torstai 11. helmikuuta 2016

Jahas: Hallitus kutsuu nörtit nostamaan Suomen tietoturvan ykkösmaaksi

Olen pitänyt liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk.) älykkäänä naisena. Mutta tämä Ylen uutinen järkyttää tätä uskomustani. Berner on äskettäin sanonut tällaisia:

"Me jalkaudumme ihmisten pariin kouluihin ja paikkoihin, missä start up -yhteisöt ja opiskelijat kohtaavat. Siellä houkuttelemme ihmisiä mukaan luomaan digitaalista kasvua."

"Minäkin olen ollut pizzerian kellarissa kertomassa älykkään liikenteen start up -kentälle ja nuorille yrityksille, mitä kaikkea valtio haluaa olla mukana mahdollistamassa. Kehittäkää uusia palveluja, kehittäkää uusia aplikaatioita!"

Ja sitten ministeri vielä lupaa, että lahjakkaat tietoturvan osaajat voivat olla suoraan yhteydessä ministeriöön tai ministeriin ja että hän vastaa kaikkeen sähköpostiin.

Itse uudin, oi, katso:

Hallitus kutsuu nörtit nostamaan Suomen tietoturvan ykkösmaaksi

I PS: Itse olen muuten jonkinlainen tietokoneasiantuntija, vaikkakaan en lähelläkään mitään huippuasiantuntijaa. Sitä paitsi olen työkyvyttömyyseläkkeellä. Mutta käytän kuitenkin kotikoneellani Linuxia.

II PS: Kannattaa sitten julkisen vallan pitää näpit kokonaan irti ihmisten yksityisyydestä, jos Suomesta pitää kerran tulla tietoturvan mallimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti