sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kertoo Tähtien sodan Kuolemantähden järjettömistä käyttökustannuksista {L}

Kaikkihan tietävät Tähtien sota -elokuvasarjan. Kukaan ei asiasta halua tietää, mutta kerron silti, että minusta alkuperäiset episodit 4,5 ja 6 olivat mukiinmeneviä, mutta Episodi 1 pilasi kaiken. Siinä minusta oli parasta Jar Jar Binks.

No, Tekniikka & talous -lehdessä julkaistui Matti Keräsen kirjoittama artikkeli, jossa kerrotaan laskelmiin perustuen Tähtien sodan keinotekoisen miniplaneetan ja avaruussota-aluksen Kuolemantähden – englanniksi Death Star – ehdottoman järjettömistä käyttökustannuksista. Oi, katso:

Death Starin kustannukset ovat tähtitieteelliset – laserin kertalaukaisu 8 000 000 000 000 000 000 000 000 000 dollaria

4 kommenttia:

  1. Oliko se Death Starin maailmojatuhoava ase laser? Ainakin käsiaseisiin viitataan vain termillä "blaster", joka voisi tarkoittaa vaikkapa jotain plasma-asetta?

    Edelleen on muistettava, että nämä tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen menneisyyteen kaukaisessa galaksissa, jossa ehkä vallitsivat aivan toisenlaiset taloudelliset realiteetit mitä me tunnemme?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, oliko kyseessä laser. Heti kun jaksan, rupean etsimään tietoa siitä. :)

      Jos siellä vallitsivat toisenlaiset taloudelliset realiteetit, niin joko siellä oli keksitty vähintäänkin kylmäfuusio, tai sitten kyseessä on monimaailmateorian mukainen toinen maailmankaikkeus.

      Poista
    2. Eikö valomiekkakin ole ehkä jossain määrin tuntemiemme luonnonlakien vastainen?

      Poista
    3. Ehdottomasti. En keksi mitään, millä sellainen voitaisiin toteuttaa meidän maailmankaikkeudessamme.

      Poista