tiistai 30. marraskuuta 2021

S Journalismi menettää paljon, jos mediatalot muuttuvat puoluekoneistojen jatkeeksi

Pitkän linjan toimittaja Lara Logan totesi erinomaisessa mediakommentaarissaan kärsivänsä valtavasti median puolueellisuudesta. Loganin mukaan toimittajista onkin tullut poliittisia aktivisteja ja propagandisteja.

Hän vertasi jenkkimediaa Israelin itkumuuriin: yhdellä pienen pienellä pläntillä rukoilevat naiset, koko muu valtava osa muurista on miehille. Loganin mukaan konservatiivi- ja liberaalimedian suhde Yhdysvalloissa on sama: yhdellä puolella on Fox News, Breitbart ja pari muuta konservatiivimediaa, mutta valtava enemmistö mediakentästä kuuluu liberaaliin puoleen, CBS, ABC, NBC, Huffington Post ja niin edelleen.

“Vaikka puolueiden voimasuhteet menisivät toisinpäin, sekin olisi ongelma. Nyt kaikki uutisointi Trumpista on jatkuvasti negatiivista. Mutta se on vääristynyt kuva, sillä maailma ei ole mustavalkoinen, siinä on valtavasti harmaan sävyjä. Me olemme hylänneet pienimmänkin yrityksen olla objektiivisia.”

Journalismi menettää paljon, jos mediatalot muuttuvat puoluekoneistojen jatkeeksi. Yleisön pitäisi voida luottaa siihen, että se, mitä uutisissa kerrotaan, on totta eikä heijastuma toimittajien mieltymyksistä.

Noin puolet yhdysvaltalaisista kannattaa Trumpia. Jos he eivät löydä mediasta minkäänlaista ymmärrystä omalle ajattelulleen vaan pelkkää ivaa ja pilkkaa, he kääntävät katseensa muualle, esimerkiksi toimittajien kammoamiin vaihtoehtomedioihin. He menettävät luottamuksensa perinteiseen mediaan ja vakuuttuvat siitä, että mihinkään mitä media kirjoittaa, ei voi enää luottaa. Näin on käynyt jo Yhdysvalloissa, jossa Trumpin huuto valeuutisista uppoaa hyvin otolliseen maaperään. 

[Sanna Ukkola 5.11.2020 Iltalehden sivuilla julkaistussa kolumnissaan Toimittajat maalasivat Trumpista kuvan mielisairaana ihmishirviönä ja hulluna – noloa]

2 kommenttia:

 1. Journalismi menettää paljon, jos mediatalot muuttuvat puoluekoneistojen jatkeeksi? Jos?

  Sehän on jo tapahtunut;
  Vihreä Lanka lakkautettiin, koska se ei enää eronnut Hell-Sinkin Totuudesta ja YlenAnnosta, vaan nämä muun valtamedian kanssa ovat muuttuneet viherkommunistien puoluemediaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Minusta olisi mukavaa, jos mediakentässä olisi yksi "perussuomalaista" ääntä kannattava puolueeton uutislehti.

   Poista