perjantai 30. joulukuuta 2016

Vaikka tiedostavia asia ärsyttää, ihmiset ovat epätäydellisiä {S}

Jotenkin tuntuu, että asiaa tutkivilla dosenteilla, toimittajilla ja romakkaniemillä on täysin jäänyt huomaamatta, että suurin osa länsimaissa on heidän mittareillaan pikkuisen ksenofobisia, pikkuisen sovinisteja ja elää maailmassa, jossa sukupuolia on kaksi, eivätkä homot haittaa, kunhan pysyvät keskenään.

Sellaisia me ihmiset nyt vain olemme, ”epätäydellisiä”. Tavan tallaajia, jotka elävät tavallista elämää kaupungissa tai maaseudulla tavallisten ystäviensä kanssa. Istumme päivät tavallisissa töissä. Ei missään järjestössä tai toimituksessa, vaan hinkkaamme exceliä toimistolla rahan takia. Arkena pukeudumme raitaverkkareihin, emme punaisiin housuihin. Käymme joskus ulkomailla, mutta useammin pelaamme tankkipeliä kotona. Kavereiden kanssa puhutaan naisasioista, työasioista ja armeijajutuista. Ei ole suurta maailmantuskaa, eikä suoraan sanottuna kiinnosta kärsiikö joku ihminen tai tuotantoeläin jossain muualla.

Tavan tallaajaa pinnan alla ärsyttää todella paljon koulutetun mediaväen, tiedostavan kulttuuriväen ja poliittisen eliitin erilainen maailmankuva. Se tavan ihminen haluaa heittää läppää kavereiden kanssa homoista, puristella naisia takapuolesta ja olla vähän huolissaan erivärisistä naapureista. Se ei silti koe olevansa homofobinen, sovinisti tai rasisti. Sillä on hittovie vaimokin ja monta ulkomaalaista kaveria. Pride -marssiakin se kävi katsomassa ja oli hauskaa.

[Henri Heikkinen 9.11.2016 julkaisemassaan bloginsa merkinnässä Länsimaisen peppukivun anatomia]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti