tiistai 16. helmikuuta 2016

Sisäministeri Orvosta (Kok.) tulee orpo olo

Orpo vakuuttaa kuitenkin, että maahanmuuttajat ovat Suomelle mahdollisuus.

”Uhkaksi maahanmuutto muuttuu vain siinä tapauksessa, että kotouttaminen epäonnistuu”, maahanmuuttopoliittista työryhmää vetävä Orpo sanoo.


Tästä tällainen yksinkertaisempi ihminen, niin kuin esimerkiksi minä voi tehdä johtopäätöksen, että Orpo itsekin tajuaa haittamaahanmuuton olevan oikea uhka. Mutta hän ei uskalla sitä tunnustaa ääneen, vaan jatkaa saman kotouttamisepistolan julistamista, mitä on julistettu jo viimeiset parikymmentä vuotta, vaikka hyvin tiedetään, ettei se toimi. Se on totaalisesti epäonnistunut. Se on pelkkä sana, suomalaisen poliittisen eliitin inshallah, jota hokemalla annetaan vaikutelma, että jotain tehdään ja jotain mukamas olisi tehtävissä. Vaikka oikein hyvin tiedetään, että jos "inshallah" ei ole onnistunut täällä parikymmentä vuotta asuneitten kanssa, niin se ei taatusti onnistu tänne lokakuussa 2015 tulleen arabijätkän kohdalla. Todellinen kotoutumishalu kiteytyy tässä videossa: just give us our money.

Poliittisen eliitin lisäksi meillä on toinenkin eliitti, ”joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan”, ja se on luonnollisesti niin kulttuuri- kuin akateeminen eliitti, jolle (toisin kuin poliittiselle eliitille) suomalaiset ovat todellakin olemassa, sillä tavalliset suomalaiset ovat sille välttämätön polttoaine oman egon ja aseman pönkittämisessä. Tämä eliitti nostaa egoaan ja asemaansa avautumalla toistuvasti siitä, kuinka suomalaiset ovat niin kertakaikkisen typerää, rasistista ja sivistymätöntä kansaa ja samalla kertovat kuinka fiksuja ja kansainvälisiä ihmisiä he itse ovat.

Media antaa näille ihmisille palstatilaa juuri niin paljon kuin se haluaa ja vaatii, että tavalliset suomalaiset, jotka sattumoisin elättävät niin kyseisen kulttuurieliitin kuin mediankin osallistuvat säännöllisiin itseinho-orgioihin ja kun nämä eivät siihen suostu, niin sehän on vain todiste siitä, että suomalaiset ovat niin kertakaikkisen typerää, rasistista ja sivistymätöntä kansaa. Ehkä kuvaavin (ja mahdollisesti vastenmielisin) esimerkki tästä suomalaisia opastavasta kulttuurieliitistä on Jari Tervo. Mutta median mielestä hän on esimerkki, jota on katsottava ylöspäin ja jonka viisaudet tulee painaa sydämeen ja pohdiskella niitä siellä päivittäin. Mistä voisi jälleen muistuttaa sitä, mitä Mauno Koivisto aikanaan sanoi:

”Aivan kuin meidän historiamme, yhteiskuntamme tai saavutuksemme olisivat sellaisia, että pitäisi jotenkin madella muiden ihmisten edessä.”

[Yrjöperskeles-blogin 20.1.2016 julkaistussa blogimerkinnässä Viidestoista ymmärrysharjoitus oli käsitelty mm. näin sisäministeri Petteri Orpoa (Kok.) ja suomalaista eliittiä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti