torstai 25. helmikuuta 2016

LOLdiers of Odin -"performanssiryhmän" kohderyhmästä

Ensiksi täytyy määritellä kohderyhmä. Juttu on suunnattu ihmisille, joiden mielestä Soldiers of Odin ja maahanmuuttokritiikki ylipäänsä on niin itsestäänselvästi luusereiden pelleilyä, ettei asiaa tarvitse erikseen perustella, vaan asiaa voidaan sellaisenaan parodioida pellepuvuilla. Kohderyhmä on sikäli luontevasti valittu, että näiden tyyppien tuttavapiirit koostuvat lähinnä samanmielisistä yliopistokavereista, ja siksi he olettavat, että suurin osa kansasta keskimäärinkin ajattelee niin. Tai ainakin se osa kansasta, jonka mielipiteillä on jotain väliä.

Sitten mietitään, mitä saattaa seurata, jos he soittavat suutaan katupartioille. Vaihtoehtoja on kaksi: joko a) soltut vetävät pelleä turpaan, jolloin päästään osoittamaan, että kyllä ne oikeasti ovat väkivaltaisia ja vaarallisia natseja, tai b) ne eivät vedä turpaan, jolloin riekkuminen saa jatkua ja sitä kautta näkyvyys ja maine kasvaa. Tilanne on win-win, paitsi ehkä niille yksilöille, jotka kohdassa a) turpaansa saavat, mutta hekään eivät osaa tässä vaiheessa sisäistää asiaa, koska luultavasti eivät ole koskaan turpaansa saaneet.

TV-esiintyminen varmasti meni heidän mielestään oikein hyvin, sillä oli se niin hyvin toteutettu, ellei jopa käsikirjoitettu. Kaikki pääsivät vuorollaan ääneen, he suorastaan täydensivät toistensa lauseita ja ulosanti sekä fyysinen läsnäolo oli roolihahmon mukaan hiottua. En yhtään ihmettelisi, vaikka heillä olisikin teatteritausta. Sitten he vielä pääsivät esittämään toimittajille "kiperiä" kysymyksiä niin lähellä loppua, ettei niihin voitu kuvitellakaan saatavan vastauksia. Konkreettisen keppihevosen antaminen toimittajalle on varmasti aivan mahtavan nokkela veto sellaisen katsojan mielestä, joka on jo valmiiksi sitä mieltä, että kaikenlainen raiskauksista huolestuminen on vain tekosyy rasistiselle halulle saada eriväriset pois maasta keinolla millä hyvänsä.

Loldiers of Odin on siis takuuvarma hitti opiskelijapiireissä. Sen ainoa heikkous on siinä, että yllättäen suurin osa kansasta ei olekaan parikymppisiä humanistityttöjä, ja heille pitäisi pystyä oikeasti perustelemaan, miksi muslimien riehumista ehkäisevät partiot ovat suurempi ongelma kuin riehuvat muslimit. Suvakkipuolella ei vieläkään olla ymmärretty tätä, ja hyvä niin. Tälläkään tempauksella ei keskiluokkaa käännytetä, paitsi ehkä juuri päinvastaiseen suuntaan kuin pellet haluaisivat.

[Nimimerkki "Sandscorpion" lausui näin 25.1.2016 Yrjöperskeles-blogin merkinnän Lauantainen LOL lukijakommenteissa. Blogimerkinnässä annetaan ymmärtää, että eräässä suvaitsevaisessa tv-ohjelmassa Ahmedin nk. puolustajat olivat olleet Ahmedia vähä-älyisempiä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti