maanantai 23. elokuuta 2021

S Yhdysvaltain liittolainen islamilainen Pakistan tukee Talebanin islamilaista terroriliikettä

Pakistanin asevoimat ja sotilastiedustelupalvelu ISI ovat kaikki nämä vuodet tukeneet Talebania. Samalla Pakistan on onnistunut pitämään Yhdysvallat sotilaallisena ja strategisena liittolaisena. Virallisesti Pakistanin hallitus tietenkin kiistää tuen ääriliikkeelle.

Pakistanin etuna on pitää Afganistan sille ystävällismielisenä takapihana, ja sunni-islamilaisen Talebanin valtaannousu täyttää tämän tavoitteen.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 16.8.2021 julkaistussa Jouko Juonalan kirjoittamassa kommenttipuheenvuorossa Afganistanin sotilailta puuttui yksi tärkeä asia, jota edes miljardit eivät kyenneet ostamaan.]

[PS. Halutessasi voit käydä lukemassa aiheeseen jotenkin liittyvän blogimerkintäni Talebanin valtaa Afganistanissa kannattaisi nimittää jippiikivajännäksi.]

4 kommenttia:

 1. Viholliseni vihollinen on ystäväni ja politiikka synnyttää outoja vuodekumppanuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Samaten Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta olivat edellisen maailmansodan aikana olleet Neuvostoliiton liittolaisia.

   Poista
  2. Ja ettei asia olisi liian yksinkertainen, oli Suomi N-Liiton vihollinen ja UK sen kautta Suomen vihollinen, mutta USA ei!

   Poista
  3. Kyllä. Sääli, ettei Yhdysvallat viitsinyt osallistua Liittoutuneiden valvontakomission toimintaan.

   Poista