tiistai 18. heinäkuuta 2017

S Presidentti Trumpin kaksinaismoralismi on kammottavaa

Kauppasaarto itsessään pysyi voimassa myös Obaman lähentymispolitiikan aikana, eikä Trumpkaan ole siihen puuttumassa. Kauppasaarron voisi kumota vain Yhdysvaltain kongressi.

Sen sijaan Trump haluaa lopettaa kokonaan rahan virtaamisen turismibisneksiä pyörittävälle Kuuban armeijalle. Valkoisesta talon mukaan perusteena on, että Obaman politiikka on rikastuttanut armeijaa samalla, kun se on voinut jatkaa ihmisoikeusloukkauksia.

Trump ei tähän asti ole pitänyt suurta ääntä ihmisoikeuksista. Esimerkiksi viimekuisella Saudi-Arabian vierailulla hän sanoi, ettei halua luennoida isännille maan sisäisistä asioista.
.
*
.
Yhdysvallat palauttaa eräitä talous- ja matkustusrajoitteita, jotka poistettiin, kun presidentti Barack Obama lämmitteli Yhdysvaltojen ja Kuuban suhteita.
Trump sanoo, että kiristykset pysyvät voimassa, kunnes Kuuba vapauttaa poliittiset vangit, lopettaa toisinajattelijoiden vainoamisen ja kunnioittaa sananvapautta.

[Tällaisia oli lausuttu kahdessa samana päivänä 16.6.2017 täällä ja täällä julkaistussa Ylen uutisartikkelissa.]

[Tässä tekee hieman mieli kiinnittää huomiota presidentti Donald Trumpin harjoittamaan kaksinaismoralismiin. Niin Saudi-Arabiassa kuin Kiinassakin on ihmisoikeustilanne huono kuten miehen arvostelemalla Kuuballakin. Mutta Saudi-Arabia on Yhdysvaltain pitkäaikainen liittolainen, ja mies on valmis myymään maalle aseita ja pitämään sitä kuin kukkaa kämmenellä. Kiina taas on jättiläisvaltio, johon Yhdysvallat ei myöskään halua heikentää suhteitaan. Hän haluaa maansa voivan myydä sinne tavaroita, tuotteita ja palveluita.]

[Ja Saudi-Arabia sattuu vieläpä olemaan pronssikautisen moraalin mukaan johdettu absoluuttinen monarkia, jossa islamilainen papisto määrää kaapin paikan. Niin, ja maassa ei ole kristinusko sallittu. Ei kyllä buddhalaisuuskaan.]

[Jostain syystä Kuuban ns. kansantasavaltaa pitää Trumpin Yhdysvaltain edelleen kurmottaa. Johtuuko tämä ero suhtautumisessa siitä, että ennen vanhaan eli ennen vuotta 1959 Kuuba oli ollut Yhdysvaltain bordelli, ja Trump haluaisi maasta tulevan jälleen sellaisen?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti