaali yläluokka? Mitä keskiluokka tekee – sitoutuuko se vielä veronmaksuun?

– Ajattelen yhteiskuntatieteilijänä, että yhteiskunnassa pitäisi kyetä pitämään kaikki mukana. Jos kaikki ovat mukana, silloin myös kaikki voittavat taloudellisesti ja poliittisesti. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 15.9.2018 julkaistussa Tuomas Hyytisen ja Stina Tuomisen artikkelissa Professori Anu Kantola vihaisuuden lisääntymisestä: Kun ihmisten identiteetit murenevat, heistä voi tulla vihaisia.]

[PS. Mutta Suomen epävirallisen valtionuskonnon monikulturismin kannaltahan kaikkien pitäminen mukana on vastoin ideologiaa, sitä ajatusta, että pitää hajottaa yhteiskunta toisilleen vihamielisiin kuppikuntiin.]

sunnuntai 24. helmikuuta 2019

S Ylenmääräinen ihonvärin pigmenttiin huomion kiinnittäminen

Rasismi on oksettavaa ihmisvihaa, modernin yhteiskunnan yksi suurimmista vitsauksista. Ihmisten pitäminen alempiarvoisena pelkästään etnisen taustan tai ihonvärin perusteella on vastenmielistä ja väärin. Tähän on viime vuosina onneksi suhtauduttu julkisessa keskustelussa vakavasti ja siitä on kirjoitettu kiitettävän paljon.

Mutta en pidä myöskään siitä, että omaan suvaitsevaisuuteensa rakastuneet uhriuttavat maahanmuuttajia pelkästään pigmentin takia. Minkä takia hyväntahtoiset rasisminvastustajat puhuvat maahanmuuttajista “rodullistettuina”? Tai “tummina tyttöinä”? Ainakin omaan korvaani nämä termit kuulostavat vaivaannuttavilta, jopa hivenen rasistisilta. Rotujahan ei pitäisi olla enää olemassakaan – ja mitä väliä ihmisen pigmentillä ylipäänsä on vielä 2020-luvun globaalissa Suomessa? Miksi sitä pitää erityisesti korostaa? 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 19.10.2018 julkaistussa Sanna Ukkolan kirjoittamassa blogimerkinnässä Maahanmuuttaja ei ole sinun pehmolelusi.]

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa aiheeseen liittyvän blogimerkintäni Määritelmäni monikulttuurisuudelle ja monikulturismille.]

S Robottiautot tulevat lisäämään liikenneruuhkia

Toinen optimismi liittyy ruuhkiin: ihmiset voivat luopua omista autoistaan ja tilata paikalle robottitaksin, kun haluavat paikasta toiseen. Pikemminkin käy päinvastoin. Madaltuva liikkumisen kynnys lisää liikenteen määrää, vähentää nykymuotoisen joukkoliikenteen suosiota ja lisää työmatkaruuhkat ainakin kaksinkertaiseksi.

Nyt ihminen ajaa aamulla töihin ja illalla kotiin. Palveluliikennemallissa robotti ajaa hakemaan ihmisen kotoa, ajaa hänet töihin ja palaa sen jälkeen takaisin odottamaan uutta kyytiä. Matkojen määrä siis kaksin- tai jopa kolminkertaistuu laskutavasta riippuen. Jos ruuhkia halutaan vähentää, ratkaisu ei ole robottiautoissa vaan työaikojen porrastamisessa ja etätyön lisäämisessä. 

[tietokonenörtti Petteri Järvinen blogissaan 1.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Onneksi emme ole robottiautojen varassa]

lauantai 23. helmikuuta 2019

S Ajatusrikollisten paljastajat käyttävät Twitteriä hyväkseen

Eikä digitaalinen jumalanpilkka ole rajoittunut pelkästään Indonesiaan. Twitter on alkanut välittämään valtioiden rajojen ulkopuolelle syytteitä jumalanpilkkalakien rikkomisesta. Tämä outo ilmiö tuli ilmi, kun kanadalaiskolumnisti Anthony Furey sai sähköpostia Twitteriltä. Pakistanin pykälävalvojat olivat huomanneet, että Furey oli jakanut Twitterissä sarjakuvia profeetta Muhammedista. Siitä oli kulunut neljä vuotta. Kuitenkin Pakistanin valtio päätti, että Kanadasta Twitteriin lähetetty viesti rikkoo jumalanpilkkalakia Pakistanissa. Eikä Furey edes ole ainoa kanadalainen joka on saanut samanlaisia viestejä Pakistanista.

Ystävällisesti Twitter välittää tiedon tällaisesta syytteen nostamisesta kaikille käyttäjilleen. Näin twiittaaja voi tehdä tarpeelliset toimenpiteet, jos edes haluaa reagoida toisessa valtiossa nostettuun syytteeseen. Itse ainakin koen olevani suuri pettymys uskonnonvapauden puolustaja, jos en viimeistään ensi vuonna onnistu saamaan samanlaista viestiä Pakistanin suunnalta. Kyllä Suomeen pitää saada vähintään yksi pakistanilainen jumalanpilkkarikos. 

[Näin oli lausuttu Juha Leinivaaran paholaisen asiaa ajamattomassa Paholaisen asianajaja -blogissa 12.12.2018 julkaistussa merkinnässä Hei me ilmiannetaan kerettiläisiä.]

S Halla-aho: Maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin voidaan vaikuttaa maahanmuuttopolitiikalla

Miehet ovat yliedustettuna parisuhdeväkivallan tekijöissä, tupakoitsijat keuhkosyöpäpotilaissa ja rattijuopot kolarikuskeissa. He ovat riskiryhmiä. Siksi toimenpiteitä kannattaa kohdistaa ennen kaikkea heihin. Samalla tavoin maahanmuuttajat ovat yliedustettuna seksuaalirikosten tekijöissä. Hekin ovat riskiryhmä.

Maahanmuuttajien tekemät rikokset ovat myös eri asia siksi, että niiden määrään voidaan vaikuttaa maahanmuuttopolitiikalla. Suomeen muuttaminen ei ole ihmisoikeus vaan etuoikeus. Maahanmuuton haittavaikutukset ovat poliittinen valinta.

Turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset ovat moraalisestikin eri asia, koska nämä ihmiset ovat vedonneet suomalaisten hyvään tahtoon ja auttamisen haluun. Vähin, mitä heiltä voi vaatia, on kunnioitus niitä kohtaan, jotka ovat tarjonneet heille suojelua – kaiken materiaalisen hyvän lisäksi.

[Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho 25.1.2019 MTV:n sivuilla julkaistussa kolumnissaan Huono maahanmuutto on valinta, ei kohtalo]

S Maltillisuus politiikan ohjenuoraksi?

Tämän maan pitäisi kuulemma olla todella polarisoitunut. Haluan kuitenkin ottaa Toukon sekä puoluekollegansa Pekka Haaviston tyylistä sen verran koppia, että uskon elämään ääripäiden ulkopuolella. Puhuimme sitten irtisanomislaista, maahanmuutosta, luonnonsuojelusta tai mistä vaan, meidän pitäisi uskoa keskusteluun ennen huutoa. Jos ei muuta niin kokeiltaisiin edes keskustelua ennen, ettei hosuta polttamaan siltoja kahta puolen jo ennen kättelyä. Sillä ei näemmä voiteta gallupeja tai someriitoja, mutta sillä voitetaan sielunrauha. Kumpi lie tärkeämpi?

[kerubinkasvoinen ja pörrökorvainen maltillisuuden mestari Kyuu Eturautti blogissaan 24.10.2018 julkaisemassaan merkinnässä Kiitos, Touko Aalto]

perjantai 22. helmikuuta 2019

S Euroopan ihmisoikeustiomioistuin alistui uhkailujen edessä

Ilmaisunvapaus koki äskettäin kolauksen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) linjasi lokakuussa 2018, että Muhammedin kutsuminen pedofiiliksi ei kuulu ilmaisunvapauden piiriin. Itävaltalaisnainen oli luennollaan sanonut Muhammedilla olleen pedofiilisia taipumuksia. Perään hän oli kysynyt, miksi nimittää seksisuhdetta alle 10-vuotiaan kanssa, jos ei pedofiliaksi.

Tuomioistuin perusteli typerryttävää päätöstään uskonnollisen rauhan säilyttämisellä. Muhammedin kaltaista, satoja vuosia vanhaa kirjallista hahmoa pitäisi kuitenkin olla lupa nimittää miksi tahansa, sodanlietsojasovinistista pedofiiliksi – etenkin kun kirjallisten lähteiden mukaan kyse on molemmista. Myös loukkaavammille ilmaisuille olisi perusteita. Pidänkin lähes kansalaisvelvollisuutena tällaista aataminaikaisten profeettojen kritisoimista, myös naurettavaksi tekemällä ja pilkkaamalla. (On huomattava, että EIT ei linjannut, että pilkkaamisesta tulee tuomita, vaan että tuomitseminen kuuluu maan omaan harkintavaltaan.)

Islam- ja Muhammed-kritiikkiä puoltaa myös se, että EIT:n päätöksen takana näyttää olevan uskonnollisten fanaatikkojen onnistunut kiristysstrategia – ”Älkää kritisoiko uskoamme tai tapamme teidät” – ja siihen liittyvä alistunut pelkuruus ja näennäissuvaitsevaisuus. (Pedofilian esiin nostanut itävaltalaisnainen sai maksettavakseen 480 euron sakot ja oikeudenkäyntikulut.) 

[Näin oli lausuttu tietokirjailija ja tiedetoimittaja Osmo Tammisalon blogissaan 28.10.2018 julkaisemassaan merkinnässä Onko huivikiellolle perusteita? Oliko Muhammed pedofiili?.]

S Hän haluaa kaupunkilaisten asettavan omat lapsensa vaaraan mutta vihjauskin siitä, että hänen tulisi elää kuten opettaa, saa hänet pöyristymään

"Tärisen vieläkin. Vihan vimma vyöryi päälleni sillä voimalla, että oksennusta on vaikea pidätellä."

Äskeinen sitaatti on peräisin Salmen mielipidekirjoituksesta, ja asia, joka hänet on saanut vapisemaan ja pahoinvoimaan, on oululaisten mielenilmaus tyttöjen turvallisuuden puolesta. Hän ei kirjoittanut vastaavanlaista tunteenpurkausta kuultuaan raiskatuista pikkutytöistä. Oli rikos kuinka törkeä tahansa, ihmisten suuttumus rikoksesta pöyristyttää Mikkoa aina enemmän. Samassa kirjoituksessa hän kutsuu sitä rikokseksi ihmisyyttä vastaan, että kansallismieliset poliitikot puhuvat raiskauksista. Tämän kirjoituksen otsakekuvana oleva piirustus on virallisesti Demokraatti-lehden ja Mikko Salmen linjan mukainen - julkaistiinhan se Demokraatissa Mikon vastatessa lehden sisällöstä. Tässä meillä on siis mies, joka yhä uusien raiskaustragedioiden moukaroidessa oululaisten yhteisöä ja yhä useampien tyttöjen joutuessa hirviömäisen saalistuksen uhreiksi katsoo sopivaksi naureskella oululaisten huolelle. Hähä, typerykset pelkäävät muutamaa raiskausta, laitetaanpa rasisteille jauhot suuhun.

Eräässä valtuuston kokouksessa Junes Lokka esitti, että koska valtuutetut ja virkamiehet haluavat viedä turvapaikanhakijoita tutustumaan kaupunkilaisten lapsiin, miksei hän jakaisi näille irakilais- ja afgaanimiehille päättäjien omien lasten yhteystietoja tutustumista varten. Salmi ei tehnyt uskottavuudelleen palvelusta, kun hän tyrmistyneenä syytti Lokkaa perheenjäsentensä uhkailusta. Salmi haluaa kaupunkilaisten asettavan omat lapsensa vaaraan mutta vihjauskin siitä, että hänen tulisi elää kuten opettaa, saa Mikon pöyristymään. Vastaavanlainen tekopyhyys ja halpamainen toiminta yksityiselämässä on osaltaan rapauttanut Salmen mainetta ja uskottavuutta, vaikka hän on parhaansa mukaan mennyt naistenlehtien sivuille uhriutumaan omista pahoista teoistaan.

[Näin oli lausunut Tiina Wiik Tuonen joutsen -blogissaan 15.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Etsitään valkopesijää raiskauskriisin likapyykille]

S Ruotsissa luodaan nk. kunniarikoksille oma rikosnimike

[...]Ruotsissa on jo uskallettu katsoa totuutta silmiin, mitä tytöille vahingollisiin kunniaperinteisiin tulee. Ruotsin uusi hallitus on luvannut muuttaa lakia siten, että ns. kunniarikoksille luodaan oma rikosnimike ja kunniamotiivin perusteella tehdyistä rikoksista voi saada ankaramman rangaistuksen. Milloin Suomessa herätään tähän?

[Näin oli lausuttu 24.1.2019 Ilta-sanomat-lehdessä julkaistussa Ulla Appelsinin kirjoittamassa kommenttipuheenvuorossa Oulun tapahtumista alkoi keskustelu – mutta tämä aihe on tabu.]

torstai 21. helmikuuta 2019

S Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry kruunasi tieteen kuningattareksi Koko Hubaran

Viime vuonna Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA ry kruunasi tieteen kuningattareksi Koko Hubaran hänen blogikirjoituksiaan sisältävästä teoksesta Ruskeat tytöt (Like 2017).

YKA:n puheenjohtaja Sdp:n nykyinen puoluesihteeri Antton Rönnholm perusteli palkitsemista lausunnossaan niin, että ”Koko Hubara on laittanut itsensä likoon kytkiessään yksityisen yleiseen, henkilökohtaisen poliittiseen ja yksilön kokemuksen laajempaan rakenteelliseen ilmiöön.”

Sillä tavoin lausuessaan syntymädemari Rönnholm todisti, ettei hän ymmärrä tieteellisistä menetelmistä yhtään mitään.

Tieteellisen ajattelun ja menetelmäopin nyrkkisääntö on erottaa omat subjektiiviset kokemukset aiheesta, jota tutkii, ja prosessista, jolla tutkimusta tehdään ei yhdistää omia vaikutelmiaan niihin. 

[filosofi Jukka Hankamäki blogissaan 19.12.2018 julkaisemassaan merkinnässä Tieteen harjoittelijoita palkitaan]

S Vastikkeeton perustulo madaltaisi kynnystä lähteä kokeilemaan keikkatöitä, mutta...

Kerran Pehkonen päätti ottaa osa-aikatyön kaupungin nuorisotalolla. Palkanmaksu kuitenkin viivästyi kuukaudella tietoliikenneongelman takia. Tämä johti siihen, että Kela ei suostunut maksamaan Pehkoselle soviteltua työttömyysturvaa. Tämä johtui siitä, että Pehkosella ei ollut palkkakuittia, jolla osoittaa paljonko hän oli tienannut rahaa.

– Tuntui rangaistukselta, kun tein töitä ja jouduin seurauksena odottamaan rahoja.

Pehkonen tarjosi Kelalle omaa laskelmaansa tienaamistaan euroista, mutta se ei kelvannut. Pehkonen jäi rahattomaksi.

– Piti sitten lainailla muilta rahaa ja kävin hakemassa seurakunnalta ruoka-apua. Alkoi ottaa päähän, että miksi edes menin töihin. Olisi ollut helpompaa olla vain kotona.

Myöhemmin selvisi, että Kela oli taas tehnyt virheen. Kelan säännöt sallivat työttömyysturvan maksamisen ennakkoon, jos tehdyt työtunnit ovat tiedossa.

Tästäkin syystä Pehkonen penää perusturvan yksinkertaistamisen perään. Eri tuet voisi yhdistää yhdeksi perustuloksi, jonka eteen ei tarvitsisi käydä uuvuttavaa paperisotaa, Pehkonen tuumaa.

– Vastikkeeton perustulo madaltaisi kynnystä lähteä kokeilemaan keikkatöitä.  

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 20.11.2018 julkaistussa Eero Mäntymaan kirjoittamassa uutisartikkelissa "Kysyin työkkäristä neuvoa, virkailija neuvoi googlaamaan" – 7 asiaa, jotka ottavat työtöntä päähän.]

[PS. Niin varmaan vastikkeeton perustulo madaltaisikin kynnystä lähteä kokeilemaan keikkatöitä. Mutta toisaalta se olisi taas uusi vetovoimatekijä sellaisille ulkomaalaisille maahamme muuttaa haluaville ihmisille, joilla ei ole kykyä tai halua elättää itseään palkkatyöllä. Sekatyömiehen, anteeksi siis -henkilön, ammattia ei Suomessa enää ole. Melkein työ kuin työ nyky-Suomessa vaatii rautaista ammattitaitoa sekä koulutusta. Jos ja kun veronmaksajat joutuvat nämä elättämään, niin ennen pitkää yhteiskunnalla ei ole enää varaa maksaa entisentasoista perustuloa. Laaja työttömien vara-armeija myöskin alentaisi palkkatasoa, joten olisi useimpien entistä vaikeampi elää. Ja toisaalta ulkomaalaisperäiset köyhät ja sosiaaliset ongelmat tuskin olisivat vetovoimatekijä, joka saisi asiantuntijatasoiset työntekijät, joiden maksamien verojen avulla olisi mahdollista maksaa edelleen perustuloa, hakeutumaan Suomeen töihin.]

S Raiskaukset eivät tyrmistyttäneet, vaan niistä puhuminen

Sari Halonen (vas.) oli seminaarissa tyrmistynyt - ei tosin raiskauksista vaan siitä, että maahanmuuttokriittiset puhuvat niistä. Sarin mukaan on oksettavaa käyttää raiskauksia vaaleissa. Kuten Hilkan, Sarinkin ajatukset pyörivät vain tulevissa vaaleissa. Demarien Mikko Salmi, joka on myös pappi ja Demokraatti-julkaisun päätoimittaja, oli ilmaissut syvän huolensa ja järkytyksensä Demokraatin sivuilla jo pari viikkoa aiemmin. Toki hänenkään huolenaiheensa ei ollut raiskatut tytöt vaan turvallisuutta vaativien mielenosoittajien rumat puheet lapsenraiskaajista sekä tietenkin vaalit. Mikko sanoi, että raiskattujen hyödyntäminen on vastenmielisintä, mitä hän tietää. Mikon paheksunta ei tietenkään liity millään tavalla huoleen uhreista vaan huoleen demarien huippunsa jo nähneestä kannatuksesta. Demarit itse ovat ottaneet vaaliteemaksi hoivakotikohun, vaikka Mikon omaa logiikkaa noudattaen voisi sanoa, että kaltoin kohdeltujen vanhusten kärsimyksellä ratsastaminen on kuvottavaa. 

[Tiina Wiik 30.1.2019 Tuonen joutsen -blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Kun raiskatut kehtasivat häiritä vaalikampanjaa]

S Perussuomalaiset vastusti yksin GCM-sopimusta

Perussuomalaiset esittivät Oulun tapahtumiin liittyen välikysymystä, mutta se ei kiinnostanut ketään.

– Perussuomalaiset vastustivat yksin GCM-sopimukseen liittymistä, koska se sitoo Suomen entistä tiukemmin suomalaisille vaaralliseen maahanmuuttopolitiikkaan.

– Sopimuksessa Suomi esimerkiksi sitoutuu välttämään viimeiseen asti säilöönottoa, vaikka tämä on ainoa tapa estää kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita katoamasta tai syyllistymästä vaikkapa terroristisiin rikoksiin kuten Turussa, Halla-aho ihmettelee.

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 20.12.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Halla-aho: Vihapuhe on medialle ja muille puolueille suurempi ongelma kuin se, että Suomessa raiskataan pieniä lapsia.]

[PS. Eräät ovat sanoneet, että ei haittaa, vaikka liitymme GCM-sopimukseen, koska sopimus ei ole sitova. Toisaalta kuitenkin samat ihmiset voivat sanoa, että sopimus säätelee näitä siirtolais/pakolaisasioita.]

keskiviikko 20. helmikuuta 2019

S Vanhukset kuolevat hoitokoteihin samalla, kun rahaa tungetaan lähes kirjaimellisesti perseeseen

Valtion vienninedistämiskeskus on myöntänyt jolleki firmalle 200 000 lainan, josta firma on vastuussa vain 150 000 euron osalta, koska valtio. Voi helvetti, että pistikin kyrpimään. Tässä nimittäin kiteytyy kerralla monta typerää puolta julkisesti ohjatusta taloudesta.

Ensinnäkään valtiolla ei pitäisi olla mitään "vienninedistämiskeskusta" antamassa avustettuja lainoja firmoille. Tätä varten on olemassa pankkeja ja sijoittajia. Pankit ja sijoittavat pyrkimään tekemään voittoa, toisin kuin joku helvetin vienninedistämiskeskus. Tämän vuoksi ne perehtyvät tarkkaan siihen, kannattaako laina antaa vai ei.

Mitä isompi laina, sitä parempi pitää bisnessuunnitelman yleisesti ottaen olla. Jos sijoittaja on antamassa 200 tonnin lainan, hän yleensä varmistaa vähintään marginaalisella googletuksella, onko vastaavaa tuotetta jo olemassa markkinoilla. Jos tuotteita on paljon ja yritys ei voi tarjota mitään konkreettista, vaan pelkästään brändejä ja mielikuvia, sijoittaja (ainakaan menestyvä sellainen) ei yleensä lähde sijoittamaan yritykseen.

Ja näiden puudildojen suhteen sitä kilpailua todellakin on. Ei tarvinnut edes ekaa Google-sivua selata loppuun, niin olin löytänyt puudildoja joka tarpeeseen. Siellä oli jopa puinen dildo, jolla on Trumpin pää, mikäli joku tahtoo konkreettisesti tunkea Trumpin rööreihinsä. Lähes kaikki näistä tuotteista olivat myös helvetin halpoja, mitä joku suomalainen design-puukyrpä ei varmastikaan tule olemaan. Puudildoilla Suomi ei nouse, eikä puudildoissa ole mitään hienoa. Itse asiassa veikkaan, että ne kuuluvat ihan ensimmäisiin dildoihin, joita ihmiskunta on keksinyt. Ihmiskunta keksi puudildot ennen tulta (citation needed).

Valtionvirastoja ei tietenkään kiinnosta tehdä edes alkeellista markkinatutkimusta, eikä heillä todennäköisesti olisi edes rahkeita sellaiseen. Valtio on lainanantajana ja rahoittajana täysin vastuuton toimija ja keskimäärin myös hyvin paska. Kun valtio pistetään rahoittamaan bisneksiä, käy niin, että vanhukset kuolevat hoitokoteihin samalla, kun rahaa tungetaan lähes kirjaimellisesti perseeseen.

S Helsingin sanomat -lehdessä vain tietyiltä henkilöiltä edellytetään poliittisten tai ideologisten kytkösten esiintuontia

Myös tämä on Hesarille ominaista. Vain tietyiltä henkilöiltä edellytetään poliittisten tai ideologisten kytkösten esiintuontia – silloinkin, kun niillä ei ole merkitystä mielipiteen kannalta. Sen sijaan esimerkiksi ”oikeaa” politiikkaa edustavat tutkijat voivat pitää tutkijan tittelinsä, toisinaan jopa, vaikka kuuluisivat puolueeseen tai olisivat luottamustoimessa. Samoin kansalaisjärjestöjen aktivisteilta voidaan tarvittaessa häivyttää tämä yhteys, jolloin he ovat vain ”kansalaisia”. Tämä on yksiselitteisen vääristävää. Mielestäni poliittiset yhteydet pitäisi esittää kaikilta. Mikäli ”köyhyystutkija” tai ”nuorisotutkija” on myös puolueen varapuheenjohtaja, hän ei voi esiintyä vain köyhyystutkijana tai nuorisotutkijana. Mikäli henkilö on tietyn teeman aktivisti ja edustaa selvästi muuta tahoa kuin vain itseään, hän ei voi kirjoittaa mielipidettä kyseisestä aiheesta vain ”huolestuneena haagalaisena”.

Edellinen ei tarkoita, etteikö mitä tahansa poliittista mieltä oleva tutkija (tai journalisti) voisi tehdä ansiokasta tutkimusta (journalismia). Valitettavasti näin ei kuitenkaan usein ole, vaan politiikka riuhtoo itsensä kaikkialle – ja tämä valitettavasti näkyy niin yhteiskunnallisen tutkimuksen kuin suomalaisen journalisminkin tasossa.

[Näin oli lausuttu Riikka Purran dust/bones/politics -blogissa 29.9.2018 julkaistussa merkinnässä Hesarista ja turvapaikkapolitiikasta, joka on kommentti siihen, ettei Helsingin sanomat -lehti hevillä hyväksy "väärää mieltä" poliittisista kysymyksistä olevia kirjoituksia Mielipide-palstalleen. Blogikirjoituksen jälkeen seuraa muuten sitten Purran sellainen kirjoitus, jota ko. lehti ei ollut julkaissut. Jokainen voi itse miettiä tykönänsä, onko kyseessä asiallinen kirjoitus, joka ansaitsisi tulla julkaistuksi. Itse olen sitä mieltä, että se on täysin asiallinen. Vaikkakin yksityisellä yrityksellä, joka Helsingin sanomat -lehti on, on tietysti oikeus olla varsin yksisilmäinen niin halutessaan toimituspolitiikassaan.]

S Anarkistit ja antifa ovat nykyajan puritaaneja

Kun olin nuori, metallia häiritsivät uskonnolliset konservatiivit. Kouluissa esitettiin ohjelmia, joissa metallin kuuntelemisen väitettiin johtavan saatananpalvontaan ja huumeisiin. Erilaiset herättäjät kulkivat kouluissa kertomassa, että Jeesus voi pelastaa Saatanan vaikutukselta, ja kristityt pyrkivät parhaansa mukaan protestoimaan hevikeikkoja.

Nykyään heviä häiritsevät aivan toisenlaiset uskonnolliset konservatiivit: nimittäin vasemmistolaisen ideologian ääripäät, kuten anarkistit ja antifa. Vaikka heidän motiivinsa ovat pinnalta katsottuna erilaisia kuin vanhoillisten kristittyjen, pohjimmiltaan ne perustuvat samoihin ajatuksiin: pelkoon, moraaliseen puritanismiin ja autoritäärisyyteen.

[Jiri Keronen Vae victis -blogissaan 7.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Äärivasemmisto vastaan black metal]

tiistai 19. helmikuuta 2019

S Paloheimo: Massamuutto haittaa Afrikkaakin

Jos maahanmuutto on ongelma meille, Paloheimo näkee myös maastamuuton ongelmaksi lähtömaissa. Vuosikymmen sitten Afrikasta kirjankin (Tämä on Afrikka, WSOY 2007) kirjoittanut Paloheimo katsoo tietävänsä, mistä puhuu.

– Sieltähän lähtee Eurooppaan se porukka jota kaikkein eniten tarvittaisiin Afrikassa. Kaikkein aloitekykyisin ja rohkein ja ennakkoluulottomin porukka lähtee pois ja jättää ne sinne hoitelemaan ongelmiaan.

Se on siis Afrikan näkökulmasta haitallista aivovientiä?

– Ehdottomasti. Se on Afrikan näkökulmasta täysin virheellinen ratkaisu.

Paloheimo ei kannata perinteistä kehitysavun mallia, mutta vaatii viemään apua Afrikkaan paikan päälle, jotta asiat edistyvät Afrikassa – sen sijaan että autettaisiin pientä osaa afrikkalaisista, jotka tulevat Eurooppaan. 

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 21.12.2018 julkaistussa uutisartikkelissa Eero Paloheimo vihreistä: massamuuton puolustaminen oli täydellistä typeryyttä.]

S Ensimmäiset lasten ehdoilla kasvatetut sukupolvet ovat nyt työelämässä

Suomessakin lastenkasvatus on muuttunut viihtymistä, mielekkyyttä ja yksilöiden subjektiivisia oikeuksia korostavaksi vasta elintason kasvamisen myötä. Missä vaiheessa kasvatuksesta on unohtunut, että oikeuksien lisäksi meillä jokaisella on myös velvollisuuksia?

Ensimmäiset lasten ehdoilla kasvatetut sukupolvet ovat nyt työelämässä – ja joillakin on suuria sopeutumisvaikeuksia. Hiljattain Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun) psykologian lisensiaatti Pekka Järvinen kertoi huolestuttavasta ilmiöstä: työelämän vaatimukset tuntuvat nuorista kohtuuttomilta, koska joillakin nuorilla on täysin epärealistiset ja ylimitoitetut odotukset työelämästä. Järvinen arveli, että yksi syy ilmiöön on varmaankin korkea elintaso, joka on tuonut mukanaan sen, että ihmiset pystyvät keskittymään arjessaan yhä enemmän viihtymiseen ja asioihin, jotka heitä itseään kiinnostavat.

Toiseksi mahdolliseksi syyksi ilmiöön Järvinen nosti kasvatuksen. Lasten ehdoilla kasvatetut eivät ole joutuneet ponnistelemaan saavuttaakseen asioita. He eivät ole myöskään tottuneet vastoinkäymisiin – jotkut eivät edes siihen, että joskus on tylsää.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 9.12.2018 julkaistussa Rajkumar Sabanadesanin kirjoittamassa kolumnissa Tiedämme kyllä oikeutemme, mutta velvollisuudet vaikuttavat joiltakin unohtuneen – lasten ehdoilla -kasvatus näkyy nyt työelämässä.] 

[PS. Joku varmaan pahoittaa mielensä tästä kirjoituksesta ja sanoo, että se sataa persujen laariin]

maanantai 18. helmikuuta 2019

S Nykyajan puritaaneilla on paljon valtaa jopa yliopistoissa

Kun muusikko-filosofi Alexander Bard haluaa mennä yliopistoon puhumaan miesten tasa-arvosta, Åbo Akademi antaa periksi painostukselle ja peruu koko tilaisuuden järjestämisen tiloissaan. Tämä on vastoin kaikkea, mitä yliopiston pitäisi edustaa: avoimen keskustelun ja vuorovaikutuksen vaalimista ja kriittistä ajattelua.

Kun Kauko Röyhkä sanoo, että miehet eivät saa sanoa enää juuri mitään, hänet nauretaan hiljaiseksi. Häntä sedätellään, vähätellään ja hänelle irvaillaan. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 7.12.2018 julkaistussa Sanna Ukkolan blogimerkinnässä Mies vaietkoon seurakunnassa.] 

[I PS. Ukkolan kuvaamasta poliittisesta ideologiasta olen kirjoittanut aikoinaan blogiini tämän kirjoituksen.] 

[II PS. Ihailen Ukkolan selkeää liberaalia linjaa, joka ilmenee näissä hänen blogikirjoituksissaan.]

S Lähtömaan kulttuurilla on väliä, kun puhutaan erilaisista riskeistä

Me kaikki olemme suurelta osin kulttuurimme tuotteita: toiset enemmän ja toiset vähemmän. Siksi on täysin mahdotonta käydä keskustelua turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikosepäilyistä ilman, että keskustellaan kulttuurista ja sen vaikutuksista.

Suomeen tulee turvapaikanhakijoita kymmenistä eri maista – ja lähtömaan kulttuurilla on väliä, kun puhutaan erilaisista riskeistä. Esimerkiksi Saudi-Arabia ja Afganistan, sekä useimmat arabimaat ovat äärimmäisen patriarkaalisia kulttuureja. Edelleen vielä vuonna 2018 Saudi-Arabiassa naisilla ei ole ollut oikeutta tietää, ovatko he naimisissa: miehellä ei ollut velvollisuutta informoida vaimoaan avioerosta. Ääripatriarkaalisissa kulttuureissa naisen asema on erittäin heikko. Jos naiset olisivat etninen vähemmistö, jolta lainsäädännön keinoin viedään kansalaisoikeudet ja liikkumisvapaus kuten naisilta monissa Lähi-idän maissa, kansainvälinen yhteisö olisi puuttunut asiaan jo ajat sitten erilaisilla pakotteilla, ehkä jopa humanitaarisella interventiolla. 

[Rajkumar Sabanadesan Ylen sivuilla 16.1.2018 julkaistussa kolumnissaan Oulun tapahtumista on vaikea puhua, mutta juuri siksi niistä pitää puhua – rehellisesti]

S Uskonnon loukkaaminen ei ole laitonta pelkästään Venäjällä, vaan myös Suomessa

HS kertoo järkyttävän tarinan Mariasta, joka oli vaarassa joutua vankilaan uskonnon loukkaamisesta. Venäjällä. Marian syyte kumottiin, mutta Suomessa ihmisiä on ihan oikeasti laitettu vankilaan islamin loukkaamisesta. Miksi Hesari ei järkyttynyt silloin?

HS kertoo: "Kiristyksen jälkeen tuomioita on tehtailtu erityisesti rikoslain pykälän 282 perusteella. Pykälä määrää rangaistavaksi vihapuheen internetissä esimerkiksi henkilöä, ihmisryhmää, sukupuolta, kansallisuutta tai uskontoa kohtaan."

Niinhän niitä Suomessakin tehtaillaan.

[Jari Leino Facebookissa 12.2.2019. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden uutisartikkeli Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden oikeus­taistoon ja pakeni maasta.]

sunnuntai 17. helmikuuta 2019

S Normaali ahkera vanhustenhoitaja ansaitsisi enemmän

Äitini ystävätär kehui erästä tunnettua pankinjohtajaa, miten tämä ”tekee niin hitosti töitä”. Se onkin suomalaisten rikkaiden moraalista ydintä: olemme ahkerampia ja uhrautuvampia kuin muut.

Mutta entä se Facebookissa työstään kertonut vanhustenhoitaja, joka kahdenkymmenen päiväkeikan jälkeen itki iltaisin väsymyksestä?

Onko hän palkan perusteella tosiaan tuhat kertaa laiskempi kuin pankinjohtaja? 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 1.11.2018 julkaistussa Asta Lepän kolumnissa Raha päätä pyörittää.]

S Yksikään tuliase ei ole vielä pompannut äkkiarvaamatta pystyyn ja purrut perseestä

Aseharrastajana ja ei-koirien-ystävänä en ymmärrä koiravillitystä ja aseharrastajien vainoamista. Ei yksikään tuliase ole vielä pompannut äkkiarvaamatta pystyyn ja purrut perseestä, eikä tuontipyssystä tule vesikauhua. Kylällä saa väistellä koiria, mutta ei aseita.

[nimimerkki "Gunman" 12.2.2019 Feissarimokat-sivuston sivun Koiranomistajat, osa 3 lukijakommenteissa]

[PS. Itselläni oli aikoinaan koira, jos ketään kiinnostaa.]

S Halla-aho: Miksi puhua maahanmuuttajista eikä kaikesta muusta?

Pakolliseen rituaaliin kuuluu myös se, että toistellaan suomalaistenkin miesten raiskaavan. Miksi pitäisi puhua erityisesti maahanmuuttajien tai muslimien tekemistä raiskauksista? Esitetäänpä vertailun vuoksi muutamia muita kysymyksiä:

Miksi pitäisi puhua erityisesti naisiin kohdistuvasta parisuhdeväkivallasta, kun on myös miehiin kohdistuvaa parisuhdeväkivaltaa?

Miksi pitäisi puhua tupakoinnin riskeistä, kun myös tupakoimattomia sairastuu keuhkosyöpään?

Miksi pitäisi puhua rattijuopoista, kun myös selvin päin ajetaan onnettomuuksia? 

[Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho 25.1.2019 MTV:n sivuilla julkaistussa kolumnissaan Huono maahanmuutto on valinta, ei kohtalo]

lauantai 16. helmikuuta 2019

S Suomettuminen ei katoa minnekään, ellei sitä paljasteta

Viron turvallisuuspoliisin päällikkö ilmoitti taannoin, että se on paljastanut maassa toimivan ”vaikuttaja-agenttien” verkoston, jossa on mukana diplomaatteja, poliitikkoja ja talouselämän edustajia. Puolalainen Varsova-instituutti arvioi niinikään, että ”Suomen Venäjä-politiikkaan voivat edelleen vaikuttaa sellaiset henkilöt, jotka tekivät aiemmin yhteistyötä Neuvostoliiton tiedustelupalvelun kanssa".

Suomalaiset eivät ole vielä käsitelleet täysin tätä historiansa synkkää osaa. Suomettuminen ei ole mihinkään kadonnut. Eikä katoa, ellei sitä paljasteta. 

[Alpo Rusi Iltalehdessä 30.7.2018 julkaistussa kirjoituksessaan Suomella on ongelma - ”lännen etuvartio” peittelee menneisyyttään]

S Poikien ympärileikkaus aiheuttaa autismia

Ympärileikkaus aiheuttaa lapselle aina turhaa kipua. Vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan ne lapset, joille on tehty vauvana ympärileikkaus, saattavat kokea esimerkiksi rokotukset eri tavalla kuin muut lapset. Tutkimuksen mukaan ympärileikattujen lapsien kohdalla kivun aiheuttamat stressitasot olivat rokotuksissa korkeammat kuin ympärileikkaamattomilla lapsilla.

Vuonna 2015 kööpenhaminalaisen Statens Serum Institutin tutkijat huomasivat, että alle 5-vuotiaina ympärileikatuilla poikalapsilla saattaa olla jopa kaksinkertainen riski sairastua johonkin autismin muotoon. Ympärileikkaus voi myös vaikuttaa negatiivisesti lapsen psykologiseen kehitykseen. Ympärileikkauksen on muun muassa huomattu vaikuttavan lapsen ärtymystasoon, nukkumiseen sekä äidin ja lapsen väliseen suhteeseen. 

[Jiri Keronen 26.1.2019 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Poikien ympärileikkaus on maailman yleisin tappava rituaali]

S Kiduttamisesta

on uskomatonta, mitä ihminen voi sanoa kidutuksen pakottamana ja kuinka monta valhetta hän voi kertoa itsestään ja muista; lopuksi kaikki, mitä kiduttaja haluaa, muuttuu todeksi

[saksalainen jesuiittapappi Friedrich von Spee (1591-1635) vuonna 1631]

[PS. Kunnioitettavissa oleva kaveri huolimatta aikakaudesta, jolla eli, minusta]

perjantai 15. helmikuuta 2019

S Håmåhäät

Homohäissä on taas sellainen hauska aspekti, että kun asianomaisilta on kysytty riittäisikö avioliittolain muuttaminen Ranskan malliseksi, eli kaikki parit käyvät solmimassa juridisen avioliiton viranomaisen kanssa ja sen jälkeen voivat laajentaa sen oman uskontokuntansa rituaalien mukaan - se ei käy!

Ei. Samansukupuolisten avioliittojen kannattajien asenne on, että he haluavat jynssätä asiansa kirkon naamaan.
Nimenomaan kirkon. Eipä yksikään mies- tai naispari halunne yrittääkään tulla vihityksi islamilaiseen avioliittoon moskeijassa. Juutalaiset seurakunnatkin uskoakseni vastaisivat kaikille vain, ettei ole opetuksemme mukaista, joten se siitä.

[Näin oli lausunut nimimerkki "Qroquius Kad" 18.11.2018 Pekan porstua -blogissa julkaistun merkinnän Nalkutusta ja kinkunahmintaa lukijakommenteissa.]

S Joskus hyvä tarkoitus politiikassa tuottaa myös ongelmia

Clintonilla ja hänen kannattajillaan on aivan samalla tavalla keskiössä tarina. Se on vain eri tarina jonka keskiössä on hyvää tavoitetta ajava projekti. Jos tuollaiseksi nostetaan vaikkapa tasa-arvo, ei ole yllätys että vasemmalle kallellaan olevat löytävät itsensä tästä joukosta. Ongelma vain on, että joskus hyvä tarkoitus tuottaa myös ongelmia. Hyvä esimerkki on vaikka kieltolaki: sen tarkoitus on hyvä, mutta yhteiskunnalliset seuraukset olivat hyvinkin tuhoisat. Jos esimerkiksi tarina tasa-arvon edistämisestä on kuitenkin kaiken keskiössä, voidaan sen edistämisestä seuraavat ongelmat ja sivuhaitat selittää pois trumpmaisella valehtelulla tai ihan vain mieleiset faktat valikoimalla. Päästetään ääneen oikeaa mieltä olevat asiantuntijat ja asia on sillä selvä. 

[Ossi Ojutkangas blogissaan 10.11.2016 eli piakkoin viime Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksen selvittyä julkaisemassaan merkinnässä Kaiken keskellä on tarina]

[Voit niin halutessasi käydä lukemassa ko. vaalien tuloksen selviämisen jälkeen blogissani julkaisemani seuraavat kolme aiheeseen liittyvää merkintää:]

Suomalaisten tuki ei riittänyt siivittämään Clintonia voittoon 

Hillary Clinton on oikea Jumalan karitsa 

Vanha ja viisas intialainen puhuu Donald Trumpista

S Naisten syrjinnästä Suomen työmarkkinoilla ei ole näyttöä

Kaikki olisi muuten täysin ymmärrettävää, mutta kuviossa on yksi ongelma: naisten syrjinnästä ei ole näyttöä. Näyttöä on siitä, että miehiä valikoituu enemmän yhtiöiden johtoon, mutta se on eri asia.

Tasa-arvovaltuutetulle ei ole tullut yhtään syrjintäepäilyä pörssiyhtiön johtoryhmäpaikkojen suhteen.

Kysyin tätä myös THL:n ja kahden yliopiston asiantuntijoilta. He ohjasivat minut edelleen asiantuntijalle, joka halusi pysyä nimettömänä vedoten tutkimuksen tekemisen luottamuksellisuuteen.

Hän sanoi, että ei ole törmännyt näyttöön, joka osoittaisi naisten vähyyden johtuvan syrjinnästä.

[Ivan Puopolo 10.2.2019 MTV:n sivuilla julkaistussa kolumnissaan Kiintiöt ovat laillistettua syrjintää]

torstai 14. helmikuuta 2019

S Ongelmallinen EU-suhde

EU-politiikassa tarvitaan tasapainotus, sillä valtaosa lainsäädännöstämme nyt tulee EU:sta, kun suhteen pitäisi olla päinvastoin. EU on puuttunut jäsenmaidensa sisäpolitiikkaan ja rajapolitiikkaan sekä pyrkinyt muokkaamaan kokonaisia kansakuntia puuttumalla väestöpolitiikkaan sekä hallituspolitiikkaan erilaisilla pakotteilla, sakoilla tai uhkauksilla.

Sellaisten ei pitäisi kuulua mihinkään demokraattiseen organisaatioon, ei myöskään EU-eliitin näkemyksen liittovaltiopolitiikasta ”ainoana tienä”, jolle ei tunnusteta vaihtoehtoja. Jatkossa EU yrittäisi puuttua valtioiden finanssipolitiikkaan (veropolitiikkaan), joka on rajattu kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeuden piiriin. En hyväksy kansallisen itsemääräämisoikeutemme heikennyksiä, ja annan asiantuntija-apuani luonnollisesti koko isänmaamme hyväksi myös Euroopan unionia koskevissa asioissa.

Hullunkurista on, että EU:n piti viime vuosiin asti laajentua myös suomalaisen komissaarin mielestä. Nyt sen pitäisi muka syventyä, vaikka sekä pakolaiskriisi että euron kriisi ovat edelleen ratkaisematta. Esimerkiksi Turkin ja EU:n sopimuksessa on kyse siitä, että EU maksaa Turkille 6 miljardia vuodessa vain sen uhkauksen vuoksi, että muuten Turkki päästää pakolaiset läpi.

Italian ja muiden oliivimaiden talouden romahtaessa vaikutusta eivät riitä kompensoimaan mitkään puskurirahastot, vaan rahaunioni ja mahdollisesti koko EU menevät nurin. Korkojen nousu kertoo, että rahoittajat eivät enää luota EKP:n elvytyspolitiikan tuottavan tuloksia. Romahdukseen on varauduttava Suomen talouspolitiikassa, ja EU on saatettava palvelemaan sen jäsenmaiden etua – ei jäsenmaita globaalin kapitalismin eikä universaalisosialismin etua. 

[filosofi Jukka Hankamäki blogissaan 14.11.2018 julkaisemassaan merkinnässä Olen Perussuomalaisten ehdokkaana eduskuntavaaleissa]

[PS. Filosofi Hankamäki kuuluu vähemmistöön, ja minusta on hienoa, että tällainen suuren kaliiperin vähemmistöä edustava ajattelija ei pelkää Perussuomalaisia vaan on jopa asettunut heidän ehdokkaakseen vaaleissa.]

S Turvallisuudesta ei saanut puhua

Maanantaina 28.1. kaupungintalolla pidettiin sekä seminaari turvallisuuskysymyksistä että valtuuston kokous, ja molemmissa nähtiin punavihreää psykopatiaa eri puolueista. Vasemmistoliiton Hilkka Haaga boikotoi turvallisuusseminaaria kokonaan kutsuen sitä maahanmuuttokriittisten ehdokkaiden kampanjatilaisuudeksi. Hän siis laiminlöi luottamustehtäväänsä ja jätti tärkeää ja ajankohtaista aihetta koskevan seminaarin väliin vain koska koki aiheen sellaiseksi, että seminaarin puheenvuoroissa maahanmuuttokriittiset asettuvat positiiviseen valoon. Kun muut ovat seminaarissa puhumassa turvallisuudesta, Hilkka pohtii vain raiskauskriisin vaikutusta vaalitulokseen. Jälkikäteen hän yritti saada tallenteen seminaarista poistetuksi Youtubesta ja on puheistaan päätellen tehnyt peräti tutkintapyynnön Junes Lokan puheenvuorosta seminaarissa. Hilkka lopultakin löysi raiskausvyyhdistä jotain, mikä pöyristyttää häntä, ja se on Junes Lokan puhe aiheesta. 

[Tiina Wiik 30.1.2019 Tuonen joutsen -blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Kun raiskatut kehtasivat häiritä vaalikampanjaa]

S Omankädenoikeuteen turvautuminen lisääntyy, jos poliisi ei tee tehtäväänsä kansalaisten turvallisuuden eteen

Soldiers of Odin julistaa, että pedofiilien metsästys on alkanut. En linkitä videoon, asiasta kiinnostuneet löytävät sen kyllä muutenkin.

Videolla naamioituneet tyypit lupaavat, että alaikäisiä netistä saalistavien tyyppien kanssa ruvetaan järkkäämään treffejä feikkiprofiileilla, ja pesäpallomailan korostuksella luvataan, että treffeistä tulee unohtumattomat. Saaliiksikin kelpaa kuka vaan väriin katsomatta.

En ota tähän tämän enempää kantaa, toteanpa vain seuraavaa: jos poliisi ei tee tehtäväänsä kansalaisten turvallisuuden eteen (vaan käyttää sen sijaan entistä enemmän energiaa kytätäkseen, josko joku sanoo rumasti), niin joku muu rupeaa tekemään. Se joku muu toimii mahdollisesti tavoilla, jotka eivät täytä oikeusvaltion viimeisimpiä tavanomaisia menettelytapoja.

Poliitikot ovat etulinjassa päättämässä, mitkä ovat poliisin prioriteetit. Tämänhetkisen eduskunnan enemmistön näkemys on selvillä. Tuleva jää äänestäjien ratkaistavaksi.

[Oula Lintula 10.2.2019 Facebookissa]

S Millainen Venäjä on

  • Putin on sanonut julkisesti, että Neuvostoliiton hajoaminen oli 1900-luvun suurin geopoliittinen katastrofi.
  • Stalinin ja vastaavien hahmojen muistomerkkejä pystytetään joka puolelle Venäjää.
  • Moskova on yksi Euroopan islamisoituneimmista pääkaupungeista – venäläiset nationalistit arvelevat, että venäläiset ovat siellä jo vähemmistönä.
  • Venäjä on perustaltaan monikulttuurinen imperiumi, joka yrittää sulauttaa eurooppalaisia kansallisvaltioita itseensä.
  • Avioerojen, aborttien, huumeidenkäyttäjien, alkoholistien, murhien, korruption ja prostituoitujen määrät ovat tähtitieteelliset – paljon korkeammat kuin missään länsimaassa.
  • Ortodoksinen kirkko on jo pitkään toiminut hallinnon palvelijana.
  • Muslimisiirtolaisia virtaa hallitsemattomasti Keski-Aasian maista. Kremlin brutaalisti lahjoman oikeiston osan pitäisi ymmärtää yksi asia: jos tällainen islamisaatiovauhti jatkuu, Venäjästä saattaa tulla uusi kalifaatti, jolla on ydinaseita.
  • Venäjän itäiset alueet täyttyvät kiinalaisista.
  • Todellisia venäläisiä nationalisteja ahdistellaan ja vangitaan tekaistujen syytteiden nojalla.
  • Venäjä on ollut osaltaan luomassa Eurooppaa ravistelevaa siirtolaiskriisiä. Se on epäsuorasti synnyttänyt siirtolaisvirtoja sotilaallisella interventiollaan Syyriaan, ja myös suoraan yllyttänyt siirtolaisia suuntaamaan kulkunsa EU:n alueelle. Jotkut itäisten NATO-maiden turvallisuusviranomaiset väittävät, että ihmiskauppiaiden joukossa on useita FSB:n agentteja. Älkäämme myöskään unohtako ”arktista” siirtolaisreittiä, joka kulkee Venäjän läpi.
  • Venäjä käyttää länsimaiden suvaitsevaisuuspakkomiellettä hyväkseen käyttämällä ulkomailla asuvia kansalaisiaan viidentenä kolonnana.
  • Venäjä syyttää naapureitaan ”natsismin” ja ”fasismin” elvyttämisestä ja puhuu YK:ssa ”vähemmistöjen oikeuksien” loukkaamisesta.
  • Amerikkalaiset oikeistolaiset saattaisivat yllättyä siitä, kuinka tiukat aselait Venäjällä on.
…ja niin edelleen.

Kuka muu voisi toimia näin ja edelleen esiintyä nationalismin linnakkeena?

[Dace Kalniņa, latvialainen kansallismielinen aktiivi, Sarastus-verkkolehdessä 18.9.2018 julkaistussa kirjoituksessaan Vasemmisto ja oikeisto Kremlin geopolitiikan välineinä. Kirjoitus on alun perin julkaistu The New Nationalism -verkkojulkaisussa 10.9.2018.]

[PS. Aiheeseen eli nationalismiin liittyen voit niin halutessasi käydä lukemassa toisesta blogistani kirjoitukseni globaalinationalismista.]

keskiviikko 13. helmikuuta 2019

S Suomalaisen yhteiskunnan valuvika on se, että Suomessa naiset ja tytöt ovat vapaita, mikä on käsittämätöntä islamilaisen oikeustajun kannalta

Kalle Kekomäki on siis kommentissaan täysin oikeassa. Voimme mennä itseemme sen suhteen, että suomalaisessa yhteiskunnassa on seuraavia vakavia valuvikoja:

– Suomessa raiskaus on miehen syy, mikä on täysin käsittämätöntä islamilaisen oikeustajun kannalta.

– Suomessa tyttöjä ei vartioida, vaan heidän annetaan kulkea yksin ja vapaina kenen tahansa muslimimiehen poimittavana – kiusaus on liian suuri vastustettavaksi monelle muslimimiehelle. (Ulkomaalaiset = muslimit tekevätkin lähes yhtä paljon seksuaalirikoksia kuin suomalaiset, vaikka heidän väestöosuutensa lasketaan vain prosenteissa.)

[kielitieteilijä Jaakko Häkkinen blogissaan 13.1.2019 julkaisemassaan merkinnässä Kalle Kekomäki on oikeassa raiskauksista]

S Suorastaan saatanallisesta energiamurroksesta

Meneillään on energiamurros, ja minunkin mielestäni on välttämätöntä lisätä uusiutuvaa energiaa. Mutta meidän täytyy käsittää oleellinen ero aiempiin energiamurroksiin nähden. Lähes aina, kun yhteiskunta on korvannut jonkin energiamuodon toisella, se on siirtynyt vähemmän tehokkaasta kohti tehokkaampaa ja luotettavampaa energiamuotoa. Tällä kertaa muutos on päinvastainen: fossiilisen energian korvaaminen pelkästään uusiutuvilla tarkoittaa siirtymistä energiaan, joka on vähemmän tehokasta ja vähemmän luotettavaa. Tästä ihmiskunnalla ei ole itse asiassa riittävää kokemusta. Uusiutuvien käyttämisen hyöty realisoituu vasta sitten kun varastoinnin ongelma on ratkaistu kestävällä tavalla. Energian tuotannon kasvavat päästöt uusiutuviin ankarasti satsanneissa maissa kuten Saksassa, on saanut monet kysymään, onko tuulen ja auringon osuuden kasvulle rajat. Toistaiseksi siltä näyttää.

Kestävää energiaratkaisua ei vielä ole olemassa. Sen pitää olla a) saatavilla b) luotettavaa c) turvallista d) säädettävissä e) puhdasta ja vähäpäästöistä ja f) edullista. Tällaista energiaa Bill Gates nimittää ”energiaihmeeksi”, ja sen kehittämiseen ne julkiset varat pitäisi suunnata, ei tehottomiin versioihin, kuten nyt on tehty. Energia ei saa olla ylellisyystuote vaan tuotannon väline, se jolla luodaan lisäarvoa. Muuten hinnan maksavat maailman köyhät. 

[entinen europarlamentaarikko ja kansanedustaja Eija-Riitta Korhola blogissaan 12.12.2018 julkaisemassaan merkinnässä Kahden prosentin todellisuus]

S Hallitus on typertynyt omasta oikeassaolemisen huumastaan kuin Ceaușescu

Oikeusministeriön #againsthate-kampanja hakee röyhkeydessään vertaa. Ei riitä, että hallitus ei eroa eikä edes tunnusta virheitään, jotka johtivat turvallisuuden heikkenemiseen; se jopa syyttää turvallisuusongelmista niitä, jotka ongelmiin haluavat puuttua ja kaiken huippuna rupeaa vielä ajamaan jotain ilmiantokampanjaa.

Hallitus on typertynyt omasta oikeassaolemisen huumastaan kuin Ceaușescu joulun alla.

[Oula Lintula Facebookissa 7.2.2019]

[I PS. Miehen mainitsema Nikolae Ceaușescu oli Romanian kommunistipuoluediktatuurin hallitsevan ryhmän pääsihteeri eli ylivoimaisesti korkein johtaja. Eli kusipää.]

[II PS. Jos tällainen vihapuhelaki tulisi joskus voimaan, niin periaatteessa se voisi koskea myös seuraavan kaltaista vihapuhetta: "Minä vihaan niin hallituksessa olevien puolueiden jäseniä, koska nämä ovat olleet edesauttamassa vanhusten ala-arvoista hoitoa hoitokodeissa."]

tiistai 12. helmikuuta 2019

S "Vääränlainen pukeutuminen" ongelma Teheranissa

Meidät on pidätetty vääränlaisen pukeutumisen takia monta kertaa. Mutta viime aikoina on ollut helpompaa.

[Sahar Šojai ja Neda Moradi Ylen sivuilla vuoden 2018 marraskuussa julkaistun Johanna Nummisen kirjoittaman kovin kuvitetun artikkelin Tuulahdus vapautta Teheranissa mukaan.]

[PS. Islamilaisen kulttuurin piirissä varsin usein tulkitaan islamia siten, että ei-islamilaisesti pukeutuvat naiset ja tytöt ovat huoria ja siten vapaata riistaa. Tai näin tapaavat ajatella ennen kaikkea uskovaiset muslimit. Siis ne jotka uskovat Koraaniin. Länsimaisen kulttuurin piirissä taas tavataan ajatella, että ei ole mitään syytä uskoa ei-islamilaisesti pukeutuvan naisen tai tytön olevan huora, jota saa kohdella miten haluaa.]

S Markkinahenkilöt kääntyvät valtion puoleen aina kun taloutta pitäisi korjata rahalla

Markkinatalous vaatii jatkuvaa korjaamista. Markkinauskovaisilla on taipumus kritisoida äänekkäästi julkista sektoria. Ironista kyllä, julkinen sektori on juuri se taho, jonka suuntaan taloustieteessä käännytään, kun markkinatalous vaatii huoltoa. Haittaverot, ympäristönsuojelu ja köyhyyden vähentäminen eivät toteudu ilman jatkuvaa valtion puuttumista markkinoiden toimintaan.

Vakavin markkinatalouden aiheuttama uhka on elinympäristömme romahtaminen rajattoman saastuttamisen ja kulutuksen seurauksena. Tiedeyhteisö on jo pitkään liputtanut päästökaupan, päästöjen verottamisen ja vahvan vihreän teollisuuspolitiikan puolesta. Tavoitteena on oltava nollapäästöjärjestelmien läpimurto liikenteessä, kulutuksessa ja tuotannossa. Markkinoiden reunaehtojen asettaminen, korkeat verot ja määrätietoinen valtion omistajaohjaus ovat hyvinvointivaltioiden vahvuuksia, joille on huutava maailmanlaajuinen tarve. Suomi voisi esimerkillään näyttää, kuinka vihreä teollinen vallankumous toteutetaan. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 10.7.2018 julkaistussa Joona-Hermanni Mäkisen kolumnissa Markkinataloudella on myös pimeä puoli.]

S Halla-aho: Persut on ainoa ongelmiin johdonmukaisesti suhtautuva puolue

Toistellaan sitä, ettei Suomeen voi tulla tekemään rikoksia, vaikka aivan selvästi voi. Syytetään tapahtumista "tiukentunutta" turvapaikkapolitiikkaa ja sen aiheuttamaa turhautumista, vaikka ainakin osa tekijöistä nimenomaan oli saanut turvapaikan tai jopa kansalaisuuden.

Ja haukutaan tietysti perussuomalaisia tragedialla ratsastamisesta, vaikka perussuomalaiset ovat ainoa ongelmiin johdonmukaisesti suhtautuva puolue. 

[Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho 25.1.2019 MTV:n sivuilla julkaistussa kolumnissaan Huono maahanmuutto on valinta, ei kohtalo]

maanantai 11. helmikuuta 2019

S Kategoria epäinhimillistää

Kategoria epäinhimillistää, koska se tekee yksilöstä pelkästään kategoriansa edustajan. Epäinhimillistäminen puolestaan on tehokas tapa tuhota empatiaa. Sitä käytetään sodassa, jotta tappaminen olisi helpompaa. Kategorisoinnilla luodaan vihollisia: vastapuolella ei olekaan ihmisiä, vaan loisia, rottia, eläimiä. Ihmisten luokittelu vastakkaisiin joukkoihin ja eripuran lietsominen ihmisryhmien välille on niintehokas yhteiskuntaa hajottava voima, että se on eräänlainen moderni sodankäynnin keino. 

[tutkija Katri Saarikivi Ylen sivuilla 26.10.2018 julkaistussa kolumnissaan Tasa-arvoista yhteiskuntaa ei voi rakentaa vain erilaisuuteen keskittymällä]

S Näin SS-joukoissa: Naisilta vatsat auki, tukka irti revitty

Pihkalan näkemys liukui hiljalleen kriittisyydestä suoranaiseksi kansallissosialismin vastustukseksi. Wiking-komppanian edetessä hän joutui näkemään monia sotarikoksia ja julmuuksia.

– Naisilta vatsat auki, tukka irti revitty, pääkallot murskattu. Ja tämä teurastus tapahtui vielä elävien juutalaisten silmäin edessä. Eräässä kellarissa n. 200 kuollutta! näin Pihkala kirjoitti päiväkirjaansa Lembergissä.

Pihkalan tuntemat kauhu ja inho vahvistuivat, kun Westland-rykmentin komentaja Hilmar Wäckerle kaatui sala-ampujan luodista, mistä seurasi raakojen kostotoimien aalto. Hän kirjoitti siitä, miten sotavankeja ammuttiin kymmenittäin.

Rykmentin 7. komppania, johon kuului yhdeksän suomalaista, sai käskyn polttaa kylän, jossa Wäckerle ammuttiin.

Pihkalaa järkytti, että jopa divisioonan johto oli tietoinen meneillään olevista julmuuksista. Hän todisti tapausta, jossa kymmenien metrien päässä divisioonan esikunnasta ammuttiin viisi juutalaista avoimen haudan äärelle. 

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 21.10.2018 julkaistussa Juulia Jaulimon kirjoittamassa uutisartikkelissa Näin 25-vuotias Ensio päätyi SS-joukkojen sotilaspapiksi ja kääntyi fasismia vastaan: "Ei suomalaisia natseiksi näin käännytetä".]

[I PS. Suomessa ja maailmalla ei ilmeisesti ollut olemassa kovinkaan tarkkaa tietoa natsismin todellisesta aatesisällöstä. Artikkelin sotilas Ensio Pihkalakin ilmeisesti piti aatetta vain jonkinlaisempana lujempana ja tiukempana versiona Suomen valkoisten aatemaailmasta. Suomi oli kuitenkin demokratia eikä maassa esiintynyt merkittävässä määrin edes juutalaisvastaisuutta. Ja kuten artikkelissa annettiin ymmärtää, niin natsit eivät suinkaan suhtautuneet Suomessa vielä siihen aikaan suosiossa olleeseen kristinuskoon myönteisesti. Saksan SS-joukkoihin pestautuneista suomalaisista oikeita natseja oli vain pieni osa. Voi kuitenkin ajatella, että aitojen natsien komentamissa joukoissa toimiminen saattoi joskus altistaa kansallissosialistiselle propagandalle niin, että sitä ruvettiin pitämään totena. Mutta demokraattisessa Suomessa kasvanut sotilas saattoi myös tympääntyä natsien julman aatteen julmaan toimeenpanoon, kuten sitten varsin usein tapahtuikin.]

[II PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa toisesta blogistani merkintäni Mitä mieltä olen kansallissosialismista.]


[III PS. Natsi-Saksan johto pyrki muuten salaamaan kansalta natsien tekemät rikokset. Ilmeisesti se ei luottanut Saksan kansaan tarpeeksi.]

S Melania Trump senaattori John McCainistä (1936-2018)

Ajatuksemme, rukouksemme ja syvin myötätuntomme ovat McCainin perheen luona. Kiitos senaattori McCain palveluksistasi kansakunnalle.

[Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin, sama puolue, puoliso Melania Trump Ylen sivuilla 26.8.2018 julkaistun Yrjö Kokkosen kirjoittaman uutisartikkelin Johtavat poliitikot lähettävät kunnioittavia viestejä John McCainin muistoksi – "Todellinen isänmaanystävä ja totuudenpuhuja" mukaan. John McCain oli syntynyt vuonna 29.8.1936 ja kuoli 25.8.2018.] 

[PS. Jos olisin Yhdysvaltain kansalainen ja jos olisin ollut Arizonan asukki, niin ehkäpä en olisi äänestänyt McCainia maan senaatin vaaleissa, mutta nostan hattua miehen tinkimättömälle kaiken kidutuksen vastaisuudelle. Lisäksi haluaisin sanoa, että poliitikon yhteistyökykyisyys, kuten McCainin, poliittisen päävastustajan suuntaan kertoo henkisestä kypsyydestä. Ainakin, mikäli päävastustaja ei ole minkään äärisuuntauksen kannattaja.]

S Jordan B. Peterson ei anna lokeroida itseään

Peterson ei kuitenkaan anna lokeroida itseään helppojen yksinkertaistusten kautta. Hän tekee armotonta, loogisesti läpinäkyvää ja kriittistä arvostelua myös erilaisista yhteiskunnallisista ja filosofisista ajattelutavoista sekä agendoista. Vastaukset sen sijaan eivät useinkaan ole symmetrisiä ja substanssipitoisia. Sisällöllisesti johdonmukaisen dialogin sijaan Petersonista on tehty useita räikeitä tulkintoja, joissa häntä pyritään määrittelemään epäsuorasti seuraajakuntansa kautta (”guilt by association”). Ilmeisesti muutama Petersoniin myönteisesti suhtautuva kommentti erilaisten ääriliikkeiden suunnalta on riittänyt leimaamaan Petersoniakin osaksi ääri-ilmiöitä. 

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatti -sivustolla 6.11.2018 julkaistussa merkinnässä Jordan B. Petersonin 12 elämänohjetta -kiertue kävi Helsingissä.]

[PS. Kirjoituksessa mainittu syyllistäminen assosiaatiolla on eräs argumentointivirheistä. Olen kirjoittanut siitä siitä itse toiseen blogiini merkinnän Syyllistämisestä assosiaatiolla.]

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

S Suomi ilman rasismia on unelmani

Jäin miettimään, kuinka kaukana onkaan Suomi, jossa ihmisiä ei karsinoitaisi ihonvärin perusteella. Ei edes positiivisessa kontekstissa – nimittäin eräänlaista rasismia sekin on: ylistämällä alistamista, jalustalle nostamista pelkän etnisyyden takia.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 19.10.2018 julkaistussa Sanna Ukkolan kirjoittamassa blogimerkinnässä Maahanmuuttaja ei ole sinun pehmolelusi.]

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa aiheeseen liittyvän blogimerkintäni Määritelmäni monikulttuurisuudelle ja monikulturismille.]

S Vankileirit Neuvostoliitossa Leninin ynnä Stalininkin aikana

Leninin aikana vankileireille suljettiin monenlaisten poliittisten ryhmien lisäksi mm. kapinoivien talonpoikien perheenjäsenet, kymmeniätuhansia ihmisiä, lähinnä naisia, lapsia ja vanhuksia. Leireillä olot olivat kammottavat ja kuolleisuus saattoi olla 15-20 % kuukaudessa. Enemmistö kansasta kannatti maaseudun SR-puoluetta, pari prosenttia tosin SR:n vasemmistosiipeä.

200 000 ihmistä tuomittiin Stalinin aikana vankileireille pelkästään poliittisten vitsien kertomisesta.

[Näin lausutaan Liberalismiwikin artikkelissa Neuvostoliitto.]

S Huivinkäyttäjät eivät ole rotu

Huivikielto on kuitenkin valtion puuttumista uskonnollisiin kysymyksiin. Ja se on aina epäilyttävää – siinäkin tapauksessa, että kyse on valtion pyrkimyksestä pitää julkiset tilat maallisina, kuten Ranskan päätöksessä. Tosin Ranskan huivikiellon on myös väitetty kumpuavan ei-maallisista syistä, lähinnä rasismista. Syytöstä vastaan voidaan puolustautua sillä, että huivinkäyttäjät eivät ole rotu ja että kielto koskee kaikkia etnisestä taustasta riippumatta.

[Näin oli lausuttu tietokirjailija ja tiedetoimittaja Osmo Tammisalon blogissaan 28.10.2018 julkaisemassaan merkinnässä Onko huivikiellolle perusteita? Oliko Muhammed pedofiili?.]

S Syytökset rasismista ja seksismistä voivat hyvin olla oman edun tavoittelua

Ennakkotapaukset ovat tärkeitä, eivät vain oikeudessa vaan myös aikamme ajatusmallien ja meemien muodostamisessa. Serena Williamsin ansiosta kulttuuriimme on nyt istutettu meemi siitä että rasismin tai seksismin syytökset voivat hyvin olla oman edun tavoittelua. 

[Näin oli lausuttu Tämä päivä -blogissa 12.9.2018 julkaistussa merkinnässä Puritanismin aikakausi lähestyy loppuaan.]

lauantai 9. helmikuuta 2019

S Älypuhelimet paisuttivat somen laajaksi

Sosiaalisen median voittokulkuun vaikutti onnekas sattuma. Yhtä aikaa some-palveluiden kanssa tulivat älypuhelimet. Niissä oli kamera ja sijaintitieto, joten aineiston tuottaminen ja jakaminen muuttui helpoksi. Kukapa olisi jakanut lomakuvia tai arjen havaintoja Faceen, mikäli kuvat olisi pitänyt ottaa digikameralla, siirtää pöytäkoneelle ja sieltä someen. Älypuhelimista tuli keino tappaa aikaa junassa, bussissa ja arjen tyhjissä hetkissä -- joko itse sisältöä tuottaen tai muiden sisältöä kuluttaen.

Some olisi tuskin koskaan levinnyt yhteiskuntia ravistelevaksi voimaksi, ellei älypuhelimia olisi keksitty. 

[tietokonenörtti Petteri Järvinen Havaintoja digimaailmasta -blogissaan 23.10.2018 julkaisemassaan merkinnässä Internetin ja somen kolme aaltoa]

S Alkaa ymmärtää, millaista elämä Neuvostoliitossa oli

Nuori poliittisen uransa jo ennen sen alkamista lopettanut Henkilö X päättää keskittyä omaan elämäänsä ja unohtaa politiikan. Niin kuin moni hänen kaltaisensa. Mutta varmaankin hän saattaa ymmärtää entistä paremmin minkälaista neuvostoliittolaisten toisinajattelijoitten elämä oli.

Hekin joutuivat odottamaan kymmeniä vuosia kunnes järjestelmä romahti omaan mahdottomuuteensa. Eikä kumpikaan – niin Neuvostoliitto kuin EU – hyväksynyt riveihinsä ajattelevia yksilöitä vaan se kasvatti/kasvattaa uudet johtajat omasta Komsomolistaan.

Ei liene ihme että tolkulliset nuoret jättävät politiikan väliin ja järjestelmäpuolueitten riveihin pyrkii vain nuoria jotka ovat amputoineet itsestään moraalisen selkärangan. Tai joilla sitä ei ollut alun perinkään. Sillä eiväthän järjestelmäpuolueet riveihinsä muita hyväksykään.

[Näin oli lausuttu 2.1.2019 Yrjöperskeles-blogissa julkaistussa merkinnässä Ymmärrysharjoitus nuoresta poliitikosta.]

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa Liberalismiwikin artikkelin Neuvostoliitosta (n. v. 1922-1991).]

perjantai 8. helmikuuta 2019

S Media ja äärivasemmisto ajavat Pohjoismaisen vastarintaliikkeen agendaa

Media ja äärivasemmisto tekevät parhaansa ajaakseen PVL:n agendaa nielemällä PVL:n valheet purematta ja levittämällä niitä entisestään. Media ja äärivasemmisto koittavat maalata koko marssin uusnatsimarssiksi, vaikka oikeasti PVL:llä on joku 100 jäsentä, eikä se voisi edes teoriassa saada aikaiseksi mitään niin suurta kuin 612-marssi. 

[Jiri Keronen Facebook-päivityksessään 7.12.2018]

[PS. Kerosen mainitsema PVL on Pohjoismainen vastarintaliike, joka on uusnatsistinen poppoo.]

S Mitä heikko usko tarvitsee

Heikot uskonnot tarvitsevat jumalanpilkkalakeja. Heikoin usko tarvitsee väkivaltaa tuekseen pilapiirroksia vastaan.

[Juha Leinivaara 1.9.2018 paholaisen asiaa ajamattomassa Paholaisen asianajaja -blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Pakistan ja jumalanpilkka, osa: vieläkin lisää liian montaa ja vähän päälle]

S Alkolipolitiikasta käyty psykedeelinen keskustelu

Joskus kävin alkoholipolitiikasta psykedeelisen keskustelun, jossa vastapuoli oli sitä mieltä, että "yhteiskunta pakottaa alkoholistin juomaan", ja siksi tiukka alkoholipolitiikka on tarpeen. Jostain syystä nopeusrajoituskeskustelussa on helppo sanoa, että ylinopeutta ajavat tekevät väärän valinnan, mutta sen myöntäminen, että viinan kaataminen kurkusta alas olisi oma päätös, on vaikeaa. Se myös näkyy politiikassa. 

[Näin oli lausunut 19.11.2018 Pekan porstua -blogin pitäjä Pekka blogissaan julkaistun merkinnän Nalkutusta ja kinkunahmintaa lukijakommenteissa.]

torstai 7. helmikuuta 2019

S Robottiautot tulevat olemaan lähivuosina vielä pirun tyhmiä

Jos robottiautot olisivat yleistyneet, Suomi olisi pysähtynyt tällä viikolla. Lunta on satanut enemmän kuin moneen vuoteen ja aura-autot ovat kasanneet kinoksia vähän joka puolelle. Monilla pienemmillä teillä lumikinos vie puolet toisesta kaistasta, mikä vaatii tarkkaa yhteispeliä vastaantulijoiden kanssa ja liikennesääntöjen vapaata soveltamista. Robottiauto ei sellaiseen pystyisi. Myös lumituiskun aikana olisi pakko jäädä kotiin (mutta entä jos sellainen yllättäisi kesken matkan?).

Onneksi meillä on vielä autoja, joita ihmiset ajavat itse. Uudehkojen autojen vikavalot vilkkuvat vähän väliä, kun vakionopeuden etäisyysanturi, kaistavahti ja törmäystutkien anturit sokaistuvat paakkuuntuneesta lumesta. On pakko ajaa vanhaan tapaan, ihan manuaalisesti.

Se, mikä toimii Arizonassa, ei toimi Suomen talvessa. Tutkien ja anturien kehittäminen talvenkestäviksi tulee olemaan iso tehtävä. Auto ei voi navigoida pelkän kartan varassa, kun puolet kaistasta onkin pois käytöstä tai kaistan täyttää valtava lumikasa. Lumi saartaa autot ja tukkii jalkakäytävät, kirjoittaa Hesari tänään online.

[tietokonenörtti Petteri Järvinen blogissaan 1.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Onneksi emme ole robottiautojen varassa]

S Halla-aho abortista

Vaikka kukaan ei kannata abortteja, se on sillä tavalla väärä ilmaisu, se on aina tragedia ja huono asia. Mutta toisaalta maailma on täynnä esimerkkejä siitä, miten paljon huonompaan suuntaa tilanne kehittyy sillä, että pyritään kriminalisoimaan sitä. 

[Näin oli Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho lausunut Ylen sivuilla 13.8.2018 Ylen sivuilla julkaistun Ari Hakaluhdan kirjoittaman uutisartikkelin Perussuomalaisten Halla-aho: Soinin aborttinäkemys keskiajalta mukaan.]

S Kun Oulun raiskausvyyhti lähti purkaantumaan mediassa näkyvästi, niin vasemmistosta se oli paha juttu

[...]Kun Oulun raiskausvyyhti lähti purkaantumaan mediassa niin näkyvästi, ettei ongelmaa enää voinut piilotella, valtuuston vihervasemmistolaiset kuitenkin tekivät kaikkensa pitääkseen asian poissa valtuuston käsittelystä. Sebastian Tynkkynen (ps.) esitti jo joulukuussa, että aihe lisättäisiin valtuuston kokouksen asialistaan kiireellisenä. Tällainen asialistan muutos vaatii valtuuston yksimielisen hyväksynnän. Kun puheenjohtaja Juha Hänninen kysyi valtuustolta, tulisiko raiskausaihe ottaa käsittelyyn, vihervasemmiston puolelta salia huudettiin yhteen ääneen: "Ei!". He ovat tuoneet ongelman tänne, ja luonnollisesti eivät tästä kiusallisesta aiheesta ole halukkaita keskustelemaan. 

[Tiina Wiik 30.1.2019 Tuonen joutsen -blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Kun raiskatut kehtasivat häiritä vaalikampanjaa]

S Obama, homoseksuaalit, Trump, hyväksyntä ja valtavirta

– Ei helvetti, älä tee tätä!

Stephan Elliott parahti ääneen, kun Barack Obaman hallinto kesällä 2015 valaisi Valkoisen talon sateenkaarivärein. Juhlavalaistus liittyi korkeimman oikeuden päätökseen, jonka myötä tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan kaikissa osavaltioissa.

Elliott arveli, että kosto seuraa, ja katsoo nyt olleensa oikeassa. Ilmapiiri seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan on muuttunut vihamielisemmäksi.

– Tiesin, että tulee voimakas vastareaktio. Siksi olin sitä mieltä, että noin ei kerta kaikkiaan ole viisasta tehdä. Homojen oikeudet ovat edelleen monelle niin kipeä kynnyskysymys, että ei ole viisasta hieroa niitä ihmisten naamaan. Sanoin heti, että me kaikki joudumme maksamaan tästä, ja jouduimmekin. Hinta on Trump.

Uudesta kylmän kaudesta huolimatta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on lännessä parantunut huimasti viime vuosikymmeninä.

Astumalla marginaalista lähemmäs valtavirtaa on kuitenkin menetetty jotain, jonka perään nyt itketään.

– Esimerkiksi New Yorkissa ei ole enää juuri lainkaan homobaareja. Vanhan koulun homot ja lesbot kaipaavat heimoyhteisönsä kulta-aikoja.

Elliottin mielestä se on aika tyhmää.

– Heimot on nyt syleilty valtavirtaan, tai ne viettävät yhteistä aikaa netissä. Kannattaa miettiä mitä toivoo. Jos haluaa tulla hyväksytyksi, ja tulee hyväksytyksi, niin on älytöntä olla siitä nyt vihainen.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 29.9.2018 julkaistussa Sanna Vilkmanin kirjoittamassa uutisartikkelissa Priscilla, aavikon kuningatar -kulttielokuvan ohjaaja Helsingissä: "Nykysäännöillä tämän elokuvan tekeminen olisi mahdotonta".]

S Yleisimpiä poikien ympärileikkauksen aiheuttamia oireita ovat...

Monet ympärileikatut selviävät ilman ympärileikkauksen aiheuttamia oireita, mutta läheskään kaikki eivät. Arvioiden mukaan noin 1.5% ympärileikkauksista johtaa erilaisiin komplikaatioihin. Vaikka luku itsessään voi tuntua pieneltä, tarkoittaa se ympärileikkauksen yleisyyden vuoksi maailmanlaajuisesti miljoonia erilaisista ympärileikkauksen aiheuttamista vaivoista kärsiviä ihmisiä.

Yleisimpiä ympärileikkauksen aiheuttamia oireita ovat erilaiset häiriöt peniksessä, kuten esimerkiksi ihosillat tai arpeutumat, jotka käyristävät penistä väärällä tavalla. Arpeuma saattaa esimerkiksi kiristää jäljelle jäänyttä nahkaa ja tehdä erektioista epämukavia ja kivuliaita. Ilman suojaavaa kerrosta ympärileikattu penis voi hiertyä helpommin kuin terve, leikkaamaton penis.

[Jiri Keronen 26.1.2019 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Poikien ympärileikkaus on maailman yleisin tappava rituaali]

keskiviikko 6. helmikuuta 2019

S Millainen miestenpäivätoivotus tuo nyt on?

Moderni intersektionaalinen feminismi ei nähdäkseni ole niinkään tasa-arvoon vaan uhriasemaan perustuva ideologia. Sen tyypillinen edustaja ei niinkään paasaa twitterissä tiettyjen patriarkaattisten maiden naisten tasa-arvo-ongelmista tai humanitaarisista kriiseistä vaan manspreadingistä, mansplainingistä ja toksisesta maskuliinisuudesta. Hän vainuaa seksismiä joka puolella ja sedättelee miehiä, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä. Toksinen maskuliinisuus on tämän hetken muotisana, jota uusfeministi hokee alati.

Kun Suomi viettää miestenpäivää, jopa tasa-arvovaltuutettu ilmoittaa Twitterissä, että miestenpäivän tarkoitus on muun muassa purkaa toksista maskuliinisuutta. Millainen miestenpäivätoivotus tuo nyt on? Miksi jopa miestenpäivänä pitää puhua syyllistävästi toksisesta maskuliinisuudesta, kun voisi ihan hyvin vain toivottaa hyvää miestenpäivää ilman negatiivista pohjavirettä. 

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 7.12.2018 julkaistussa Sanna Ukkolan blogimerkinnässä Mies vaietkoon seurakunnassa.] 

[I PS. Ukkolan kuvaamasta poliittisesta ideologiasta olen kirjoittanut aikoinaan blogiini tämän kirjoituksen.] 

[II PS. Ihailen Ukkolan liberaalia linjaa, joka ilmenee näissä hänen blogikirjoituksissaan.]

S Näyttelijä Bill Cosby ja Yhdysvaltain kansalaisoikeusliike

Vuonna 2019 lukuisat asennetutkimukset todistavat, että rasismin määrä on romahtanut Yhdysvalloissa viimeisen puolen vuosisadan aikana.

Tilastot taas kertovat, että edistys ei ole ole heijastunut mustien taloudelliseen asemaan. Mustat ovat edelleen huomattavasti köyhempiä kuin valkoiset.

Jos Du Boisin teoria pitäisi kutinsa ja valkoisten harjoittama rasismi yksin selittäisi mustien heikon aseman, eikö mustien taloudellisen aseman olisi pitänyt parantua samaan tahtiin rasismin vähentyessä?

Tähän epäsuhtaan Cosbyn kaltaiset konservatiivit ovat kiinnittäneet huomion kerta toisensa jälkeen.

Heidän selityksensä on tyly. Mustien integraatio epäonnistui.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 21.1.2019 julkaistussa Jani Parkkarin kirjoittamassa uutisartikkelissa Mustien konservatiivien ääni vaimeni Yhdysvalloissa Bill Cosbyn rikostuomion myötä. Artikkelin julkaisupäivänä Yhdysvalloissa vietettiin Martin Luther Kingin muistopäivää.]

S Kansanedustajien taksimatkaedun ja muiden höpönlöpömenojen poistamisesta

Kansanedustajilta pitäisi poistaa mahdollisuus ajella taksilla kansalaisten piikkiin. Kansanedustajien palkka on jo nyt noin 6 400 - 6 800 euroa per kuukausi, plus päälle veroton tonnista runsaaseen tonniin yltävä veroton kulukorvaus. Kulukorvauksen voisi olettaa olevan tarkoitettu just noihin taksimatkoihin ynnä muihin vastaaviin. Mitä järkeä edes kulukorvauksissa on, jos niiden päälle kaikki merkittävät kulut vielä korvataan erikseen?

Vuodessa taksimatkat maksavat kansalaisille noin 1,8 miljoonaa euroa, eli kymmenessä vuodessa ne vievät noin 18 miljoonan siivun. Voisi olettaa, että on yhteiskunnan kannalta tehokkaampiakin tapoja investoida 18 miljoonaa kuin antaa valmiiksi kansan kukkarolla äveriääksi paisuneiden poliitikkojen rälläillä Ikeasta Stockaan taksilla äärioikeiston ja islamistien pelossa.

Taksietujen poistamisen voisi helposti brändätä myös vihreäksi ilmastotaisteluksi. "Ilmastonmuutos tappaa kaikki, nöfnöf, joten me vastuullisina edustajina päätettiin näyttää esimerkkiä ja kävellä ja pyöräillä enemmän!"

1,8 miltsiä ei sellaisenaan tietysti ole paljoa rahaa verrattuna yhteiskunnan lähes rajattomaan lompakkoon. Mikään yksittäinen kulu ei ole mitään sen behemotin rinnalla, joka on julkinen talous. Julkinen talous kuitenkin koostuu just näistä pienistä virroista. Tällaisia pieniä muutaman miltsin menoja on niin monta kuin jaksaa vaan etsiä.

Leikkaamalla sellaisista menoista, jotka ovat turhia kansalaisten perusoikeuksien ja valtion perustehtävien kannalta, voimme parantaa julkista taloutta ja yhteiskuntaa aiheuttamatta mitään todellista vahinkoa kuin muutamalle näennäisen eliitin edustajalle.

Kun löydämme sata höpönlöpömenoa, jotka maksavat miltsin, säästämme niistä sata miljoona kansalaisten rahaa joka vuosi. Sellaiset menot, jotka eivät selkeästikään ole tarpeellisia kansanedustajien tai muiden poliitikkojen tehtävien kannalta, mutta jotka maksavat paljon, ovat mitä erinomaisimpia kohteita leikkauksille.

[Jiri Keronen Facebookissa 4.2.2019. Ulostuloon liittyy Iltalehden uutisartikkeli IL-jättiselvityksen yllättävä tulos: Vihreiden Ville Niinistö on ajanut taksilla enemmän kuin Jani Toivola – lyhyin taksimatka vain 700 metriä.]

tiistai 5. helmikuuta 2019

S Kiiltäväpukuiset rakentaneet keskiaikaiset katedraalit?

Tässä ei nyt ole olut kysymys vain hiotun pinnan sileydestä vaan myös vastakkaisten epäsymmetristen kaareutumien täydellisistä toisiinsa sopimisista.
Olen ennenkin viitannut keskiaikaisiin katedraaleihin. Työ on tehty lähes yhtä alkeellisilla työkaluilla, paitsi että teräs oli jo käytössä. Kivityön tarkkuus ja rakennelmien monimutkaisuus ylittää selvästi muinaisten kulttuurien rakennelmat ja siihen on päästy aivan ilman nykyaikaisia työvälineitä. Kukaan ei kai ainakaan suoraan väitä, että katedraalit olisivat Maan ulkoisten tahojen tuotosta.

Toki enkelit ovat voineet oikoa vinoon jääneitä kulmia ja siloitella pintoja, kun kukaan ei ole katsonut siihen suuntaan.

[nimimerkki "PeP" 30.1.2019 Skepsis-yhdistyksen keskustelupalstalla ketjussa Arkeologisia ihmeitä vastauksena eräälle henkilölle, joka tunnetaan uskostaan kiiltäväpukuisiin, jota uskoa hän yrittää jatkuvasti peitellä]

S Venäjä haluaa Suomen liittyvän puolustusliitto NATO:n jäseneksi, osa 2

“– Venäjä pitää tätä Naton [sotaharjoitusta] tarkoituksellisena toimintana, joka tähtää Suomen ja Ruotsin vetämiseen Pohjois-Atlantin liiton käytännön toimintaan. Tämä ei ole omiaan vahvistamaan vakautta ja turvallisuutta Pohjois-Euroopassa eikä myöskään koko Euroopassa.”

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimat harjoittelevat yhdessä länsimaisen puolustusliiton kanssa puolustussotaa. Vahva ja uskottava puolustusliitto on omiaan ennaltaehkäisemään konventionaalisia sotilaallisia uhkia, joita todistetusti edustaa Euroopan alueella Venäjä. Venäjä itse harjoittelee valtavissa harjoituksissaan myös esimerkiksi laajamittaista hyökkäystoimintaa ja sotii Ukrainassa, mutta tämä heidän todennäköisen näkemyksensä mukaan lähinnä nostaa Euroopan yleistä turvallisuustasoa.

[Näin oli lausunut Emil Sillanpää blogissaan 28.10.2018 julkaisemassaan merkinnässä Venäjä kertoo, miksi Suomen pitäisi liittyä Natoon.]

S Halla-aho: Ihmetellään hurskastellen, miksi ongelmasta ei ole puhuttu aiemmin

Oulun tapahtumat eivät ole ensimmäisiä laatuaan sen enempää Suomessa kuin muuallakaan Euroopassa. Systemaattista ahdistelua on raportoitu esimerkiksi Lahdesta ja Tampereelta, eivätkä kaikki tapaukset tietenkään päädy julkisuuteen.

Uutta eivät ole myöskään tapahtumia seuranneet reaktiot. Keskustelu muistuttaa rituaalia, jossa toistetaan pakollisia vuorosanoja. Ihmetellään hurskastellen, miksi ongelmasta ei ole puhuttu aiemmin, vaikka jokainen tietää, että yritykset puhua asiasta on tyrmätty hysteerisillä rasisti- ja fasisti-syytöksillä. Tuomitaan teot iljettäviksi, aivan kuin joku ei tietäisi niiden olevan iljettäviä.

[Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho 25.1.2019 MTV:n sivuilla julkaistussa kolumnissaan Huono maahanmuutto on valinta, ei kohtalo]

maanantai 4. helmikuuta 2019

S Koomakaapit valtion kuluja vähentämään

Olen itse  ideoinut koomakaapin, jossa on kyse siitä, että ihminen voisi viettää koomakaapissa tajuttomana haluamansa ajan. Jos elimistöön automaattisesti syötettävän energian määrän säätäisi vähäiseksi, niin koomakaapin avulla voisi laihtuakin. Sikäli liittyy tässä käsiteltävään aiheeseen, että vankeja voisi pitää vankilassa valtion koomakaapeissa, jolloin he aiheuttaisivat pienempiä kulunkeja.

[Tom Kärnä Facebookissa 28.1.2019. Tämä oli kommenttini erään Facebook-kaverini ulostuloon, jossa oli kysymys elinkautisesta vankeusrangaistuksesta. Ja siitä, kun Yle oli väittänyt julkaisemassaan artikkelissa, että Euroopan ihmisoikeussopimus kieltää sellaisen. Ja tämä Facebook-kaverini taas siteerasi kyseistä ihmisoikeussopimusta ja totesi, että ei näköjään sopimuksessa sanota tuollaista.]

S "Poissulkevasta ja syrjivästä suomalaisuuden identiteetistä"

Hän kuvailee lisäksi teoksessaan, että on lukemattomia tapoja olla suomalainen. Arterin mukaan muita ihmisiä poissulkeva ja syrjivä suomalaisuuden identiteetti on kuitenkin kulkenut tiensä päähän. Sen kuuluisi hänen mukaansa kuulua menneisyyteen. 

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 28.8.2018 julkaistussa Mika Niskasen kirjoittamassa uutisartikkelissa Huippututkija päätyi erikoisen sattuman kautta pohjolaan: "Suomeen vai Kreikkaan?" Saunan lauteet polttivat ja tukka jäätyi avannon jälkeen eri suuntiin.]

[PS. En täysin ymmärrä tutkijan näkemystä tässä. Vaikka on monia tapoja olla suomalainen, niin on silti jokaisen etnisen ryhmän oma asia, keitä hyväksyy jäsenikseen. Kansalaisuus taas on eri asia. Mutta Suomi ei silti edelleenkään kuulu kaikille. Suomi on suomalaiset-nimisen etniteetin eli kansallisuuden kansallisvaltio, jossa asuu pieniä määriä etnisiä vähemmistöjä.]

S Islamisaatio ei ole mikään salaliittoteoria, ja siitä seuraa perikato liberalismille ja ihmisoikeuksille

Suomi ja ylipäätään Eurooppa islamisoituvat. Islamisaatio ei ole mikään mystinen salaliittoteoria tai alt-right-pelottelua. Islamisaatio on käsite, joka tarkoittaa sitä, että muslimien määrä ja islamin merkitys yhteiskunnassa kasvavat.

Suurimpia tekijöitä länsimaiden islamisaatiolle ovat humanitaarinen maahanmuutto islamilaisista maista sekä tulijoiden kantaeurooppalaisia huomattavasti suurempi syntyvyys. Vaikka kaikki maahanmuutto lakkaisi, Eurooppa islamisoituisi siitä huolimatta tulevat vuodet.

Islamisaatiosta seuraa muun muassa, että monet eurooppalaiseen liberaaliin demokratiaan kuuluvat perusarvot joutuvat kyseenalaistetuiksi. Tällaisia arvoja ovat muun muassa sananvapaus, uskonnonvapaus ja fyysinen koskemattomuus. Yhteiskunnat koostuvat ihmisistä. Mitä suurempi osa Suomen asukkaista ovat muslimeja, sitä enemmän Suomi tulee muistuttamaan islamilaisia valtioita.

Jokainen voi itse päättää, onko Suomen ja Euroopan islamisaatio hyvä, huono vai neutraali asia. Jokaisen on kuitenkin samaan aikaan myös tunnustettava, että se on todellinen asia.

Se, kuinka paljon Eurooppa ja Suomi islamisoituvat, on ennen kaikkea poliittinen kysymys. Kansalaiset voivat itse päättää, kuinka paljon he antavat islamilaisen kulttuurin vaikuttaa suomalaiseen kulttuuriin.

[Jiri Keronen Facebookissa 2.2.2019. Ulostuloon liittyy miehen oma blogimerkintä Suomi ja Eurooppa islamisoituvat – ellemme päätä toisin.]

sunnuntai 3. helmikuuta 2019

S Millä lailla imaamit suhtautuvat naisten oikeuksiin?

[...]millä lailla viranomaiset valvovat sitä, että Suomeen ei vahingossa synny rinnakkaista järjestelmää, joka johtaa eritoten maahanmuuttajanaisten epäoikeudenmukaiseen kohteluun? Ilta-Sanomat paljasti pari vuotta sitten, että Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö oli avustanut yli 450 000 eurolla Suomen islamilaista neuvostoa (SINE), jonka lautakunta oli antanut mm. päätöksiä ja lausuntoja yksittäisissä avioero- ja avioliittoasioissa. Lautakunnassa toimi ainakin tuolloin ”yhdyskuntien asiantuntijoita ja imaameita”, jotka käsittelivät ”myös tilanteita, joissa käräjäoikeudella ei ole toimivaltaa”. Siis imaamit ovat olleet käsittelemässä ja ehkä päättämässäkin avioeroasioita? Mitäköhän nämä tilanteet ovat mahtaneet olla ja millä lailla niissä ovat toteutuneet naisten oikeudet suomalaisessa yhteiskunnassa? 

[Näin oli lausuttu 24.1.2019 Ilta-sanomat-lehdessä julkaistussa Ulla Appelsinin kirjoittamassa kommenttipuheenvuorossa Oulun tapahtumista alkoi keskustelu – mutta tämä aihe on tabu.]

S Kryptovaluuttasääntelystä ja lohkoketjuista

Suomen hallitus on päättänyt tehdä entistä raskaampaa kryptovaluuttasääntelyä. (HE 157/2018) Suomessa on jo yksi EU:n tiukimmista kryptosääntelyistä, mutta hallitus haluaa tietysti tiukentaa sitä entisestään ja lisätä kryptoyrityksille tulevia kustannuksia. Hallitus itsekin tunnustaa, että tämä luultavasti siirtää yrityksiä ulkomaille ja rajoittaa kehitystä, mutta mikäs siinä.

Kryptovaluutat ja lohkoketjut ovat maailmanlaajuisesti satojen miljardien bisneksiä. Jos Suomi saa tästä edes pienen osasen, tarkoittaa se heti satojen miljoonien edestä teollisuutta ja taloudellista toimintaa. Suomella olisi myös hyvä tsänssi nousta maailman johtavien lohkoketjumaiden joukkoon. Meillä on hullun koulutettua porukkaa ja maailman parhaiten joukossa oleva IT-infrastruktuuri. Kaikilla on älypuhelimet, tietokoneet ja Internet.

Lohkoketju- ja kryptoteollisuuden johtomaihin nouseminen edellyttäisi kuitenkin sitä, että valtio antaisi sen tapahtua. Jos valtio aktiivisesti rankaisee finanssiteknologian kehitystä ja käyttöä, tulee se välttämättä rajoittamaan alojen kehitystä. Tämän seurauksena alat siirtyvät kavavissa määrin ulkomaille, eikä valtio voi enää nauttia niiden tuomasta taloudellisesta hyödystä tai edes säätelemään ja valvomaan aloja.

Suomeen tarvitaan nykyisen kryptovihamielisen sääntelyn sijasta krypto- ja lohkoketjumyönteinen sääntely. Verotuksen pitää olla kilpailukykyistä ja yksinkertaista eikä yrityksille tai sijoittajille pidä asettaa yhtään enempää rasitteita. Valtion tulee myös tutkia, miten lohkoketjua voitaisiin soveltaa julkisella sektorilla. Pelkän taloudellisen hyödyn lisäksi lohkoketjulla on mahdollisuus vähentää korruptiota ja byrokratiaa sekä tehdä julkisesta toiminnasta läpinäkyvämpää.

Ennen kaikkea poliitikkojen ja päättäjien pitää perehtyä siihen, mitä lohkoketjut ja kryptovaluutat ovat, mitä niillä voi tehdä ja mikä niiden yhteiskunnallinen vaikutus on. Tällä hetkellä suurin osa poliitikoista ei ymmärrä näistä ilmiöistä juuri mitään, vaikka niiden yhteiskunnallinen, teknologinen ja taloudellinen merkitys kasvaa jatkuvasti.

[Jiri Keronen 29.1.2019 Facebookissa. Mies linkitti julkaisunsa oheen perusteellisen blogimerkintänsä Kryptovaluutat ja lohkoketjut voivat tuoda Suomeen miljardeja.]