lauantai 6. helmikuuta 2016

Ruotsilla on edessään valinta

Ruotsilla on edessään valinta siitä, miten se haluaa yhteiskuntansa turvallisuuden järjestää. Vaihtoehtoina ovat 1) poliisi ja tarvittaessa puolustusvoimat ja 2) joku muu mikä.

Tukholman päärautatieasemalla on viime päiviin asti pyörinyt epämääräinen määrä maahanmuuttajajengejä, joiden toimintaan poliisi on ollut haluton puuttumaan. Nyttemmin on sitten joukko ilmeisesti jalkapallokatsomoissa "kannuksensa" hankkineita suivaantuneita alkuperäisasukkaita ruvennut antamaan köniin näille ja siinä sivussa ilmeisesti muillekin kohdalle sattuneille sopivan värisille.

Itse kukin voinee miettiä, onko tämä toivottavaa kehitystä. Jos järjestyneen yhteiskunnan turvallisuudesta vastaavat tahot eivät onnistu pitämään turvallisuutta yllä, syntyy tyhjiö. Tavalla tai toisella sellainen tyhjiö täyttyy, eikä siinä yleensä ole sitten kellään kivaa.

No, jos ruotsalaista poliittista elämää tunnen, viime päivien mellakat saavat aikaan julmetunmoista diskuteeraamista ja toivoa siitä, että diskuteeratessa ongelma ratkaisee itse itsensä.

[Oula Lintula 31.1.2016 Facebookissa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti