perjantai 19. helmikuuta 2016

Kölnissä ei normaali ihminen pysty enää elämään rauhassa {S}

Nyt hyysärilehdistö väittää, että Kölnissä olisi uudenvuoden keppostelusta epäiltynä vain kolme turvapaikanhakijaa. Ja kun Kölnin syyttäjä Ulrich Bremer oikaisi valhemedian naurettavat väitteet, lehdistö selittelee, että "niin mutku syyttäjän haastattelu Welt-lehdessä oli niinku epäselvä".

Ei siinä haastattelussa mitään epäselvää ollut. Rikosilmoituksia on 1054, uhreja 1108, ja kiinniotettuja 73 kpl, joista 3 on Saksan kansalaisia. Ainoa oikeasti epäselvä asia on, että ovatko nuo 3 Saksan kansalaista turkkilaisia vai jotain muuta.

On ilmiselvää, että suurinta osaa tekijöistä poliisi ei ole tavoittanut. Jos oikeasti Kölnissä 73 (median mukaan siis "3 pakolaista") riittää luomaan kaaoksen, täyttämään pidätyssellit ja saamaan poliisin polvilleen, aika heikonlaista on toiminta.

Lisäksi Saksassa yksi rikosilmoitus voi sisältää useita tekijöitä. Eivätkä kaikki uhrit ole tehneet ilmoitusta, koska vaikka tilastointi onkin ihan kivaa, ei rikosilmoituksesta ole mitään hyötyä: vaikka poliisi saisikin tekijän kiinni, ei teosta tule mitään rangaistusta. Samanlaista on on ollut monissa muissakin Saksan kaupungeissa, mutta jostain syystä ovat päättäneet uutisoida vain Kölnistä, ja siitäkin miten sattuu.

Kelatkaa, jos lottotulokset tai sää uutisoitaisiin samalla tavalla kuin ulkomaalaisrikollisuus.

Mikä siinä on, että poliisi ei voi vain julkaista päivittäin yhtä selkeää taulukkoa, jossa kaikki rikokset ja epäillyt olisivat kansalaisuuden, etnisyyden, rikosnimikkeen ja oleskelulupatyypin mukaan lueteltuina?

Miksi sitten hyysärilehdistö tällaisia valheita levittää? Luultavasti jotta heidän asioita seuraamaton, hieman yksinkertainen lukijakuntansa käyttäisi keskusteluissa näitä valheita argumentteina. Nämä valheethan jäävät elämään oikaisusta huolimatta. Tuskin toimittajat oikeasti niin kädettömiä ovat kuin miltä näyttävät.

Joka tapauksessa on tyhjänpäiväistä väitellä näistä luvuista, kun todellisuus kuitenkin on, että nyt nuo paikat ovat no go -alueita. Ei ketään oikeasti kiinnosta, oliko siellä 3 vai 73 turvapaikanhakijaa, onko poliisi kaikki saanut kiinni, oliko toiminta organisoitua, jne. vaan se, ettei tuolla pysty normaali ihminen enää olemaan rauhassa.

[Junes Lokka 17.2.2016 Facebookissa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti