keskiviikko 11. elokuuta 2021

S Halla-aho jatkaa politiikassa ja kansanedustajana myös jatkossa

Tällä kertaa kukaan ei ennusta puolueen hajoamista, mutta sisältyykö puheenjohtajan vaihtumiseen silti tälläkin kertaa riski?

– Tulee tälle paikalle, kuka tahansa, niin hän joutuu täyttämään isot saappaat. Varsinkin sellaisen puheenjohtajan jälkeen, jonka suosio puolueen sisällä on ollut näin huimaa.

Suosittu edeltäjä Jussi Halla-aho voi jättää uuden puheenjohtajan varjoon. Malliesimerkkinä tästä on pidetty Ville Itälän kohtaloa kokoomuksen johdossa, kun hän seurasi tehtävässä Sauli Niinistöä.

Puiston käsitys on, että Halla-aho haluaa jatkaa politiikassa ja kansanedustajana jatkossa. Hän muistuttaa Halla-ahon puolueelle tuomista äänimääristä, jotka ovat olleet Suomen suurimpia.

– Halla-aho on vahva mielipidevaikuttaja ja voimavara puolueelle. En näe, että tässä kuitenkaan olisi mitään riskiä auktoriteettikilpailulle jatkossa.

Puisto myös muistuttaa, että hän ja toinen keskeinen puheenjohtajaehdokas Riikka Purra ovat jo pitkään tehneet Halla-ahon kanssa yhteistyötä.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 31.7.2021 julkaistussa Hannu Tikkalan kirjoittamassa uutisartikkelissa Perussuomalaisten johtoon pyrkivä Sakari Puisto kannattaa EU:n paluuta juurilleen – “Yhteisömme on Eurooppa, mutta sen kehitystä tulee tarkastella kriittisesti”.]

[PS. 22.8.2021: Voit niin halutessasi käydä lukemassa nk. pääblogistani merkintäni Perussuomalaisten vuoden 2021 puoluekokous meni.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti