Hän alkoi kuitenkin pohtia maahanmuuttoa omaa elinpiiriä laajempana ilmiönä. Nyt hän määrittelee myönteisen maahanmuuton sellaisena, joka on “vastaanottavan yhteiskunnan kannalta taloudellisesti ja sosiaalisesti positiivista”.
Toisin sanoen hän kannattaa valikoivaa maahanmuuttoa, jossa Suomeen ovat tervetulleita esimerkiksi opiskelijat, yrittäjät ja työperäiset maahanmuuttajat.
Vaikka Puisto näkee maahanmuutossa myönteisiä puolia, hän ei ole valmis höllentämään Suomen maahanmuuttopolitiikkaa, päinvastoin.
Hän kiristäisi esimerkiksi kriteereitä, joilla maahanmuuttaja saa tulla maahan töihin. Käytännössä tämä tarkoittaisi muun muassa tulorajojen nostamista heiltä, jotka tulevat töihin Suomeen tai ovat tuomassa perhettä maahan.
Tällä hetkellä esimerkiksi kahden aikuisen ja kahden alaikäisen lapsen perheeltä vaaditaan 2 600 euron nettotuloja kuukaudessa.
Yrittäjille pitäisi puolestaan olla aito tarkoitus kasvattaa liiketoimintaa ja työntekijämäärää Suomessa.
Miten Suomi sitten voisi näillä ehdoilla kilpailla kansainvälisistä osaajista, kun kaikki muutkin maat ovat kiinnostuneita heistä?
Puisto ajattelee, että Suomessa on edelleen paljon asioita, jotka houkuttelevat ihmisiä tänne. Näitä asioita ovat muun muassa korkea koulutus, puhdas luonto, laaja yrityskenttä ja innovaatiopotentiaali.
[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 31.7.2021 julkaistussa Hannu Tikkalan kirjoittamassa uutisartikkelissa Perussuomalaisten johtoon pyrkivä Sakari Puisto kannattaa EU:n paluuta juurilleen – “Yhteisömme on Eurooppa, mutta sen kehitystä tulee tarkastella kriittisesti”.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti