sunnuntai 30. tammikuuta 2022

S Vapaamieliseksi paikaksi mainostetussa Dubaissa islamilaisen sharia-lain noudattaminen, kunniamurhat ja naisten oikeuksien rajoittaminen kuuluvat jokapäiväiseen elämään

Islamilaisen sharia-lain noudattaminen, kunniamurhat ja naisten oikeuksien rajoittaminen ovat asioita, jotka liitetään yleensä Saudi-Arabiaan tai muihin tiukan uskonnollisen kontrollin alla eläviin maihin. Harvempi on tietoinen siitä, että samat asiat ovat osa arkea myös vapaamielisenä paikkana mainostetussa Dubaissa.

Britanniassa nousi hiljattain kohu Inside Dubai -nimisestä dokumenttisarjasta, jossa Dubai esitetään ”rikkaiden leikkikenttänä” ja aurinkoisena ”aavikkoparatiisina” vailla minkäänlaista kritiikkiä. Jauhiainen kertoo katsoneensa mielenkiinnosta sen kaikki jaksot.

– Se oli jotain ihan järkyttävää. Siinä oli miljardöörinaisia, jotka kumosivat sen yleisesti tiedossa olevan tosiasian, että naisilla on huono asema Dubaissa. He perustelivat asiaa sanomalla ”katsokaa vaikka minun elämääni, minulla on täällä kaikki, mitä saatan haluta”, hän kuvailee.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehden sivuilla 22.1.2022 julkaistussa Anna Nuutisen kirjoittamassa artikkelissa Prinsessa Latifan pakoon auttanut Tiina Jauhiainen tuntee Dubain pimeän puolen: ”Moni on myynyt sielunsa sille paikalle”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti