Tiedetään, että ihmisen liha on periaatteessa tyypillistä nisäkäseläimen punaista lihaa, jonka väri tulee rautaa sisältävästä myoglobiini-nimisestä valkuaisaineesta. Asiaa käsittelevien kirjojen mukaan ihmislihan maku ei juuri poikkea esimerkiksi naudan lihan mausta.
[Mm. näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 5.11.2021 julkaistussa Lasten tiedekysymykset -palstalla vastauksena kysymykseen.]
[PS. Muistan jostain lukeneeni, että eräät ihmissyöjät olivat nimittäneet ihmistä "pitkäksi porsaaksi" tämän maun vuoksi. Uskoisin, että kyse oli polynesialaisten mielipiteestä. Uskoisin myös, että ihmisiä ei ole koskaan varsinaisesti kasvatettu ruoaksi, vaan kyse on ollut aina sotavankien syömisestä taikka äärimmäisessä hädässä syömisestä oman kuoleman estämiseksi taikka omien vainajien rituaalinomaisesta syömisestä.]
Tuolla on juttua Pitkän Porsaan käsitteestä ja alkuperästä:
VastaaPoistahttps://www.reddit.com/r/etymology/comments/77ltfu/curious_regarding_the_origin_of_long_pig_as_a/
Ihmisiä ei nopealla kuukkeloinnila todellakaan vaikuta koskaan kasvatetun ravinnoksi muualla kuin populaarikultturin kauhugenressä.
OK. Niin.
Poista