perjantai 17. syyskuuta 2021

S Huijataan huijareita, osa 1

Espoolainen Jonna Janetzko, 34, sai maaliskuussa Facebookissa mystisen kaveripyynnön. Vieras tili oli Marsh Berryn nimellä ja kuvassa komeili amerikkalainen sotilas. Janetzko hyväksyi pyynnön uteliaisuudesta, vilkaisi profiilia ja näki heti, että kyseessä on huijari, scammeri.

– Ajattelin, että lähdetään katsomaan, mitä sieltä tulee, hän kertoo Iltalehdelle.

[...]

”Berry” halusi vaihtaa keskustelun nopeasti englanniksi ja Google Hangoutsin pikaviestipalveluun. Hän kertoi olevansa leski, 12-vuotiaan tytön isä ja Jemenin Sanaassa YK:n rauhanturvaajaoperaatiossa, Janetzko kertoi ulkoiluttavansa työkseen ankkoja lammen ympäri.

Janetzko kirjoitti kuuluvansa Haistappavittu-heimoon. Espoolainen perheenäiti kertoi pitävänsä poroja ja ratsastavansa niillä välillä Venäjälle tapaamaan sukulaisiaan, kunhan jääkarhut eivät sarvipäitä söisi. Yhden ankan nimi oli Kaljamaha. Koiriensa nimiksi Janetzko listasi joukon rivoja suomalaisia ruumiinosasanoja. Ja Björnen. Jostain syystä.

[Näin oli lausuttu Iltalehden sivuilla 18.5.2021 julkaistussa Antti Halosen kirjoittamassa artikkelissa Auervaaran vaara.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti