tiistai 26. huhtikuuta 2016

S Monet suvaitsevaiset haluavat estää somalien kotoutumisen

[...]Ongelmahan on lähinnä siinä, että somalien ei edes anneta yrittää olla suomalaisia. Tähän eivät ole syyllisiä somalit, vaan supisuomalainen puolestaloukkaantumis- ja jalustallenostamiskoneisto. Ja tämä koneisto ei halua somaleita suomalaisina, vaan nimenomaan korostaa somalien etnisyyttä eikä välitä mm. heidän tekemistään rikoksista. Kun ihminen on etnisesti somali, silloin hänen toimintaansa kohdistuva asiallinenkin arvostelu on jo lähtökohtaisesti rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan. Mitä muuta tämä on, kuin etnisyyden korostamista? Maassa, jolla etnisyydellä ei pitänyt olla merkitystä.

Tämä koneisto ei itse asiassa edes halua, että ”syrjintä” lakkaa, sillä se elää itse sen syrjinnän etsimisestä, löytämisestä ja keksimisestä. Se ei tarvitse somaleita suomalaisen yhteiskunnan hyödyllisenä osana, vaan kävelevinä ja mahdollisimman näkyvinä solidaarisuuspokaaleina. Se tarvitsee niin somaleita kuin nykyisin arabejakin siksi, että se voi etsiä ja keksiä aina vain uusia ja uusia rasismin muotoja, mikä taas tietää sille varmaa tilinauhaa. Tämän vuoksi tavallinen suomalainen yrittäjä miettii useamman kerran, ennen kuin hän palkkaa somalin. Miksi palkata ihminen, jonka kohtelua vahditaan kuin pikkulapsen silmää ja jonka täysin perusteltukin irtisanominen saa aikaan rasismia kiljuvan joukkorääkymisen? Miksi ottaa riski? Sillä nykyisessä Suomessa somalia ei voi palkata työntekijäksi, hänet joutuu palkkaamaan suojelukohteeksi.

Tylyintä lienee se – somaleitten itsensäkin kannalta – että juuri tämä puolestaloukkaantumiskoneisto estää heidän suomalaistumisensa.[...]

[Näin oli lausuttu 19.4.2016 Yrjöperskeles-blogin merkinnässä Pokaaliksi pakotettu.]

2 kommenttia:

  1. Näinhän se käy. Kyllä somalitkin saataisiin kotiutumaan tänne, kunhan heille ei anneta muita vaihtoehtoja kuin kotiutua, ainakin julkisesti. Niinkuin meillekään ei anneta jos muutamme Somaliaan. Voi kuullostaa vähän tylyltä, mutta sellaista elämä on, Abdiseni.

    VastaaPoista