Nyt puhun suoraan. Alkaa niin ottaa päähän kun joka tuubista aina joku ymmärtää tai haluaa välttämättä ymmärtää toisen sanat väärin! Viittaan nyt tässä kirjoituksessa nimenomaan #SauliNiinistön puheeseen valtiopäivillä. Kuten aikaisemmin otin esille postauksessani, Niinistö puhui täysin asiaa. Me emme voi koko maailmaa pelastaa, mikäli me halutaan pitää kiinni tästä hienosta hyvinvointivaltiojärjestelmästä, jonka avulla kaikki lapset pääsevät kouluun ja jopa korkeakouluihin asti omalla sisukkuudellaan. Siitä samasta edusta saavat nauttia myös me maahanmuuttajataustaiset.
Mistä nämä hyvät mamutaustaiset kansanedustajat ovat oppineet mielensäpahoittamiskulttuurin? Eivätkö he itse ulkomaalaistaustaisina ja politiikkoina ymmärrä haluamisen ja sietokyvyn eroa. Missä on käytännöllisyys ja realiteetti? Mua ainakin hävettää näiden presidentin (ajoitus oikea) puheen kritisointi! Onko tää kritikki vain mediahakuista huomiota? Jos joku nyt tähän sanoo, että comoon Uganda ja Irankin ottaa paljon enemmän vastaan kuin me. Niin todettakoon, etteivät Iran tai Uganda ole hyvinvointivaltioita ja itseasiassa mm. Iranista pakenee ihmisiä ihan perusteellisista syistä kuten oma perheemme aikoinaan diktaattori Ayatollah Khomeinin aikaan. Minä arvostan tätä maata sen verran ja sen kansaa, että julkenen sanoa, että Razmyarin (sdp) ja Yanarin (vihr.) puheet hävettää mua maahanmuuttajataustaisena. En ole varmasti ainoa suomalainen, jota ihmetyttää ja vihastuttaa näiden kansanedustajien tulkinnat ja kritiikki.
He nimittäin antavat lehtitietojen mukaan ymmärtää, ettei Niinistö haluaisi ottaa vastaan pakolaistaustaisia hätää pakenevia. Sauli Niinistö puhui niistä, jotka hakevat parempaa elämää - kaikkia ei voi auttaa, hyvinvointivaltion sietokyky tulee vastaan. Niinistön sanoin; olen tuohtunut hänen puheensa tulkinnoista!
[aikoinaan itse islamilaisen vallan ikeestä ajatollah Ruhollah Khomeinin Iranista pakenemaan joutunut nykyinen valtiotieteiden opiskelija Seida Sohrabi 3.1.2016 Facebookissa]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti