tiistai 23. helmikuuta 2021

S Presidentti Obaman ei olisi kannattanut nälviä silloin Donald Trumpille

Donald Trump on aina ollut showmies. Jostain syystä liikemies keksi vuonna 2011 tarttua perättömään salaliittoteoriaan, joka väitti, että presidentti Barack Obama ei ollut syntyperäinen amerikkalainen.

Kun Trump huomasi saavansa asiassa kaipaamaansa julkisuutta, hän lisäsi vettä myllyyn.

Huhtikuussa 2011 Valkoisen talon kirjeenvaihtajien perinteisellä gaalaillallisella Obama pääsi lyömään takaisin. Illallisen kaavaan kuuluu, että presidentti pitää hauskan puheen. Obama käytti suuren osan puheestaan nälviäkseen paikalla vieraana ollutta Trumpia.

Yleisö nauroi katketakseen. Trump istui tuolillaan ilmeettömänä. Obama oli ehkä tehnyt kohtalokkaan virheen.

On nimittäin tuskin mitään mitä Trump sietää yhtä huonosti kuin naurunalaiseksi joutumista. Monet ovat arvelleet, että juuri silloin hän teki päätöksen presidentiksi pyrkimisestä.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.11.2020 julkaistussa Esko Varhon kirjoittamassa uutisartikkelissa Elinikäinen poliitikko vastaan ikuinen showmies – Joe Bidenin ja Donald Trumpin erilaiset elämät.]

[Donald Trump ei nauttinut ilmeisesti olostaan edes silloin, kun osallistui omasta tahdostaan yhdysvaltalaiseen tv-showhun, jossa kuvaannollisesti grillataan osallistujia, eli vittuillaan päin naamaa mielellään kekseliäästi. Olen nähnyt sen verran paljon tätä ohjelmaa, että voin todeta varsin monien ohjelman "uhrien" kyllä nauttineen olostaan siinä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti