tiistai 20. joulukuuta 2016

Sipilä otti ja valitsi kolmipyörän {S}

Väkisin tässä kuitenkin tulee mieleen, että kannattiko Juhan ylipäänsä edes lähteä politiikkaan. Pyrkiessään torjumaan jääviyssyytökset, Sipilä möi omistuksiaan ja siirsi niitä eteenpäin jälkipolville. Pelkästään Elektrobitin osakkeiden myynti huonolla hetkellä poliittisen uran takia tuli ”maksamaan” hänelle yli 20 miljoonaa euroa.

Jokainen voi tahollaan miettiä, että ottaisiko 20 miljoonaa euroa vai olisiko Suomen pääministeri. Rahat vai kolmipyörä. Sipilä otti ja valitsi kolmipyörän.

[Henri Heikkinen 1.12.2016 julkaisemassaan blogmerkinnässä Quo vadis, Sipilä?]

[Kolmipyörävertaus on viittaus Aku Ankka -tarinaan, jossa Aku Ankka meni lopulta niin sekaisin, että valitsi kilpailun voittopalkinnokseen kolmipyörän ison rahatukun sijaan.]

2 kommenttia:

  1. Alkuperäistarinassahan Aku Ankka oli tietokilpailussa, jonka juontajat yrittivät kampitttaa häntä. Lopulta hän näytti vetävän pisimmän korren tietäessään vastauksen erittäin vaikeaan kysymykseen, mutta siihen vastatessaan kulutti aivoenergiansa loppuun eikä enää kyennyt rationaaliseen päätöksentekoon palkinnonvalinnassa.

    Sipilän edesottamuksista tulee vaikutelma, että hän saisi käyttää hieman enemmän aivoenergiaansa ennen päätöksentekoa. Ei myöskään olisi pahitteeksi, jos poliittisella kentällä olisi vastapelureita, jotka yrittäisivät kampittaa häntä ihan tosissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia hyvästä tarinan selostuksesta.

      Sipilän pitäisi opetella rauhoittumaan. Mietiskely tai kveekarismi voisivat auttaa tässä. Mutta Kepukin voisi jatkossa järjestää uusille pääministereilleen kunnollisen koulutuksen. Jonkinlaisen koulutuksenhan se järjestää tavallisille kunnallisvaali- ja kansanedustajaehdokkaillekin kuulemma.

      Poista