maanantai 17. tammikuuta 2022

S YK:n ihmisoikeusneuvosto tykkää tuomita Israelia, koska se tykkää siivilöidä hyttyset mutta päästää läpi kamelit

Kun YK:n ihmisoikeusneuvosto helmikuun lopulla aloittaa historiansa 49. istunnon Genevessä, asialistan seitsemäs kohta on sama kuin aina ennenkin: palestiinalaisalueiden tilanteen tarkastelu. Kun asiasta on kuultu alustus, siitä keskustellaan. Sen jälkeen julkaistaan päätöslauselma, jossa tuomitaan Israelin toimet.

Prosessi menee aina samalla tavalla. Palestiinalaisalueiden tilanne on ainoa konflikti tai kriisi, joka on ihmisoikeusneuvoston huomion kohteena sen jokaisessa istunnossa.

Samaan aikaan moni muu pitkittynyt ihmisoikeusongelma jää neuvoston päätöslauselmissa mainitsematta.

[Näin oli lausuttu Suomen kuvalehdessä 16.1.2022 julkaistussa Heikki Salmelan kirjoittamassa artikkelissa Tämäkö reilua? YK:n ihmisoikeusneuvosto paheksuu Israelia sarjatulella, mutta Kiinaa tai Venäjää se ei ole tuominnut koskaan.]

2 kommenttia:

 1. Minkäpä sille voi, kun ihmisoikeusneuvostossa istuu väkeä joiden muistoissa Venäjä on edelleen se Suuri Sosialistinen Isänmaa, ja Kiinaa hallitsee virallisestikin Oikeanniminen Puolue.

  Niinpä kaikki Venäjän ihmisoikeusrikokset ovat jotenkin selitettävissä Rauhanvaltion Rauhantöiksi;
  Kiinassa puolestaan Hyvät Ihmiset saavat tehdä pahojakin asioita, kun Israelissa taas Pahat Ihmiset eivät hyviäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs tunnettu puolientinen bloggaaja oli tunnettu lausunnostaan, jonka mukaan vasemmistolle juutalaiset kelpaavat vain kuolleina, ei elävinä.

   Poista