lauantai 11. syyskuuta 2021

S Väkivalta ja psykopatia

Väkivaltaa itse kokeneet ovat muita alttiimpia syyllistymään väkivaltaan, joten suomalainen lastensuojelu ehkäisee tragedioita ottaessaan lapset pois heille soveltumattomista olosuhteista.

– Pitkitetyn sadistisen ja seksuaalisesti häpäisevän kasvatuksen kohteena oleminen synnyttää sarjamurhaajia. Kärjistetysti: jos lapsella on syntyjään psykopaattinen luonteenrakenne ja häntä häväistään, rääkätään, nolataan sekä pidetään puutteessa, hänestä voi tulla sarjamurhaaja. Jos samanlaista lasta kohdellaan asiallisesti, hänestä voi tulla yrityssaneeraaja.

Miksi ihminen on väkivaltainen?

– Koska olemme väkivaltainen laji. Geenit ovat jokseenkin samat kuin luolaihmisellä.

– Ihminen on myös kilpailullinen kuten useimmat eläimet. Hevosia ei tarvitse yllyttää ravaamaan, koska ne haluavat mennä ensimmäisenä. Ihminen kilpailee lajin sisällä ja on päämääränsä saavuttaakseen joskus valmis käyttämään väkivaltaisia tai petollisia menetelmiä.

Entä jos pahuutta ei olisi?

– Edellä mainittu kilpailullisuus on myös rakentavaa. Sen ansiosta meillä on parempaa teknologiaa, tietämystä, terveydenhuoltoa ja liikennevälineitä. Jos kilpailullisuutta ei olisi, millaisessa maailmassa eläisimme? On aina muistettava, että aggressiivisuus saattaa myös olla energisoivaa ja pontta antavaa, ylilääkäri Hannu Lauerma sanoo.

[Näin oli lausuttu Apu-lehdessä 14.11.2017 julkaistussa haastatteluartikkelissa Moni miettii Porvoon veritekoa - psykiatri Hannu Lauerma vastaa: Onko pahoja ihmisiä?.]

2 kommenttia:

  1. Väkivaltaisen kasvatuksen tuloksista on toistuvasti tehty havainto, että väkivaltaista kasvatusta vastustavat eniten
    sekä ne, joita ei kasvatettu väkivallalla
    että ne, joita kasvatuksen nimissä hakattiin toistuvasti sairaalakuntoon.

    Sen sijaan väkivaltaista kasvatusta suosivat ne, joita remmitettiin solkipäällä, revittiin tukasta ja korvista, pidettiin nälässä, valvotettiin ym.

    He usein jopa ihannoivat väkivaltaista kasvatusta, väittäen olevansa kiitollisia siitä, koska se on tehnyt heistä niin hyviä ihmisiä.
    Toellisuudessa se on tehnyt heistä sekä väkivaltaisia että epärehellisiä:

    he väittävät olevansa kiitollisia kokemastaan väkivallasta voidakseen hyvällä omallatunnolla jatkaa sitä omille lapsilleen;
    panna vahinko kiertämään.

    Oman kokemukseni mukaan monet näistä ovat täynnä tulta ja tappuraa kaikkien heikommikseen tietämiensä edessä ja vastaavasti kaikkien vahvemmikseen tietämiensä edessä nöyristelevät niin, että sivustakatsojaa etoo.

    Vaan minkäpä he itselleen voisivat? He eivät syntyneet sellaisiksi.
    Heidät kieroutettiin sellaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisen synnit kostetaan hänen lapsilleen ja lapsenlapsilleen.

      Poista