tiistai 16. marraskuuta 2021

S V. I. Lenin juutalaisista

Häpeä kirotulle tsarismille, joka kidutti ja vainosi juutalaisia. Häpeä niille, jotka lietsovat vihaa juutalaisia vastaan, jotka lietsovat vihaa muita kansoja vastaan.

[Neuvosto-Venäjän ja Neuvostoliiton perustaja V. I. Lenin vuonna 1919 sisällissodan vielä riehuessa Venäjällä. Lenin oli tunne-elämältään kylmä kusipää, mutta ainakin tässä asiassa hänellä oli sydän paikallaan.]

2 kommenttia:

 1. Kunhan ei vain Vileeni olisi pitänyt tässä lähinnä lähipiirinsä puolta:

  olihan bolsevikeissa juutalaisilla melkoinen yliedustus, mikä oli omiaan luomaan heitä kohtaan vastustusta perinteisesti antisemiittisissä isovenäläisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menshevikeissä heitä taas oli suhteessa vähemmän. Mutta bolshevikit voittivat.

   Tsaarin Venäjän antisemitismi, mukaan lukien pogromit, tietenkin ajoi juutalaisia bolshevismin syliin, kun oli tarvetta järjestelmänvaihdokselle. Stalin sitten taas ryhtyi taas nuivimaan juutalaisia. Aluksi vaihtoi ulkoministeri Litvinovin Molotoviin. Ja myöhemmin ryhtyi laajempiin toimenpiteisiin.

   Alkuperäinen kommunismin rasismin vastaisuus oli toki hieno asia, mutta paljoa muuta hienoa aatteessa ei sitten lopulta ollutkaan. Maailmansodan aikainen välttämätön salaliittotoiminta puolueessa johti sisällissodan sotakommunismin kautta totalitaristiseen diktatuuriin, vaikka ilmeisesti puolue ei alun perin ollut kannattanut yksipuoluejärjestelmää.

   Poista