perjantai 1. huhtikuuta 2016

Millä keinoin Israel on pärjännyt

Katselin Ulkolinjadokkarin Israelin mediasodankäynnistä. Siinä melko lailla demonisoitiin Israelia ja säälittiin palestiinalaisressuja, jotka eivät ole elämänsä päivänä ilmeisesti pahaa tehneet.

Oli aika yllättävää nähdä amerikkalaisessa dokumentissa sellaiset suvakkien kokoontumisajot. En siis yhtään väitä, etteikö Israel tekisi juttuja, jotka lienevät moraalisesti erittäin arveluttavia, mutta Israel kumminkin näyttäisi olevan yksi niitä harvoja sivistysmaita, jotka tekevät reaalipolitiikkaa muslimien suhteen.

Israel on nimittäin ymmärtänyt olevansa vähän kuin entinen koulukiusattu lapsi. Kiusaus on lopetettu sillä, että vedetään altavastaajana kiusaajia turpiin. Ja nyt se varmistaa sen, että läksy ei unohdu, rökittämällä kiusaajia säännöllisin väliajoin. Koska se ymmärtää, että muslimit kunnioittavat vain voimaa. Jos Israel alkaisi nyt tehdä myönnytyksiä Palestiinalle – no, täytyy muistaa että sillä on kolme muutakin rajaa ja jokaisen takana muslimivaltio, joka kieli pitkällä odottaa ensimmäistäkin heikkouden merkkiä.

Kunpa täällä Euroopassakin ymmärrettäisiin tuon ennakoivan itsepuolustuksen merkitys suhteessa muslimeihin.

En oikein käsitä, mistä tämä ihmeellinen ymmärtäminen ja suvaitsevaisuus on saanut alkunsa, ja harhainen kuvitelma että keskustelulla ja päänsilityksellä asiat selviäisivät. Jokainen koulukiusattu tietää, että kiusaus loppuu sillä että saat kiusaajan pelkäämään itseäsi enemmän kuin sinä pelkäät sitä. Ei se lopu sillä että keskustellaan ja ymmärretään.

Välillä tuntuu että länsimaissa kukaan ei enää ymmärrä reaalipolitiikan päälle.

[nimimerkki 'Mutakuoppa' 11.2.2016 nimimerkki 'Ruukinmatruunan' blogin merkinnän Sentimentaalisuus, Köln ja islam lukijakommenteissa]

2 kommenttia:

  1. Palestiinalaisilla on omat keinonsa manipuloida mediaa. Googleta sana Pallywood.

    Nykyinen länsimainen valtamedia on paljon vastaanottavaisempi palestiinalaisten viestille kuin Israelin.

    VastaaPoista