keskiviikko 18. elokuuta 2021

S Häntä loukkaa se, että laki ei tunnusta hänen ihmisarvoaan Downin oireyhtymä -ihmisenä

Heidi Crowter, 26-vuotias Down-ihminen sekä Máire Lea-Wilson, 33-vuotias pienen Down-pojan äiti ovat haastaneet Britannian hallituksen oikeuteen nykyisen aborttilainsäädännön takia. Heidän mielestään Downin syndrooma -diagnoosiin perustuvan abortin takarajan tulisi olla 24 viikkoa –  sama kuin muissakin raskauksissa.

Ennen heinäkuun kuudentena päivänä alkanutta oikeuden kuulemista Crowter puhui oikeustalon edessä: ”Minä kuulun niihin joilla on Downin syndrooma ja minusta tuntuu äärimmäisen loukkaavalta, että laki ei kunnioita elämääni, enkä siedä sitä.”

”Haluan muuttaa lakia ja haluan haastaa ihmisten käsitykset Downin syndroomasta. Haluan heidän katsovan minua ja sanovan ’tässä on ihan normaali ihminen’”, kertoo noin vuosi sitten naimisiin mennyt Crowter.

[Näin oli lausuttu Seurakuntalainen-verkkolehdessä Jeesuksen vuoden 2021 elokuussa julkaistussa Jenni Revon julkaisemassa artikkelissa Aktivistit pyrkivät vähentämään Down-abortteja lakimuutoksilla Britanniassa ja USA:ssa – Down-vähemmistöjen edustaja: ”Minusta tuntuu äärimmäisen loukkaavalta, että laki ei kunnioita elämääni”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti