keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

S Hesari "tutkii" Jussi Halla-ahon sanomisia

Perussuomalaisten vastainen propagandakampanja on mediassa täydessä vauhdissa ja blogistikollega Professori tekikin otsikon jutulle jo erinomaisen ruumiinavauksen tältä kantilta.

Jutussa ruodittiin Halla-ahon väitettä, jonka mukaan pienipalkkaiset työperäiset maahanmuuttajat siirtyvät varsin pikaiseen tahtiin sosiaalietuuksien nauttijoiksi. Tätä yritetään sitten erilaisin tilastoin kumota. Huvittavin suoritus tällä alalla on ollut se, jossa todettiin että työperäisten maahanmuuttajien työllisyys on aluksi kantaväestöä korkeammalla tasolla. Kelatkaapa hetki tuota logiikkaa. ”Töihintulleiden työllisyys on keskimääräistä väestöä korkeammalla tasolla.” Olisi muuten melkoinen tilastollinen kummajainen, jos näin ei olisi. Sama kuin jos todettaisiin, että ylipainoisten keskipaino on normiväestöä korkeammalla tasolla. 

On myös huomattava, että tässä ei käsitelty lainkaan varsinaista haittamaahanmuuttoa eli kehitysmaalaisten turvapaikkaturistien maassaoleilua, vaan ainoastaan työperäistä maahanmuuttoa. Halla-aho itse esitti tulorajaksi kolmea tonnia kuussa, mikä olisikin varsin pätevä karsimaan pois shoppailijat.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 1.6.2021 julkaistussa merkinnässä Uutiskatsaus 22/2021]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti