tiistai 23. marraskuuta 2021

S Manner-Kiinan suuri johtaja Xi oli jo aiemmin pannut ihmiset opiskelemaan entistä enemmän "marxilaisuutta"

Xin puheiden ja kirjoitusten kautta on paljastunut, että hän pitää puolueen ja valtion historian tulkintaa hyvin tärkeänä johtamisen välineenä. Hän on jo aiemmin pannut koululaiset ja kaaderit opiskelemaan entistä enemmän marxilaisuutta. Hän on myös korostanut perinteisten kiinalaisten ajattelijoiden merkitystä.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehden sivuilla 8.11.2021 julkaistussa Mari Mannisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Kiinassa päätetään tällä viikolla historiasta – ja uusi menneisyys paaluttaa pitkälle maan tulevaisuuden.]

[En ole asiantuntija, mutta itse veikkaisin, että herra Xi on pistänyt opiskelijat ja puoluekaaderit opiskelemaan entistä enemmän sellaista manner-Kiinan diktatorisesti hallitseman fasistisen puolueen hyväksymää aatetta, jonka se on virallisesti luokitellut marxilaisuudeksi. Jos jotkut työläiset olisivat maassa ajaneet työläisten etuja, niin heidän fraktionsa olisi jo kielletty, koska työväenaate on maassa kielletty ideologia.]

[Itselleni on jossain määrin läheinen bernsteinilainen sosialidemokratia.]

2 kommenttia:

  1. Ehkäpä hän on määrännyt marxilaisuutta opiskeltavaksi sen epäkohtien tajuamiseksi, voidakseen perustella sen kautta Kiinan nykyisen fascistisen politiikan?

    Marxilaisuutta on kuitenkin pidettävä jollain tavalla näkyvästi mukana, että voidaan perustella miksi Kiinan ainoan sallitun puolueen nimi on edelleen kommunistinen puolue, vaikka se ei sellainen olekaan.

    VastaaPoista