torstai 30. syyskuuta 2021

S Arvoliberaalit perhearvojen kannattajina

Arvoliberaalin kolmastieläisen uusliberalismin amerikkalaiseksi keulakuvaksi usein kohotettu Bill Clinton korosti sosiaalipoliittissa reformeissaan niin ikään perheen roolia taloudellisen vastuunkannon yksikkönä. Barack Obama vaati mustia miehiä kantamaan vastuunsa isinä ja perheenpäinä.

Aivan kuten markkinamekanismi oli Hayekilla eräänlainen spontaani ihme, jota kaikkivoipaisuusharhoista kärsivän valtiollisen suunnittelijan ei parane sorkkia, myös vakiintunut perhemuoto on evolutiivisen prosessin historiallinen tulos.

Historia on vakiinnuttanut perinteisen perhemuodon sosiaalisen elämän ensisijaiseksi järjestämisen tavaksi. Näin ollen akateemisista teorioista ammentavan yliopistoeliitin yritykset valistaa ihmisiä sukupuolen moninaisuudesta ja nestemäisistä identiteeteistä eivät näyttäydy liberalismina, vaan päinvastoin liki totalitaristina pyrkimyksinä puuttua tavallisten ihmisten vapaaseen elämään.

[Näin oli lausuttu Timo Harjuniemen blogissa 5.12.2020 julkaistussa merkinnässä Myös perussuomalaiset on liberaali puolue.] 

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa wanhan blogimerkintäni Liberalismi on vapautta ja yksilöä kannattava poliittinen ideologia.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti