sunnuntai 8. elokuuta 2021

S Miksi ihmiskoiras on mieltynyt nuoriin naisiin

Hoffman selittää esimerkiksi naiskauneuden evolutiivista taustaa. Hänen mukaansa se, että ihmisnaaraan hedelmällisyys laskee jo varsin nuorena, on muokannut ihmiskoiraan mieltymyksiä. Logiikka on simppeli. Kuvittele koiras, jonka silmissä yli 50-vuotias naaras näyttää nuorempia naaraita haluttavammilta. Kyseinen koiras voi sitten nauttia näiden iäkkäämpien kaunokaisten seurasta.

Tällainen koiras ei kuitenkaan kovin todennäköisesti päädy intiimiin kanssakäymiseen hedelmällisten naaraiden kanssa. Ja tämä on olennaista: emme ole sellaisten esi-isien jälkeläisiä, joiden mieltymys kohdistui jo hedelmällisen ikänsä ylittäneisiin naaraisiin. Luultavimmin ani harva meistä on edes sellaisen koiraan jälkeläinen, jonka seksuaaliset ikämieltymykset olivat kaikkiruokaisia tai sattumanvaraisia.

[Näin oli lausuttu tiedetoimittaja ja tietokirjailija Osmo Tammisalon Ihmisluontoa etsimässä -blogissaan 30.6.2021 julkaisemassaan merkinnässä Miksi evoluutio piilotti totuuden?.]

3 kommenttia:

 1. No tämä otsikon argumentti ei ole validi, sillä merkittävä osa nuorista miehistä on viehtynyt kypsyneeseen naiseen. Samalla merkittävä osa vanhemmista miehistä pariutuu tai harrastaa seksiä samanikäistensä kanssa. Se osa miehistä, joka on viehtynyt itseään nuorempaan, on vähemmistössä. Kyseessä ovag tällöin miehet, joiden itsetunto ei riitä ja joilla itsellään on luonteessaan psykiatrisesti mitattavaa kypsymättömyyttä ja vaikeuksia kanssakäymisessä. Minulla on mittava, yli 11 000 miehen otos, asiasta: toimin milloin parikymppisenä, milloin nelikymppisenä ammatissani ja olen 15 vuoden aikana koonnut näitä havaintoja. Merkittävä on edelleen tuo nuorrten miesten vihtyneisyys kypsiin naisiin. Se yllätti itsenkin. Asiasta ei juuri puhuta. miksi?

  VastaaPoista
 2. Samalla asiaa voidaan ajatella enemmän tieteellisesti: mikäli evoluutio toimisi tekstissä kuvatulla tavalla, niin miksi naiset eivät juokse nuorten miesten perässä joukoittain, sillä sehän olisi tarkoituksenmukaista, koska naiset juuri tulevat raskaaksi. Tällaiset yritykset, kuten tekstin yritys, ymmärtää "evoluutiota" lähtevät pelkästään miehen itsekkäistä tarpeista todistella jotakin. Sellainen ei ole järin tieteellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoret miehet eivät ole kovinkaan usein vakavaraisia taikka edes hyvin omillaan toimeentulevia. Tämä voi olla yksi selitys.

   Joka tapauksessa naaraan ja uroksen edut eivät ole olemassaolon taistossa sataprosenttisesti yhtenevät. Siksi heillä voi olla eroavat mieltymykset kumppaninhankinnassa.

   Poista